Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Cultura ca spectacol public, cu Augustin Ioan și Anamaria Spătaru, în preludiul unui recital de chitară la Cântarea omeniei
(Muzică)
Marti, 30 ianuarie 2024, festivalul eclectic CANTAREA OMENIEI isi invita publicul la ultima intalnire din acest an. De la ora 19:00, la Teatrul Apropo, Anamaria Spataru, realizator Radio Romania Cultural si jurnalist cultural distins cu multiple premii, il va avea in fata sa pe Augustin Ioan, pentru un dialog cu public despre miezul invatamintelor glosei eminesciene si reflexiile acestora in intelegerea lumii de azi.
Impreuna, cei doi vor explora verbal spatiul cultural in diversele sale dimensiuni: estetica, istorica, civilizationala, ideologica, ludica, axiologica si cate si mai cate, intr-un exercitiu de libertate de gandire si de extensie culturala.

Arhitect, profesor, poet, eseist, critic si istoric al arhitecturii, Augustin Ioan este foarte aproape de ceea ce indeobste numim “om renascentist”. Cu o opera care se manifesta atat in lumea materiala (a proiectat, printre altele, noua Catedrala Arhiepiscopala cu necropola regala de la Curtea de Arges, unde sunt ingropati Regele Mihai si Regina Ana), cat si in aceea mai subtila a valorilor culturale, Augustin Ioan publica substantial, atat in tara, cat si in strainatate, scrieri de arhitectura laica sau religioasa, de filosofie a spatiului sau de antropologie a locuirii, de istorie si exegeza a spatiului sacru ori pur si simplu de beletristica, intr-un efort neobosit de a-si invata studentii, cititorii si semenii sa lucreze permanent la propria edificare spirituala si sa-si mobileze spatiul interior cu introspectii, cu intrebari, cu excursuri spirituale

Seara se incheie cu Duo Hesperus, care urca pe scena pentru un recital extraordinar de chitara. Costin Soare si Ioan Banescu, cei doi muzicieni care formeaza Duo Hesperus, au concertat pentru prima data impreuna in august 2020 in cadrul „Sommerfest Radauti”, iar de atunci au aparut pe scena Festivalului International „Serile de chitara”, in cadrul Festivalului Musica Barcensis (Biserica Fortificata de la Vulcan), la Palatul Sutu, in cadrul Stagiunii „Iosif Sava” a Fundatiei ACCUMM, la Filarmonica Brasov, Biserica Evanghelica „Sf. Margareta”, Medias, „Ateneul” din Tecuci, Pavilionul „Marcel Guguianu”, Barlad, Biserica Anglicana din Bucuresti si in multe alte locuri. De aceasta data, cei doi vor prezenta un periplu prin lumile muzicale ale compozitorilor romani contemporani, atat din generatia celor deja consacrati, cat si dintre tinerii in afirmare, intr-un program ca un bazar sonor, cu preumblari in pasi de dans, fiinte imaginare si mirosuri de jazz-o-mie.

Spectacolul are loc la Teatrul Apropo si incepe la ora 19:00. Intrarea este libera. Teatrul APROPO se afla in bd. Dimitrie Pompeiu 8, Bucuresti (cladirea FEPER, la subsol). 

CANTAREA OMENIEI este un proiect organizat de Asociatia Culturala Kitarodia si finantat de Ministerul Culturii. Intre 20 si 30 ianuarie 2024, proiectul a prilejuit publicului mai multe intalniri, variate si atractive, cu poezia, ideile, muzica si frumosul, intr-un demers de prezentare a cat mai multe moduri de raportare la cultura nationala.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate