Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Dirijorul vienez Andreas Ottensamer revine la Sala Radio
(Muzică)
Dirijorul si clarinetistul vienez ANDREAS OTTENSAMER revine la Sala Radio, de aceasta data in ipostaza de dirijor,  alaturi de ORCHESTRA DE CAMERA RADIO. Clarinetist principal al uneia dintre cele mai importante orchestre ale lumii – Filarmonica din Berlin – Andreas Ottensamer a dirijat ansambluri ca Tokyo Symphony Orchestra, Seoul Philharmonic, Orchestre Metropolitain Montréal, Liszt Chamber Orchestra sa.
Miercuri, 17 aprilie 2024, artistul austriac propune publicului un program superb: Honegger - Poemul simfonic Pastorale d’été, inspirat de o vacanta in Alpii elvetieni intreprinsa de compozitor in 1920, Ceaikovski - Serenada in do major pentru orchestra de coarde si Schubert - Simfonia nr. 2.

ANDREAS OTTENSAMER a cucerit publicul si criticii deopotriva cu muzicalitatea si versatilitatea sa distincta in calitate de clarinetist, director artistic si dirijor. Este considerat unul dintre cei mai importanti instrumentisti ai vremurilor noastre si concerteaza ca solist la clarinet in marile sali de concert din intreaga lume, cu orchestre precum Filarmonica din Berlin, Filarmonica din Viena, Orchestra de Camera Mahler, Filarmonica din Londra, Filarmonica din Seul si Filarmonica din Olanda. Este invitat constant la festivaluri precum Salzburger Festspiele, Gstaad Menuhin Festival, Rheingau Musik Festival si Festival de Paques d'Aix en Provence.
In 2021, Ottensamer si-a facut debutul ca dirijor si a primit Premiul Neeme Järvi al Academiei de dirijat a Festivalului de la Gstaad. Este director artistic al Festivalului Bürgenstock din Elvetia.
In stagiunea 2023/24, Andreas a revenit la pupitrul Orchestrei Simfonice din Tokyo si a debutat cu Orchestra Simfonica NHK, intr-un program dedicat integral lui Johannes Brahms. In decembrie 2022, Andreas s-a alaturat maestrului Riccardo Muti pentru a lucra la Messa da Requiem de Verdi, in cadrul Academiei italiene de opera din Ravenna, Italia. In martie 2023, i s-a alaturat maestrului Muti pentru productia Un Ballo in Maschera de Verdi in cadrul Festivalului de primavara de la Tokyo.
Andreas Ottensamer are un parteneriat de inregistrare exclusiv cu Deutsche Grammophon din 2013, ceea ce il face primul clarinetist de pe Yellow Label. Pentru albumul Blue Hour, care cuprinde lucrari de Weber, Mendelssohn si Brahms, a colaborat cu Filarmonica din Berlin sub bagheta lui Mariss Jansons si a primit cel de-al doilea premiu Opus Klassik ca „Instrumentistul anului”.
Andreas Ottensamer s-a nascut in 1989 la Viena. Provine dintr-o familie de muzicieni si a fost atras de muzica de timpuriu, primind primele lectii de pian la varsta de patru ani. La varsta de zece ani a inceput sa studieze violoncelul la Universitatea de Muzica si Arta Interpretativa din Viena, apoi a trecut la clarinet. In 2009 si-a intrerupt studiile de licenta la Harvard pentru a deveni bursier al Academiei de Orchestra a Filarmonicii din Berlin. Ottensamer a studiat dirijatul cu profesorul Nicolas Pasquet (Weimar) si a urmat cursuri de maiestrie cu maestrii Riccardo Muti si Jaap van Zweden si cu profesorul Johannes Schlaefli (Zürich). L-a asistat pe maestrul Francois-Xavier Roth la Orchestra Simfonica din Londra.

Andreas Ottensamer (c) Stefan Höderath

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor - pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor doua posturi de radio, si prin intermediul aplicatiei Radio Romania, disponibila pe dispozitive Android si iOS.

Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Salii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, va rugam sa consultati site-ul oficial www.orchestreradio.ro - sectiunea Bilete. Biletele sunt disponibile si in sistem online - pe entertix.ro si myticket.ro - si in librariile Carturesti.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate