Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 decembrie 2024
Recomandări
Peste 170 de poeți din 27 de țări de pe 4 continente, prezenți la cea mai puternică ediție a Festivalului Internațional de Poezie de la București
(Literatură)
Luna viitoare, in perioada 11-17 septembrie, va avea loc in capitala cea de-a XIII-a editie a Festivalului International de Poezie Bucuresti (FIPB). Proiect cunoscut si urmarit cu interes atat de breasla scriitorilor, cat si de publicul iubitor de poezie, Festivalul International de Poezie Bucuresti a crescut exponential de la o editie la alta, devenind astazi cel mai important eveniment de gen din Romania si unul dintre cele mai urmarite din Europa.
Arhitectura programului editiei din acest an include o lista bogata de participanti: peste 170 de poeti din 27 de tari de pe 4 continente (Albania, Algeria, Austria, Bolivia, Bosnia, Bulgaria, Canada, Croatia, Cuba, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Maroc, Muntenegru, Peru, Polonia, Portugalia, Romania, Republica Moldova, Spania, Turcia, Tarile de Jos si Uruguay).

Organizat de Primaria Capitalei prin Muzeul National al Literaturii Romane, Festivalul International de Poezie de la Bucuresti celebreaza in 2023 cea de-a XIII-a editie, cea mai ambitioasa de pana acum, reusita pentru care tin sa le multumesc tuturor partenerilor institutionali ai proiectului, precum si fiecarui profesionist care si-a pus energia in realizarea programului din cele sapte zile ale evenimentului.
Tema din acest an a Festivalului International de Poezie Bucuresti este plasata sub cunoscuta parafraza dupa Cicero: inter arma silent musae? – un exercitiu ambitios de a celebra puterea poeziei si, in extenso, a literaturii, si o pledoarie pentru eternitatea muzelor care au puterea de a inspira artele si cuvantul liber, chiar si in vremurile tulburi si dificile de azi, in care, de doi ani de zile, auzim ecoul unui razboi la frontiera de nord a tarii.
Sunt convins ca iubitorii de literatura vor gasi in programul divers si ambitios momente si evenimente care sa satisfaca toate gusturile, de la cei mai tineri cititori, la cei experimentati, de la cei mai severi in aprecieri pana la cei pentru care literatura e un modus vivendi sau la cei care acum se pot regasi in ea”, 
a declarat Ioan Cristescu, Directorul Muzeului National al Literaturii Romane, organizatorul evenimentului.

Cele sapte zile de festival includ aproape 50 de evenimente, pe teme si formate diferite: de la intalniri cu poeti, lecturi publice, dezbateri, mese rotunde, colocvii, maratoane de poezie sau performance-uri, la spectacole de teatru, proiectii de filme si concerte, expozitii si evenimente dedicate profesionistilor – un program amplu si dens, construit de-a lungul ultimei jumatati de an de echipa Muzeului National al Literaturii Romane alaturi de zecile de parteneri ai proiectului: un exercitiu de estetica relationala a artelor, un spatiu de conversatie si reflectie, in cadrul caruia sunt impartasite noi perspective, unde scrisul este sarbatorit ca arta, alaturi de tonalitatile muzicii de jazz, nuantele si viziunile picturale sau imersiunea intr-un spectacol teatral sau unul cinematografic.

Iubitorii de poezie din capitala sunt asteptati sa ia parte la evenimente in cadrul FIPB 2023 in 13 spatii culturale cunoscute din Bucuresti: Biblioteca Central Universitara „CaroI”, Muzeul National al Literaturii Romane – sediul din str. Nicolae Cretulescu 8, Muzeul National al Literaturii Romane – sediul din Calea Grivitei 64-66, Carturesti Verona, Casa de Cultura „Friedrich Schiller”, ARCUB, Libraria Kyralina, Muzeul Cotroceni, Institutul Cervantes din Bucuresti, BMB, Casa memoriala „Tudor Arghezi – Martisor”, Londohome, Teatrul Dramaturgilor Romani.

La editia din 2023 a Festivalului International de Poezie Bucuresti organizatorii au reluat un proiect cunoscut si indragit de iubitorii de poezie: Targul National al Cartii de Poezie, eveniment care aduce in prim-plan cele mai recente si mai importante volume de poezie.

Participarea publicului la evenimentele din cadrul Festivalului International de Poezie Bucuresti este cu acces gratuit. Programul complet al proiectului se regaseste pe site-ul oficial: www.fipb.ro.


________________________________________
 
Organizatori: Primaria Municipiului Bucuresti prin Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti
Proiect realizat cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii si al Administratiei Fondului Cultural National (AFCN).
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.
Parteneri: Ministerul Culturii din Romania, Ministerul Culturii din Croatia, Administratia Fondului Cultural National (AFCN), Biblioteca Centrala Universitara „Carol I”, ARCUB, Primaria Dumbraveni, Centrul Cultural „Acad. Eugen Simion” din Dumbraveni, Ambasada Bulgariei in Romania, Ambasada Croatiei in Romania, Ambasada Danemarcei in Romania, Ambasada Germaniei in Romania, Ambasada Greciei in Romania, Ambasada Macedoniei de Nord in Romania, Ambasada Marocului in Romania, Ambasada Muntenegru in Romania, Ambasada Republicii Moldova in Romania, Ambasada Mexicului in Romania, Ambasada Republicii Peru in Romania, Ambasada Portugaliei in Romania, Ambasada Serbiei in Romania, Ambasada Turciei in Romania, Ambasada Tarilor de Jos in Romania, Ambasada Republicii Uruguay in Romania, Forumul Cultural Austriac, Camões Institute, Institutul Italian de Cultura din Bucuresti, Institutul Polonez din Bucuresti, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar Bucuresti, Teatrul Dramaturgilor Romani, Teatrul „Masca”, Casa de Cultura „Friedrich Schiller”, Institutul Cervantes din Bucuresti, Institutul Goethe, Muzeul National Cotroceni, Filiala Bucuresti-Traduceri Literare si Filiala Bucuresti-Poezie ale Uniunii Scriitorilor din Romania, Carturesti Verona, Libraria franceza „Kyralina”, Londohome, ISMB, Romfilatelia, Royal Art Muzzyk, Biblioteca Metropolitana Bucuresti
Parteneri media: TVR, TVR Cultural, Matca, Radio Romania Cultural, Fictiunea OPTm, Observator Cultural, IQads , SMARK, Bucuresti FM, Book Hub, Urban si La Punkt, Contemporanul, AgentiadeCarte.ro, Zile si Nopti, publicatia on-line IQool, Agerpres, Radio Trinitas, Modernism, Ordinea Zilei, Revista de cultura Familia
Sponsori: BES Romania, Compania aeriana Aegean Airlines, Lechburg Winery, Jidvei, Licorna, Keia Izvorul Zaganului, Reach – Romanian Excellence in Art, Culture and Heritage

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate