Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 decembrie 2024
Recomandări
2 zile, 30 de pedagogi, 100 de ateliere gratuite pentru elevi: a cincea ediție a Festivalului NARATIV
(Literatură)
Festivalul NARATIV organizat de Asociatia Curtea Veche se va desfasura in perioada 25-26 martie, in edificiul istoric al Colegiul National „Scoala Centrala”. Colegiul si-a deschis portile pentru a gazdui atelierele educationale creative dedicate tuturor elevilor ce studiaza la scolile din Bucuresti si au varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani, precum si dialogurile cu parintii sustinute de catre consilieri in educatie si psihoterapeuti.
Aflat deja la cea de-a cincea editie, Festivalul este organizat de Asociatia Curtea Veche si se desfasoara cu avizul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, avand sustinerea Fundatiei Bosch Romania, Arcca, Herlitz si Pelikan. Participarea este gratuita pentru elevi, iar acestia se pot inscrie pe www.narativ.ro.

Cei 30 de pedagogi care vor coordona atelierele si conferintele sunt scriitori, istorici, actori, psihologi, chimisti si impartasesc un obiectiv comun, acela de a-i incuraja pe copii sa descopere bucuria lecturii in cele mai diverse si interactive modalitati.

Ne-am propus sa le aratam participantilor ca fiecare carte este o aventura care merita traita. Utilizand mijloacele educatiei prin arte pentru a-i implica pe copii in activitati de interpretare creativa, pedagogii ii vor indruma pe micii cititori sa descopere lectura prin: dezbatere, actorie, improvizatie, banda desenata, storytelling, creative writing, dar si prin atelierele de programare, ecologie, astronomie, chimie si fizica sau chiar educatie financiara” declara Irén Arsene, Presedinte al Asociatiei Curtea Veche.


Elevii se pot inscrie online la atelierul preferat sau pot opta pentru a participa la mai multe ateliere. Fiecare atelier va avea o durata de 50 de minute si va fi urmat de o pauza. Cei mici vor fi incurajati sa puna intrebari si sa discute liber, stimulandu-le astfel gandirea si comunicarea. De exemplu, in cadrul atelierului „Jurnalistul de poveste”, cei mici sunt incurajati sa exploreze textul alaturi de regizorul Barna Nemethi si sa descopere secretele povestii prin tehnici de investigatie care le vor starni curiozitatea si interesul fata de citit.
In ceea ce priveste dialogurile cu parintii, ca exemplu, acestia pot sa afle care sunt cele mai bune metode prin care ii pot incuraja pe cei mici sa descopere bucuria lecturii, participand la conferinta „Cum dobandim obiceiul lecturii”, sustinuta de Nora Neghina, cunoscut psiholog, psihoterapeut si expert mindsight.


Despre Asociatia Curtea Veche
Asociatia Curtea Veche a fost infiintata in luna martie a anului 2014 pentru a dezvolta intr-un mod independent si sustinut activitatea de responsabilitate sociala inceputa de Curtea Veche Publishing prin programul national alternativ de lectura “Cartile copilariei” care isi propune cresterea reala a interesului copiilor si tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului copiilor de intelegere a textelor si cresterea consumului de carte din Romania.

Mai multe informatii despre Asociatia Curtea Veche puteti afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro si Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.


Parteneri: Curtea Veche Publishing, Fundatia Bosch Romania, Herlitz, Pelikan, Arcca,
Parteneri institutionali: Colegiul National „Scoala Centrala”, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate