Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
A 13-a oară e cu noroc: boost-TESZT!
(Teatru)
Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timisoara organizeaza al treisprezecelea Festival Euroregional de Teatru Timisoara. TESZT, o editie care-si propune sa restaureze relatia teatru-public, dupa o pauza de doi ani generata de pandemie, sa fie un veritabil „boost” al poftei de teatru pentru spectatorii sai.
Teatre din Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia-Hertegovina, Slovenia, Croatia, Bulgaria, Franta, Italia, Germania si Romania isi vor prezenta spectacolele publicului timisorean in perioada 22-29 mai 2022.

TESZT, unul dintre cele mai importante evenimente culturale pe plan regional, si-a finalizat selectia si va reuni spectacole produse de Compania Forte din Budapesta, Teatrul National Bitola, Teatrul National Bosniac din Zenica, Compania Maguy Marin si Atelier 3+1 din Franta, FACE Dance Visual Performing din Germania, Teatrul de Tineret Zagreb, Imperfect Dancers, Organizatia Grupa, Teatrul Kosztolányi Dezso din Subotica, Les 3 Plumes, Teatro dei Venti din Modena, Teatrul de Tineret din Ljubljana, Teatrul Szkéné din Budapesta, Ivo Dimchev, precum si Teatrul Basca, Unfold Motion, Civicultura, Asociatia Culturala Diogene, Compania independenta Arte-Factum, Teatrul German de Stat si Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timisoara. Programul va include si concerte de jazz si rock.

TESZT 2022
se concentreaza pe nevoia de a restaura relatia teatru-public/ performer-spectator, de a folosi teatrul si functia sa sociala ca motor de reconstructie a comunitatilor. Dupa doi ani de pandemie, marcati de restrictii si incertitudini, in care teatrele au fost inchise, redeschise conditionat, nevoite sa se adapteze conditiilor dificile si impredictibilitatii evolutiei sanitare, sa experimenteze noi medii tehnologice si de expresie artistica si sa-si forteze limitele flexibilitatii, relatia cu publicul s-a vulnerabilizat, reflexele spectatorului s-au estompat. Editia 2022 a TESZT-ului este conceputa sa refaca mecanismele angrenajului ce sustine comunitatea de artisti si spectatori, sa fie un „boost” al poftei de teatru bun, al nevoii de reintoarcere a publicului in spatiul de spectacole, o platforma de dezbatere a unor teme actuale, sensibile si greu tangibile.

Selectia festivalului din acest an cuprinde un spectacol care va dura 10 ore, dar si teatru in miscare, pe strazi, spectacole care propun perspective noi asupra unor opere precum cele ale lui Shakespeare sau Dostoievski, dans contemporan cu mari coregrafi ai lumii, spectacole care implica comunitati vulnerabile, teatru care ne inspira, ne amuza, ne pune pe ganduri, ne reuneste cu forta sa regeneratoare si ne da speranta in comunitate, colaborare, generozitate. O importanta componenta a editiei a XIII-a este extensia TESZT dedicata teatrului independent, spectacole in/outdoor cu acces liber, in care companii timisorene de teatru care au raspuns invitatiei vor performa alaturi de importanti artisti si companii din Europa.

Informatiile despre toate spectacolele si programul complet al celui de-al treisprezecelea TESZT vor fi disponibile pe www.teszt.ro dupa 1 mai 2022, cand se vor pune in vanzare si biletele. Toate spectacolele vor fi traduse in romana, maghiara si engleza, iar la finalul fiecarei seri artistii vor participa la discutii cu publicul.

TESZT se intoarce, pregatiti-va pentru o portie sanatoasa de teatru!


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate