Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 decembrie 2024
Recomandări
Andrew Nicoll vine în România la invitaţia Editurilor ALL
(Literatură)
Andrew Nicoll: „Vreau sa traiesc intr-o lume in care romanele sunt ca un dans, nu ca un meci de box.“
Andrew Nicoll, autorul romanelor Daca citesti asta inseamna ca am murit si A fost odata ca niciodata, vine pentru prima data in Romania in perioada 20-22 noiembrie.
Pe parcursul vizitei sale, autorul va participa la intalniri cu cititorii, bloggerii si presa, in cadrul unui program organizat de Editura ALLFA, parte a Editurilor ALL.

Joi, 20 noiembrie

ora 16.00 – intalnire cu studentii Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti

ora 18.30 – intalnire cu bloggerii la Cafe Verona (str. Arthur Verona, 13-15)
Gazda evenimentul va fi Dragos Butuzea.
  

Vineri, 21 noiembrie, ora 14.00 – lansare si sesiune de autografe la Libraria St.O.Iosif, Brasov

Sambata, 22 noiembrie, ora 13.00 – lansare si sesiune de autografe, Targul de carte Gaudeamus

Invitati: Liana Stanciu (Arte, carte si capricii, TVR2), Alina Vilcan (Redactor coordonator The One), Laura Caltea (www.lauraclatea.ro, Blogul unei cititoare de cursa lunga), Viorel Zaicu 



Nascut in 1962 la Dundee, in Scotia, Andrew Nicoll a fost silvicultor inainte sa-si faca o cariera in jurnalism. In prezent scrie articole politice pentru The Sun. A publicat proza scurta in numeroase reviste, printre care si New Writing Scotland, iar in 2008 si-a facut debutul editorial cu romanul The Good Mayor. Distins cu Premiul Saltire pentru cel mai bun roman de debut al anului si tradus in douazeci de limbi, The Good Mayor l-a impus pe Andrew Nicoll in lumea literelor si a fost urmat de alte doua romane: The Love and Death of Caterina (2011) si Daca citesti asta inseamna ca am murit (If You’re Reading This, I’m Already Dead, 2012; ALLFA, 2013).

image description


A fost odata ca niciodata 

Bunul Tibo Krovic este de douazeci de ani primarul orasului Punct, facand cinste concetatenilor sai printr-un rar simt al dreptatii. Dar pana si ireprosabilul primar ascunde un secret compromitator – adesea isi petrece timpul culcat pe podea, admirand prin crapatura usii picioarele senzualei sale secretare, Agathe Stopak. Asta pentru ca bunul primar este indragostit. Nici Agathe, neconsolata prizoniera a unei casnicii nefericite, nu il priveste pe Tibo cu ochi rai. Singurul obstacol in calea fericirii lor este onoarea nestirbita a lui Krovic. Parca exasperate de inertia lui, fortele supranaturale se hotarasc sa intervina si sa presare peste povestea celor doi niste praf de zane. Dar ceea ce ii asteapta pe primar si pe secretara lui nu este nici pe departe o iubire ca-n basme.

Un scriitor de mare talent, ghidul nostru mucalit si intelept prin labirintul iubirii.“ The Scottish Review of Books

O carte care o sa te faca sa vrei sa te indragostesti din nou.“ The Sun


Cat am asteptat un raspuns de la edituri, m-am indoit cumplit de cartea mea. Astepti, zi de zi, langa cutia postala si nu vine niciun raspuns, pana cand intr-o zi vine, dar e «Ia mai slabeste-ne!». Teama mea cea mai mare era sa nu fiu ca unul dintre tipii aia de la concursurile de talente care-si inchipuie ca pot sa cante si carora nimeni nu indrazneste sa le spuna adevarul. Eu eram tipul care-si inchipuia ca a scris o carte. Sigur, maica-ta zice ca-i grozava, dar... De-abia cand mi-am vazut romanul publicat m-am convins ca am facut un lucru bun.“ (Andrew Nicoll)

Nicoll - A fost odata 5


Daca citesti asta inseamna ca am murit

La sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Otto Witte, fost acrobat de circ, sta ascuns in rulota lui, sub o ploaie de obuze, asteptandu-si sfarsitul. Dar, cum nu vrea sa moara fara a lasa o marturie, se hotaraste sa-si astearna in scris povestea vietii – o viata care numai banala nu se poate numi. Cu multi ani in urma, Otto a aflat dintr-un ziar ca Albania isi cauta rege. Acrobatul neamt si favoritul la tron seamana ca doua picaturi de apa. Cine ar fi crezut ca un circar poate ajunge regele Albaniei, si asta doar cu o mana de  prieteni de nadejde, o lada de costume, o camila si o pereche de mustati redutabile?

Otto mi s-a intiparit in minte, razand cu gura pana la urechi.“ Big Issue

Nebunesc si distractiv ca o noapte la circ.“Daily  Record

Nicoll - Daca citesti asta final


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate