Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Concertul Orchestrei de cameră „Unirea” dirijată de Daniel Jinga marchează ziua de 24 ianuarie în oraşul Unirii
(Muzică)
Sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, director general al Operei Nationale din  Bucuresti, Orchestra de Camera Unirea din Focsani va incheia manifestarile zilei de 24 ianuarie in orasul Unirii, Focsani, la aniversarea a 163 ani de la Unirea Principatelor Romane cu un concert extraordinar ce se va desfasura de la ora 18 la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia”, avand in program, printre altele, Sase dansuri romanesti de Bela Bartok si Concertul pentru orchestra de coarde de Paul Constantinescu.
Pe parcursul intregii zile, Primaria Municipiului Focsani si institutiile de cultura ale orasului au pregatit momente artistice menite sa evoce insemnatatea zilei de 24 Ianuarie 1859, ziua urmand sa aiba in program de la slujbele oficiale si ceremoniile militare, pana la spectacolul istoric evocator sustinut de actorii Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” si artistii Ansamblului Folcloric „Tara Vrancei”. Tot pe 24 ianuarie va avea loc inaugurarea noului sediu al Liceului de Arte „Gh. Tattarescu” din municipiul Focsani.
Dirijorul Daniel Jinga – biografie
   
Daniel Jinga a urmat cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, pe care le-a absolvit in anul 2003. In anul 2004 si-a finalizat cursurile de master in Stilistica Dirijorala – Dirijat Cor Academic ale Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti iar in anul 2012 i s-a acordat titlul de Doctor in Muzica al aceleiasi universitati.

Marin Constantin il numeste in anul 2003, dirijor secund al Corului National de Camera „Madrigal”, legitimandu-i astfel calitatile dirijorale. Din dorinta de a se exprima artistic intr-o maniera autentica, paraseste emblematicul „Madrigal” si infiinteaza Corul de Camera „Accoustic”, impreuna cu cei mai valorosi colegi ai generatiei sale.
In anul 2009 debuteaza la pupitrul Orchestrei Simfonice Bucuresti in cadrul spectacolelor-eveniment „Asculta, Simte, DescOpera” alaturi de tenorul Vlad Mirita. Acesta este inceputul unui lung sir de spectacole-eveniment pe care le va face in sali importante sau in aer liber alaturi de vedete din toate genurile muzicale, preferand pentru o perioada proiectele pop-rock simfonic, spatiile neconventionale si zona experimentala a manifestarilor muzical-artistice.
Din anul 2012 este Maestru de Cor al Operei Nationale Bucuresti. In paralel, continua sa fie prezent pe scena ca dirijor, cu o multitudine de orchestre din Bucuresti sau din tara.
In 2015 este numit dirijor principal al Orchestrei Simfonice „Muntenia” din Targoviste. In acelasi timp, incepe colaborarile cu Gheorghe Zamfir si corul „Song”, concretizate in turnee si spectacole-eveniment ramase de referinta. In anul 2016 devine dirijor principal al Orchestrei Metropolitane Bucuresti, la pupitrul careia sustine o serie de gale, productii independente de musical, spectacole-eveniment desfasurate „open air” sau in sali de spectacole emblematice.
In perioada ianuarie 2019 –  decembrie 2020 a fost Director Artistic al Operei Nationale Bucuresti. Din martie 2021 este manager-director general al Operei Nationale Bucuresti.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate