Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Invitație la dans la Sala Radio: Dansuri ungare, Dansuri slave, Dansurile polovțiene și celebrul vals „Dunărea albastră”
(Muzică)
Noul An incepe la Sala Radio in pasi de dans! Vineri, 12 ianuarie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NATIONALA RADIO va propune un concert cu un repertoriu atractiv.
Veti asculta doua Dansuri ungare semnate de Brahms, doua Dansuri slave create de compozitorul ceh Antonín Dvorák, Dansurile polovtiene din opera „Cneazul Igor” de Borodin, Preludiu si Mazurka din baletul „Coppélia” compus de Léo Delibes.

Calatoria muzicala la care va invita Orchestra Nationala Radio va cuprinde si un popas prin tarile nordice - prin evocarea celebrului personaj Peer Gynt, surprins de compozitorul norvegian Edvard Grieg - si o vizita imaginara prin Boemia, gratie poemelor simfonice „Vysehrad” si „Vltava”, compuse de Bedrich Smetana.
Seara de la Sala Radio se va deschide cu uvertura cunoscutei operete „Liliacul” – semnate de Johann Strauss fiul -si se va incheia cu un bis la fel de celebru, conceput de acelasi mare compozitor vienez: valsul „Dunarea albastra”.
 

Concertul se va desfasura sub bagheta dirijorului austriac ALEXANDER STEINITZ. Nascut in orasul Salzburg, Alexander Steinitz se bucura de o atentie tot mai mare la nivel international ca dirijor, atat in domeniul simfonic, cat si al operei, fiind invitat in mod regulat sa dirijeze in mai multe tari europene, precum si in Japonia, Canada, Australia si SUA.
Alexander Steinitz a studiat dirijatul de orchestra la Universitatea de Muzica din Viena. De asemenea, a petrecut un an la renumita Universitate Yale din S.U.A. Cursurile de maiestrie cu Zubin Mehta, Kenneth Kiesler, Lorin Maazel si Jorma Panula i-au completat pregatirea.
Apoi s-a angajat intr-o cariera internationala de dirijor si a dirijat concerte in Europa, America si Asia cu peste 50 de orchestre, inclusiv Deutsches Symphonie-Orchester Berlin si Wiener Chamber Soloists, pe care i-a insotit in turneul lor in Japonia. Ulterior, a dirijat Simfonia a IX-a de Beethoven la Nagoya.
Un punct important in parcursul sau l-a reprezentat momentul de la Teatrul din Magdeburg cand a lucrat pentru productia „Orfeu si Euridice” de Gluck cu regizorul Andreas Kriegenburg, care a fost considerata „cea mai buna productie de teatru muzical” de catre mai multe reviste de specialitate si a primit o nominalizare pentru Premiul german de teatru „FAUST”. Alexander Steinitz a lucrat, de asemenea, ca director muzical interimar la Teatrul de Stat din Meiningen.
Alexander Steinitz a fost invitat sa dirijeze la Volksoper din Viena („?ara surasului”), la Teatrul de Stat din Saarbrücken („Vaduva vesela”, „My Fair Lady”), la Opera din Chemnitz („Flautul fermecat”) si la Teatrul de Stat din Braunschweig, unde a dirijat, de asemenea, („Flautul fermecat”) si a fost invitat ulterior sa dirijeze premiera operei „Forta destinului” de Verdi. La Opera din Wuppertal, a dirijat o versiune pentru copii a operei „Povestirile lui Hoffmann” de Offenbach si apoi a fost solicitat pentru reluarea operei „Tosca” de Puccini.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor - pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor doua posturi de radio, si prin intermediul aplicatiei Radio Romania, disponibila pe dispozitive Android si iOS.

Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Salii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, va rugam sa consultati site-ul oficial www.orchestreradio.ro - sectiunea Bilete. Biletele sunt disponibile si in sistem online - pe entertix.ro si myticket.ro - si in librariile Carturesti.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate