Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Rezidența BRD Scena 9: ”Labour in a Single Shot | Protect your heart”
(Arte vizuale)
In perioada 2 februarie - 6 martie, la Rezidenta BRD Scena 9 va putea fi vizitata o expozitie despre munca compusa din doua parti  ”Labour in a Single Shot | Protect your heart.”
Deschidere: 02 februarie 2022 | 18 - 21
Ore de vizitare: Ma – Vi: 16 - 20 / Sa – Du: 13 - 20.
Goethe-Institut Bucuresti si Fundatia9 au placerea de a prezenta publicului bucurestean un proiect colaborativ si international, care prin filme, performance-uri, instalatii, fotografii, texte, lucrari video si desene ofera o perspectiva artistica asupra dimensiunilor social - politice ale muncii.

Expozitia este impartita in doua sectiuni:

In cadrul sectiunii "Labour in a Single Shot", curatorii Antje Ehmann si Luis Feduchi vor expune filme realizate la Bucuresti, Berlin si Varsovia. Sunt toate filmate intr-un singur cadru, fara taieturi de montaj, in timpul unor ateliere pe tema muncii, care pleaca de la opera artistului Harun Farocki.

In expozitia "Protect Your Heart At Work", curatoarea si artista Kristin Wenzel ne invita sa ne gandim la cum muncim astazi si sa chestionam insusi felul in care percepem propria munca.

Prin proximitatea spatiului comun, ambele parti ale acestei expozitii reusesc sa intre in dialog una cu cealalta si sa intruchipeze o viziune integratoare asupra procesului si caracterului muncii si a dimensiunilor sale socio-politice.

Informatii detaliate despre sectiunea I - LABOUR IN A SINGLE SHOT
Bucharest | Berlin | Warsaw

Curatoriata de Antje Ehmann si Luis Feduchi

Conceptul initiat de Antje Ehmann si Harun Farocki, "Labour in a Single Shot", este un proiect de lunga durata care s-a desfasurat intre 2011 si 2014 in cincisprezece orase din lume prin intermediul unor ateliere pe tema muncii. Din 2017 a fost continuat de Antje Ehmann, arhitectul Luis Feduchi si regizoarea Eva Stotz.
"Labour in a Single Shot" exploreaza sensurile, conditiile si vizibilitatea contemporana a muncii intr-o comparatie globala. Rezultatul il reprezinta o arhiva din ce in ce mai mare de filme scurte pe tema muncii, create in cooperare cu cineasti si artisti video locali in cadrul unor ateliere.
Urmatoarele criterii se aplica tuturor filmelor create in cadrul atelierelor: sunt video-uri cu o durata maxima de 2 minute; camera poate fi in miscare sau statica; sunetul este fie original, fie cu sound design; aproape toate optiunile sunt disponibile, cu exceptia editarii. Filmarea este realizata dintr-un singur cadru. Realizarea filmelor conform principiilor mai sus mentionate ar trebui sa permita un studiu detaliat al cursului muncii documentate, o urmarire mai indeaproape a coregrafiei actiunilor si a proceselor de lucru si sa permita o intelegere a caracterului muncii realizate.
Rezultatul proiectului este o arhiva de peste 550 de filme, care prezinta cum muncesc oamenii. Toate clipurile pot fi vazute pe site-ul proiectului - http://labour-in-a-single-shot.net - o enciclopedie a realitatilor legate de munca, intr-o comparatie globala.
Ehmann si Feduchi si-au continuat cercetarea in 2020-21, de data aceasta in cooperare cu cineasti si artisti din Varsovia, Berlin si Bucuresti.
La Rezidenta BRD Scena9, se va prezenta pentru prima data o selectie a filmelor create in cadrul atelierelor din cele trei orase, sub forma unor instalatii cu 3 canale.

Informatii despre a doua sectiune a expozitiei PROTECT YOUR HEART AT WORK*
curatoriata de Kristin Wenzel.


Aceasta reuneste pozitii contemporane care abordeaza tema muncii in moduri diferite.
Vor fi expuse lucrarile urmatorilor artisti: Apparatus 22, Matei Bejenaru, Harun Farocki, Anna Jermolaewa, Tamás Kaszás, Alina Lupu, The Bureau of Melodramatic Research.

Prin performance-uri, instalatii, fotografii, texte, lucrari video si desene, artistii examineaza, printre altele, realitatile muncii in industria artei si culturii si chestioneaza democratizarea muncii si implicarea culturala si politica. Confruntarea cu a nu face nimic ca proces artistic, precum si cu gandurile despre productia colectiva in arta joaca, de asemenea, un rol in aceasta expozitie. Expozitia se concentreaza asupra individului in viata profesionala moderna si trateaza atat problemele actuale, cat si perspectivele viitoare.

*Titlul expozitiei "Protect your heart at work" este imprumutat din lucrarea cu acelasi nume a Biroului de Cercetari Melodramatice.

 
PARTENERI
Expozitie organizata de Goethe-Institut Bucuresti impreuna cu Rezidenta BRD Scena9 si Fundatia9.

Partenerii expozitiei: Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Ion Luca Caragiale, Asociatia Ephemair, Harun Farocki GbR, Dispozitiv Books.

Prima parte a proiectului Labour in a Single Shot a fost realizata la Bucuresti in 2021 si a constat in workshop-ul desfasurat la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Ion Luca Caragiale si expozitia “Labour In A Single Shot” prezentata la Timisoara.
Organizator: Asociatia Ephemair

Partenerii proiectului: Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Ion Luca Caragiale, Goethe-Institut Bucuresti, Centrul Cultural German Timisoara, Fundatia9, Fundatia Art Encounters, Harun Farocki GbR, Asociatia Culturala Contrasens.Proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate