Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 decembrie 2024
1857 • Se naste Joseph Conrad, (Józef Teodor Konrad Korzeniowski) scriitor britanic de origine poloneza (d. 1924)
1861 • Alexandru Ioan Cuza anunta ca „Înalta Poarta, precum si toate Puterile Garante” recunosc Unirea Principatelor
1948 • Se naste Ozzy Osbourne, solistul trupei Black Sabbath
1967 • Chirurgul sud-african Christian Barnard a efectuat, cu succes, primul transplant de inima din lume
Recomandări
ARCUB lansează programul de training „Transformarea meseriilor culturale”
(Viață)
Primaria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, in colaborare cu INSULA 42, anunta lansarea Programului de training „Transformarea meseriilor culturale”, desfasurat in perioada aprilie-noiembrie 2024. Meseriile culturale se transforma.
Social media, efectul inteligentei artificiale asupra muncii, migratia, conflictele si tensiunile geopolitice, atomizarea sociala si accesul generalizat si instantaneu la informatie si la dezinformare, printre altele, confrunta sistemul institutional traditional al culturii europene cu mari provocari.

Consumam cultura si participam la cultura, real si virtual, tot mai mult. Se produce, in contextul de azi, o radicala transformare a instrumentelor si a perspectivei care ancoreaza sistemul productiei si pe cel al transmisiei culturale.

Programul de formare pe care il propunem pune in dezbatere critica relatia dintre politicile culturale si practicile actuale ale vietii sociale. Caracterul fluid si intersectia – in acelasi spatiu – intre moduri de existenta din ce in ce mai diverse cultural si valori existentiale si reguli etice non-negociabile sunt subiecte care vor fi abordate.

Cum reactionam profesional fata de aceasta transformare accelerata si care sunt subiectele asupra carora merita sa ne indreptam atentia?

Ne propunem sa:
?    oferim o perspectiva comparativa macro asupra temelor majore ale politicilor publice culturale actuale si asupra provocarilor nascute din dinamicile proceselor globale;
?    structuram o imagine generica limpede a arhitecturii legislative, administrative si manageriale a sistemului cultural din Romania;
?    observam tipurile de competente si cunostinte specifice care sunt necesare in sistemul culturii din Romania si sa analizam cum functioneaza domeniile artelor si ale industriilor culturale si creative din tara;
?    dezbatem subiecte legate de transformarea, in sens larg, a meseriilor culturii pe plan global si national;
?    dezvoltam o cultura comuna si complementara, in acelasi timp, de subiecte si de preocupari ale operatorilor culturali (in sens larg) din Bucuresti.

Programul este organizat in 3 module distincte si se adreseaza creatorilor si profesionistilor din sistemul cultural. Acesta este gandit ca o platforma de predare, interactiune si informare profesionala. El isi propune sa faciliteze o abordare actualizata si o dezbatere critica cu privire la noile competente necesare operatorilor culturali, intr-un context in care provocarile globale si nationale re-deseneaza modelele traditionale de lucru.

Cele trei module ale programului includ urmatoarele formate de predare: ateliere, conferinte si studii de caz. Arhitectura ciclului de formare este gandita de directorul de curs Corina Suteu, educator si expert in management si politici culturale. Sunt invitati sa intervina experti, universitari, creatori, manageri si administratori din sistemul cultural din Romania si din alte tari europene.

Modul I: Politici culturale si lifestyle
Modul II: Arhitectura sistemului cultural in Romania
Modul III: Contextul artelor si al industriilor creative in Romania

Primele doua module vor fi sustinute exclusiv online, prin videoconferinta, intre orele 10:00 si 13:00, iar cel de-al treilea va fi offline. La finalul fiecarui modul va avea loc o sesiune de networking cu toti participantii modulului respectiv.

Daca sunteti interesati sa va inscrieti la Modulul I, care se va desfasura intre 11 aprilie si 22 mai, accesati pentru detalii, subiecte si profesori: arcub.ro.

Inscrierile pentru primul modul se pot face in perioada 15 martie – 3 aprilie 2024 prin completarea formularului disponibil aici, precum si prin achitarea taxei de participare in valoare de 500 lei.

Pentru a asigura o continua interactivitate intre participanti si expertii culturali, formatul modulului permite accesul unui numar de maximum 15 persoane.

Program organizat de Primaria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, in colaborare cu INSULA 42.

///

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz in aer liber din Capitala, Bucharest Jazz Festival, si al Zilelor Bucurestiului.






.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate