Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 decembrie 2024
Recomandări
Colocviul Național de Istorie, ediția a XXV-a, la Muzeul Național Cotroceni
(Istorie)
Muzeul National Cotroceni organizeaza, in perioada 10-11 mai 2023, cea de-a XXV-a editie a Colocviului National de Istorie, manifestare culturala anuala de traditie. Subiectele abordate in cadrul evenimentului vor atrage atentia atat asupra istoriei si patrimoniului Ansamblului Cotroceni, cat si asupra unor personalitati si evenimente deosebite din istoria Romaniei, care i-au marcat evolutia de-a lungul timpului.
In editia din acest an a Colocviului National de Istorie, organizat si cu participare internationala, conferintele vor fi sustinute de 40 de specialisti din muzee, institutii de invatamant superior si institute de cercetare.
   
Sectiunea Istorie va avea in prim-plan personalitati si evenimente semnificative din istoria Romaniei (secolele XVI-XX), surprinzand rolul pe care aceste personalitati marcante l-au avut in desfasurarea unor evenimente sau in initierea unor transformari politice, sociale, economice si culturale, contextele constituirii si modernizarii statelor europene.

O sectiune speciala este consacrata constitutiilor si regimurilor politice din statele europene in secolele XIX-XX, pornind de la aniversarea, in martie 2023, a 100 de ani de la adoptarea Constitutiei Romaniei Mari. In acest context este organizata si o micro-expozitie documentara, Centenarul Constitutiei Romaniei Mari (1923 – 2023) – un act cu o valoare simbolica deosebita ce a reprezentat o expresie a vointei politice a tuturor romanilor. Noua Constitutie, adoptata in 1923, oferea un cadru legal aplicarii unor reforme democratice, ca cea agrara sau cea electorala, prevedea egalitatea in drepturi fara deosebire de clasa sociala, origine etnica, limba sau religie.
   
Sectiunea dedicata patrimoniului cultural national, mobil si imobil va evidentia cercetarile din domeniu si va marca cei 130 de ani de la inceputul lucrarilor de extindere si reamenajare a palatului Cotroceni, realizate de arhitectul Paul Gottereau.

Cercetarea stiintifica este un obiectiv important al activitatii Muzeului National Cotroceni, iar valorificarea acesteia reprezinta o oportunitate pentru muzeu de a-si afirma rolul sau educativ.



.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate