Concert de mărțișor, la Sala Radio, în 3 martie | |
(Muzică) |
Concertul de Martisor de la Sala Radio, organizat de Asociatia SoNoRo si Radio Romania Muzical, a devenit deja o frumoasa traditie. In 2024, pentru a cincea intalnire sub semnul Frumosului si Valorii, Razvan Popovici si invitatii sai va asteapta la Sala Radio, duminica, 3 martie. |
Alaturi de binecunoscutul Razvan Popovici, violist cu o bogata cariera internationala si creatorul festivalurilor SoNoRo, se afla nume importante ale scenelor de pretutindeni: violonistul Nicolas Dautricourt si pianista Shani Diluka.
Programul foarte ofertant, care deschide proiectului SoNoRo Conac 2024, cuprinde si piese foarte cunoscute, cum este Suita „Amintiri dintr-un loc drag” de Piotr Ilici Ceaikovski sau Oblivion de Astor Piazzolla, alaturi de opusuri mai rar cantate, asa cum cele Trei madrigale pentru vioara si viola de Bohuslav Martinu. In plus, muzicienii propun si o lucrare semnata de o compozitoare, Rebecca Clarke, una dintre cele mai cunoscute violiste britanice ale secolului XX – un alt omagiu adus feminitatii creatoare.
Duminica, 3 martie, ora 19.00, Sala Radio: sarbatoare a primaverii si a muzicii de cea mai inalta calitate, cu un concert cameral ce demonstreaza ca muzica clasica este pentru toti.
Biletele sunt disponibile in retelele www.entertix.ro si www.myticket.ro, in librariile Carturesti si la casa de bilete a Salii Radio.
Organizatori: Asociatia Sonoro si Radio Romania Muzical, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale.
Numele violistului Razvan Popovici, initiatorul si organizatorul fenomenului SoNoRo, este deja binecunoscut in Romania. SoNoRo este o platforma culturala ce include festivaluri de muzica de camera, turnee nationale si internationale si un amplu proiect educativ. Numele lui Razvan Popovici, in calitate de membru al Ansamblului Raro, apare pe 8 discuri de mare succes la nivel international. De 21 ani, Razvan Popovici conduce si festivalul Chiemgauer Musikfruhling din Traunstein/Germania. Numerosi tineri muzicieni de pe trei continente au beneficiat de indrumarea sa in cadrul mai multor cursuri de maiestrie. Din 2023, Razvan Popovici este si profesor titular la Conservatorul Regal din Antwerp, Belgia, unde a predate incepand cu anul 2018. Viola ramane insa marea sa pasiune: dovada stau numeroasele concerte sustinute pe mari scene internationale, alaturi de nume dintre cele mai importante.
Violonistul francez Nicolas Dautricourt este cunoscut publicului romanesc, dupa aparitia sa din 2021 in cadrul Festivalului international George Enescu, cand a prezentat Proiectul Enescu, pe care l-a si initiat, alaturi de violonistul Valentin ?erban, violistul Razvan Popovici, violoncelistul Valentin Radutiu si Capriccio Quartet. Nicolas Dautricourt, este, de asemenea, detinatorul premiului Enescu conferit de SACEM (2008). Cariera sa a inceput cu premiul Discovery oferit de premiile MIDEM de la Cannes (astazi premiile ICMA) in 1999, Nicolas Dautricourt fiind finalist la mai multe concursuri internationale prestigioase. A cantat pe scene dintre cele mai prestigioase din intreaga lume, in 2021, primind pentru activitatea sa prodigioasa titlul de Cavaler al ordinului Artelor si Literelor, conferit de guvernul francez.
Pianista Shani Diluka (nascuta in 1976 la Monaco, din parinti sri-lankezi) a inceput studiul pianului in cadrul programului initiat de printesa Grace de Monaco in vederea sustinerii tinerilor talentati. A absolvit Conservatorul din Paris in 1997; printre mentorii sai se numara nume de legenda: Maria Joao Pires, Murray Perahia, Martha Argerich. In prezent, este unul dintre marii pianisti ai Frantei, cu o cariera relevanta atat in calitate de solista concertista, cat si de acompaniatoare a unor muzicieni cu faima, de exemplu, Nathalie Dessay. Discografia ei numara aproape 30 titluri, multe dintre ele recompensate cu numeroase premii prestigioase din spatiul cultural francez.
. | |
|
|