Dezbaterea va fi moderata de curatorul acestui eveniment, Cristina Modreanu (critic de teatru si profesoara), care, alaturi de Mihaela Sirbu (actrita, producatoare, profesoara, fondatoarea Teatrului fara Frontiere), Andreea Bibiri (actrita, regizoare, producatoare), Dana Voicu (actrita, regizoare, profesoara) si Roxana Crisan (manager de talente), va incuraja un dialog consistent cu toti participantii.
In cadrul acestei sesiuni de discutii, se va incerca o clarificare a sensurilor acestor cuvinte cheie – feminism si feminitate - prin cateva exemple legate de lumea teatrului: invitatele sunt actrite si teatrologi care au devenit producatoare, profesoare si animatoare ale scenei culturale romanesti. Ele activeaza atat pe scena oficiala, cat si pe cea independenta, iar vocile lor ating adesea subiecte feminine. Prin tot ceea ce au facut, pot fi considerate feministe, dar oare ele se considera asa? incercam sa aflam impreuna care este astazi statutul femeii pe scena romaneasca.
Programul primei editii a Platformei Internationale de Teatru Bucuresti include, alaturi de aceasta dezbatere, spectacole de teatru din Marea Britanie, Polonia si SUA, filme si o celebrare a talentului local printr-un casting national cu roluri din Ibsen.
Timp de 4 zile, in perioada 13-16 noiembrie, la Hanul Gabroveni, punctele de vedere feminine vor fi la ele acasa in cadrul Platformei Internationale de Teatru Bucuresti #1.
Evenimentul este organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si Asociatia Romana pentru Promovarea Artelor Spectacolului, in parteneriat cu British Council si Institutul Polonez, si cu sprijinul Ibsen Scholarship.
Accesul la dezbaterea Feminism sau feminitate? Statutul femeii pe scena romaneasca de azi este liber.
Detalii despre programul evenimentului sunt disponibile pe www.arcub.ro.
. |