Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
30 aprilie 2024
Recomandări
Focus grup cu liceeni din București pentru spectacolul EMAUS | co-producție Asociația Tangent și Teatrul Excelsior
(Viață)
Astazi, 4 aprilie 2024, Asociatia Tangent lanseaza un apel deschis pentru eleve si elevi de liceu din Bucuresti. Ulterior inscrierilor online, peste 10 adolescenti vor lua parte la procesul de creatie al spectacolului EMAUS, dupa romanul omonim de Alessandro Baricco.
Termenul-limita al apelului este 3 mai 2024. Informatii si conditii de participare

Liceenii din Bucuresti sunt invitati sa participe la o activitate extrascolara inedita. Asociatia Tangent cauta intre 10 si 20 de elevi in clasele IX-XII, de la liceele din capitala, pentru a face parte dintr-un focus grup dedicat spectacolului EMAUS, care va avea premiera in aceasta toamna, la Teatrul Excelsior.

Participarea la focus grup va presupune implicarea activa a adolescentilor, in perioada mai - septembrie 2024, in toate etapele de lucru ale spectacolului, precum si in campania de promovare. Acestia vor descoperi rolul si responsabilitatile fiecarui membru din echipa unei productii teatrale, dar si ce resurse creative si tehnice implica realizarea unui spectacol, asistand la repetitii, crearea costumelor, montarea decorului si a luminilor.

Intrucat personajele centrale ale romanului EMAUS, de Alessandro Baricco, traiesc si relateaza experiente petrecute la varste intre 15 si 18 ani, am considerat ca putem oferi o perspectiva autentica asupra adolescentei doar incluzand in echipa persoane care traverseaza aceasta etapa a vietii la timpul prezent. Incercam sa-i intelegem si sa aflam ce asteptari au de la un spectacol care nu doar ca li se adreseaza, ci vorbeste despre ei. Vom avea sesiuni de feedback in fiecare etapa de creatie si ii vom incuraja sa-si exprime opiniile si sa ne ajute sa spunem o poveste pentru generatia lor. Cred cu tarie ca va fi o intalnire care ne va imbogati reciproc.” - Edda Coza, regizoare si Presedinte Asociatia Tangent

Pana pe 3 mai 2024, persoanele eligibile se pot inscrie la open call prin completarea unui formular online disponibil aici.


Istoricul echipei si proiectului EMAUS

EMAUS este primul proiect de teatru al Asociatiei Tangent, co-finantat de AFCN si realizat in parteneriat cu Teatrul Excelsior, Asociatia Hearth, LiterNet si Teatrul National „I.L. Caragiale”.

Echipa de creatie este alcatuita din Edda Coza si Dan Coza (regie si dramaturgie), Clara Pop (scenografie), Mariana Gavriciuc (coregrafie), Adrian Piciorea (sound design), Daniel Buglea (lighting design), Karla Brosteanu (graphic design), Elena Coman (PR & Comunicare), Sofia Iorga (asistenta de scenografie) si Delia Neculau (asistenta de regie).

214 actori si actrite, cu varste cuprinse intre 20 si 30 ani, s-au inscris la apelul lansat pe 21 februarie 2024, de Asociatia Tangent, pentru formarea distributiei spectacolului EMAUS. Timp de 3 zile, in perioada 4 - 6 martie, echipa de creatie s-a intalnit cu peste 150 de candidati la auditia desfasurata la Sala Mica a Teatrului National „I.L. Caragiale”.

Dupa aceasta prima etapa, 8 actori si 9 actrite au fost selectati pentru participarea la atelierul de teatru organizat, intre 18 si 20 martie, la Casa Kerim si coordonat de Edda Coza, Dan Coza si Mariana Gavriciuc. Ulterior atelierului, 5 dintre cei 17 tineri actori si actrite au fost alesi pentru a face parte din distributie. Acestia sunt Ramona Niculae, Eduard Chimac, Vlad Crudu, Tony Macpela si Iustin Danalache.

Mai multe detalii despre proiect puteti afla pe paginile din social media ale Asociatiei Tangent (Facebook si Instagram).

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate