Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
„Băiatul văduvă”, spectacol despre realitatea stigmatelor sociale, semnat de Eugen Jebeleanu, intră în repertoriul Teatrelli
(Teatru)
Parte a seriei de productii work in progress initiata si produsa de creart/Teatrelli anul trecut, spectacolul „Baiatul Vaduva”, semnat de Eugen Jebeleanu, unul dintre cei mai reprezentativi regizori ai momentului atat in plan national, cat si in plan international, intra – la cererea publicului  –, in repertoriul Teatrelli. In rolurile principale sunt patru actori de exceptie: Vlad Birzanu, Mihaela Sirbu, Alexandru Chindris si Cosmina Stratan (plus cainele Uber).
Primele reprezentatii – din 24 si 25 ianuarie - sunt sold out, pentru urmatoarele, programate in 12 si 13 februarie, biletele vor fi puse in curand in vanzare pe platforma eventbook.ro.

Spectacolul „Baiatul Vaduva” propune o perspectiva curajoasa asupra intimitatii relatiilor interumane si a stigmatelor inca prezente in societate, fiind conceput dupa textul autorului Michel Marc Bouchard, intitulat „Tom à la ferme” si ecranizat in anul 2013 de baiatul rebel al cinematografiei, regizorul multi-premiat Xavier Dolan. Patru actori de exceptie – Vlad Birzanu, Mihaela Sirbu, Alexandru Chindris, Cosmina Stratan & cainele Uber – dau viata personajelor care se zbat intre tandrete si violenta, jongland cu statutul de victime si de calai, manati de dorinte inabusite si porniri animalice. In prim-plan se afla povestea tanarului Tom si calatoria sa in micul oras de provincie de la tara, unde locuieste familia iubitului sau, decedat intr-un accident de masina.

Eugen Jebeleanu, artist apreciat atat la nivel national, cat si in plan international si laureat UNITER in 2020 pentru cea mai buna regie, este cel care semneaza conceptul si regia spectacolului „Baiatul Vaduva”, proiectul fiind conceput in mai multe etape de creatie, pe structura unui laborator teatral cu public. Montarea lui Eugen Jebeleanu isi propune sa vorbeasca despre ranile intime si politice ale lumii in care traim.

Cred ca introducerea spectacolului «Baiatul vaduva» in repertoriul Teatrelli reprezinta (re)confirmarea unei schimbari sau evolutii in programul artistic al acestei institutii. Ma bucur sa vad ca exista din ce in ce mai multe institutii de stat care sustin si promoveaza proiecte artistice care trateaza subiecte sensibile si cu siguranta necesare pentru a oglindi lumea contemporana de azi. Spectacolul nostru face parte din programul proiectelor Work in Progress, insa – datorita cererii publicului – aceasta prima etapa s-a transformat intr-un spectacol finalizat. Dincolo de temele importante pe care textul lui Michel Marc Bouchard le surprinde, cum ar fi doliul, asumarea homosexualitatii, sindromul Stockholm sau, pur si simplu, toxicitatea unor povesti de iubire, de cuplu sau in sanul familiei, proiectul are in distributie patru actrite si actori fabulosi, care reusesc sa trezeasca empatia prin jocul actoricesc intre tandrete si violenta, teatru si film. «Baiatul vaduva»se poate defini acum ca fiind un spectacol de teatru «site specific», urmand ca in a doua etapa de work in progess a proiectului meu sa lucrez pe un alt text care abordeaza teme similare cu cele amintite mai sus, din alte perspective, de aceasta data ale autorului francez Edouard Louis.”, declara pentru presa Eugen Jebeleanu.Productia „Baiatul Vaduva” este realizata in parteneriat cu Institutul Francez din Romania si a fost prezentata initial la Teatrelli in luna iunie 2021, ca prima etapa de lucru in cadrul proiectului work in progress, distributia fiind selectata in urma unui casting la care s-au inscris aproximativ 200 de actrite si actori.

Baiatul vaduva - concept si regie: Eugen Jebeleanu

dupa „Tom à la ferme” de Michel Marc Bouchard

 

Cu: Vlad Birzanu, Mihaela Sirbu, Alexandru Chindris, Cosmina Stratan & cainele Uber

Sound design& music live performance: Ovidiu Zimcea

Traducerea: Diana Nechit & Eugen JebeleanuTeatrelli este un proiect creart, un spatiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care ofera publicului productii proprii de teatru si dans, spectacole work in progress, lecturi performative, serii de dialoguri culturale si artist-talk-uri etc.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate