Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Pavel Bartoş în ...Escu de Tudor Mușatescu în premieră la Teatrul Stela Popescu, pe 28 aprilie
(Teatru)
Pavel Bartos in rolul lui Decebal Necsulescu va putea fi vazut in rolul titular din premiera cu spectacolul Escu de Tudor Musatescu a Teatrului Stela Popescu, ce va avea loc pe 28 aprilie, la Bucuresti, la Sala mica a Palatului National al Copiilor. Regizat de Alexandru Grecu si Cristian Sofron, spectacolul Escu are o distributie mixta, aducand pe scena actori importanti din ambele teatre.
Data de 28 aprilie are o dubla semnificatie, reprezentand aniversarea de 8 ani de la infiintarea Teatrului Stela Popescu.
 
Povestea din ...Escu da o senzatie deja-vu, chiar daca textul original dateaza din 1933. …Escu nu este doar o comedie interbelica cu parfum de epoca care continua povestea familiei lui Spirache Necsulescu, eroii mai celebrei „Titanic Vals”, ci si o satira biciuitoare a naravurilor politice de ieri si de azi... Avem in meniu santajul, intriga de partid, traseismul, norocul prostului si nelipsita atatare erotica, in cantitatea necesara sa condimenteze viata politica.

Politica e ca moda! Evolueaza, se schimba, se preface. Si, dupa cum modei ii esti fidel schimband-o, tot asa fidelitatea in politica nu e decat o nesfarsita serie de adultere!” spune personajul principal, Decebal Necsulescu.
 
Un spectacol de Alexandru Grecu si Cristian Sofron, asistenti scenografie Delia – Diana Ghizdavet, Ecaterina Salimova, costume Geanina Punkosti, coregrafia Dumitru Tanmosan, Ioana Macarie, …Escu de Tudor Musatescu este un text atemporal, o satira politica care a lasat o amprenta semnificativa in istoria teatrului romanesc si cunoaste o reinterpretare memorabila prin aceasta versiune de exceptie.

Cristian Sofron, directorul Teatrului Stela Popescu declara : „Cand Tudor Musatescu s-a hotarat, la doar un an dupa succesul cu Titanic Vals, sa scrie ...Escu, in 1933, ducand mai departe povestea familiei lui Spirache/Decebal Necsulescu, probabil nu-si imagina cat de actuale aveau sa para situatiile pe care le-a creat prin limbajul dramatic, aproape un secol mai tarziu. Într-un an electoral in Romania si in Republica Moldova, povestea din ...Escu da o asemenea senzatie de deja-vu, incat succesul de public in 2024 pare a fi indiscutabil. De la intriga politica la cea sentimentala, totul se poate schimba intr-o clipa. Iar cand in rolul principal, Decebal Necsulescu, joaca un actor de anvergura, precum Pavel Bartos – unul dintre cei mai iubiti artisti ai generatiei sale, atat in Romania cat si in Republica Moldova, cu o ampla activitate in teatru si televiziune – alaturi de minunatii actori angajati si colaboratori ai Teatrului Stela Popescu si ai Teatrului Satiricus, si nu voi da niciun nume, pentru ca sunt cu totii minunati,  sansele de a construi un blockbuster sunt si mai mari. Spectacolul va fi pus in scena de echipele artistice reunite ale Teatrului Stela Popescu din Bucuresti si Teatrului National Satiricus Ion Luca Caragiale din Chisinau, intr-o colaborare unica in peisajul teatral autohton, cu siguranta de bun augur pentru viitorul relatiilor culturale intre doua capitale, Bucuresti si Chisinau, doua tari, Romania si Republica Moldova, unde se face teatru in aceeasi limba.

Pavel Bartos in Escu

Distributia completa a premierei de la Bucuresti este urmatoarea: Decebal Necsulescu – Pavel Bartos, Iorgu Langada – Ion Grosu (invitat de la Chisinau), Traian Necsulescu – Cristi Neacsu, Generalul Stamatescu – Viorel Cornescu (invitat de la Chisinau), Platon Stamatescu – Daniel Ciobanu (invitat de la Chisinau), Bébé Damian – Catalin Frasinescu, Amélie – Irina Caramizaru, Miza General Stamatescu – Manuela Harabor, Nina Damian – Crina Matei, Un comisar – Daniel Filipescu, Fane – Dorin Enache, Pislica – Petru Sutu, Mitzi – Ana – Olga Anghelici (invitata de la Chisinau), Manole – Florentin Munteanu, Ana – Cristina Marin Neagu, Alegatorii - Petru Sutu, Dorin Enache
 
Urmatorul spectacol va avea loc pe 16 mai, la Palatul National al Copiilor, Sala Mica
Acces 12+
Durata: 1 ora si 45 minute, fara pauza
Premiera:
Chisinau, 2 martie 2024, ora 18:30 – la Teatrul National Satiricus Ion Luca Caragiale
Bucuresti, 28 aprilie 2024, ora 19 – Teatrul Stela Popescu, Palatul Copiilor Sala Mica


Bilete pe: www.teatrulstelapopescu.ro, www.iabilet.ro, www.mystage.rowww.teatrulstelapopescu.ro
www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu
www.instagram.com/teatrulstelapopescu


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate