Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 aprilie 2024
Recomandări
Proiectul cultural ROOTS propune în luna martie patru evenimente cu acces liber pentru studenți, în București
(Viață)
Cercetarea coregrafica ROOTS, ce isi propune sa exploreze tema radacinilor, conexiunea dintre om si natura si responsabilitatea cu care vine aceasta legatura, a pornit inscrierile pentru prima serie de evenimente cu acces gratuit pentru studenti, care va avea loc intre 15 si 30 martie. Acestea se vor desfasura la /SAC Malmaison, AREAL - spatiul pentru dezvoltare coregrafica si la Institutul Cultural Italian si se adreseaza profesionistilor si studentilor de la facultatile si sectiile de arte, regie de teatru, film, coregrafie, filosofie, psihologie, cat si publicului interesat de initiativele ce reunesc arta si stiinta.
Detalii si programul complet se regasesc pe site-ul: https://arealcolectiv.ro/2024/03/01/roots/.
ROOTS reuneste coregrafi si artisti vizuali, dar si filosofi, antropologi, psihoterapeuti, terapeuti prin arta si experti in neurostiinta intr-o echipa coordonata de coregrafa si profesoara universitara Valentina De Piante. Aceasta cercetare isi propuna sa deschida discutia despre legatura cu mediul inconjurator, asa cum mai exista ea in zilele noastre, despre comunitatile-organism care isi sustin si sunt sustinute de catre indivizii-celula, despre relatii simbiotice si modul in care pot fi intrupate.
    
Seria de evenimente incepe vineri, 15 martie, de la ora 19:00, cu conferinta „Ignore not Useful Roots. Resist Meager Descriptions” sustinuta de doctoranda in domeniul Studiilor Culturale, Irina Bobei, la /SAC Malmaison. Pe 17 martie, de la ora 15:00, va urma „sezatoarea”, prima propunere performativa ROOTS, sustinuta de Lena Ciobanu pentru cei fascinati de modul in care lucrurile sunt interconectate intre ele. In 26 martie, de la ora 19:00, Dr. Raffaele Rufo va sustine o conferinta publica la Institutul Cultural Italian din Bucuresti care va explora modul in care dansul, coregrafia, teatrul, performance-ul si terapia prin arta se intrepatrund cu gandirea ecologica si socio-politica. Iar in ultimul weekend al lunii, Tímea Kovács va sustine un workshop public dedicat explorarii prin miscare a fenomenului de simbioza, pe 30 martie, de la ora 18:00, la AREAL – Spatiu pentru dezvoltare coregrafica, din Bucuresti.
    
15 martie, ora 19:00, /SAC Malmaison - Conferinta “Ignore not Useful Roots. Resist Meager Descriptions”, Irina Bobei
   

Irina Bobei va sustine un lecture performativ pornind de la intrebarile „Care este locul corpului in peisaje fragile si tensionate, afectate de urbanism agresiv? Care este locul povestilor in peisajele postindustriale precare aflate intr-o continua transformare?…” iar prin aceasta explorare isi propune sa aduca in fata celor prezenti povesti din spatii urbane in care oamenii si natura deseori sunt in conflict si cauta cai de a coexista.   

Accesul la eveniment este liber pentru toti cei interesati iar inscrierile se fac la: https://forms.gle/zvvYsSVp3GC5D9No8
    
Irina Bobei

17 martie, ora 15:00, AREAL – Spatiu pentru dezvoltare coregrafica – „sezatoare”, Lena Ciobanu
    

Despre sezatoarea performativa pe care o pregateste Lena spune: „Inspirata de legaturile care se formeaza in ecosistemele din padurile protejate, intre radacinile copacilor, plantelor si miceliu (simbioza), interactiunea dintre aceste elemente si cu gandul spre arta relationala, am decis sa creez prilejul unor spatii evenimente intime in care oamenii sa poata interactiona, ghidat prin anumite jocuri si exercitii, unde sa se simta ascultati si care sa porneasca o discutie despre fenomenul si nevoia crearii de comunitati si moduri de ajutor reciproc intre acestia. Vreau sa creez o comunitate de fiinte interconectate, un organism care lucreaza impreuna pentru un bine comun, in ajutor reciproc, in simbioza, in echilibru.”.
Lena le propune participantilor sa isi imagineze o paralela intre universul vegetal si lumea umana, intre organisme si comunitati si sa caute solutii pentru mai mult echilibru si respect reciproc.
    
Inscrierile fac la: https://forms.gle/M9r8edMfUVNbbWxDA iar accesul este gratuit.
    
Lena Ciobanu

26 martie, ora 19:00, Institutul Cultural Italian - Conferinta „Germenii Eco-Somatici ai Reciprocitatii”, Dr. Raffaele Rufo
    

Prelegerea pleaca de la premisa ca, desi societatea s-a dezvoltat intr-un ritm accelerat in care polarizarea dintre culturi si indivizi si tehnologizarea au redus lumea naturala la o simpla resursa de exploatat. Cu toate acestea, in ultimii ani se pun bazele unei schimbari culturale ce re-conecteaza viata umana si lumea naturala.
Dr. Raffaele Rufo (PhD) propune o re-cunoastere a universului non-uman prin miscare si prin analiza perceptiei si a experientei din corp la intalnirea cu mediul inconjurator, astfel redecoperindu-se inrudirea, asemanarile si oglindirea dintre indivizi si ecosistemele in care traiesc.

Si pentru acest eveniment accesul este liber iar inscrierile se fac la : https://forms.gle/hkSUDWiEEpeGhg2x6
    
Raffaele Rufo

30 martie, ora 18:00, Workshop „Embodied Symbiosis /// Symbiotic Dances”, Tímea Kovács
    

Noi ce putem invata transpunand conceptul simbiozei in miscare si improvizatie de dans? Ce ne poate oferi experienta intruparii a diferitelor forme de simbioza?”, propune  Tímea in cele trei ore care vor fi dedicate explorarii prin dans si miscare a acestui fenomen de cooperare numit simbioza.
Atelierul va consta in exercitii simple de miscare sustinute de practici somatice ca Body-Mind Centering si metoda Feldenkrais.

Accesul la workshop este gratuit doar pentru studenti iar pentru restul participantilor este contra cost iar inscrierile se fac la: https://forms.gle/NYAgJZe2ELKL8HSD9
    
Tímea Kovács

Calendarul evenimentelor din cadrul ROOTS este:

15.03, ora 19:00 | Conferinta @/SAC Malmaison - Irina Bobei
17.03, ora 15:00 | Workshop @AREAL - Lena Ciobanu
26.03, ora 19:00 | Conferinta @Institutul Cultural Italian - cercetator dr. Raffaele Rufo
30.03, ora 18:00 | Workshop @AREAL - Tímea Kovács
04.04, ora 18:00 | Workshop @UNATC - lector univ. dr. Valentina De Piante & Tímea Kovács
14.04, ora 15:00 | Workshop @AREAL - Alexandra Balasoiu
20.04, ora 17:00 | Open Studio & Conferinta @/SAC Malmaison - echipa ROOTS & conf. univ. dr. Dragos Cirneci
21.04, ora 17:00 | Open Studio & Conferinta @/SAC Malmaison - echipa ROOTS & lector univ. dr. Carlo Brentari
26.04, ora 19:00 | Workshop @AREAL - Cristina Lilienfeld
11 & 12.05, ora 12:00 | Workshop @Parcurile Icoanei si Ioanid - Alina Usurelu & Ema Alexandrescu


Detalii despre proiect se gasesc pe site-ul https://arealcolectiv.ro/2024/03/01/roots/.

ROOTS este un proiect AREAL - spatiu pentru dezvoltare coregrafica cofinantat de Administratia Fondului Cultural National - AFCN.
Cu sprijinul: Institutul Cultural Italian, /SAC Malmaison
Parteneri institutionali: Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale”
Universitatea Spiru Haret - Facultatea de Psihologie, Universitatea Bucuresti - Facultatea de Filosofie

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate