Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Gloria intimă a trilului. Recital de poezie cu poetul Liviu Uleia la Muzeul Național al Literaturii Române
(Muzică)
Joi, 16 martie 2023, ora 18.00, Muzeul Literaturii Romane din Bucuresti invita publicul la un recital de poezie si muzica live: poetul Liviu Uleia isi citeste versurile acompaniat de sonoritatea calda si rafinata a chitarei lui Maxim Belciug.
O seara irizata de „gloria intima a trilului”, dupa cum anunta chiar titlul evenimentului, imprumutat de la un poem al poetului, menita a ne reaminti ca, dintre toate provocarile ce ne stau in fata, cea mai dificila este aceea a intalnirii cu propria constiinta, iar in aceasta, fara poezie, n-avem liman, nici alinare, nici scapare.

Nascut in 1967, la Bucuresti, poetul Liviu Uleia a debutat la zece ani, cu proza. Dupa studii de filologie, sporadice activitati jurnalistice si ani de cautari, publica, in anul 2000, la editura Vinea, „Cantecele intunericului”, o insolita carte de poezie pentru care primeste premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. Este un boem incurabil, poate unul dintre ultimii boemi autentici, si crede, dupa cum insusi marturiseste, intr-o boema „deschisa” si in a scrie „cu bucurie”. Scrie poezie, proza, teatru si, de la o vreme, si literatura pentru copii. A mai publicat: „Sfarsitul zilelor” (poezie – Editura MNLR, 2005), „Manifestele individualitatii” (proza – Editura Trei, 2007), „Povesti lupesti” (carte pentru copii – BCR Asigurari, 2011), „Cugetari ciobanesti romanesti” (catrene ilustrate – Editura Tracus Arte, 2012), „Polimersia” (roman – Editura Tracus Arte, 2013), „Cu Co-Columb in dedesubturile lumii” (proza – Editura Tracus Arte, 2014), „Sunt o carte rea” (proza – Editura Tribuna, 2015) „Arta usurarii” (proza – Editura Tracus Arte), „Istorioare triumfatoare” (carte pentru copii – Editura Tracus Arte, 2018), „Ghid bahic” (Editura Tracus Arte, 2019), „Sa-ti fii inger. Roman aerian” (Editura Tracus Arte, 2021).

Supranumit si „chitaristul incantarilor”, Maxim Belciug s-a nascut tot in 1967 si tot la Bucuresti. A urmat aceleasi studii de filologie ca si poetul Liviu Uleia. Aici, pe holurile facultatii, cei doi au legat o prietenie ce a crescut, in timp, de la poezia vesela a tineretii la legatura subtila, dar stabila, a sufletelor comunicante. Dupa obtinerea diplomei in filologie, Maxim Belciug s-a reintors la prima (si singura) sa dragoste – muzica, dedicandu-se exclusiv chitarei. A concertat mult, atat in calitate de solist, cat si in diverse formule camerale, in tara sau in strainatate, construindu-si, de-a lungul anilor, o solida reputatie de promotor al unui tip de act artistic bazat pe sinceritate si altruism.


Recitalul de poezie si chitara de joi, 16 martie 2023, incepe la ora 18:00 si are loc in sala Perpessicius a Muzeului National al Literaturii Romane, din strada Nicolae Cretulescu nr. 8, Bucuresti, Evenimentul este organizat de MNLR in colaborare cu Asociatia Culturala Kitarodia. Intrarea este libera.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate