Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 mai 2024
Recomandări
Târg de Florii @Muzeul Național al Țăranului Român
(Viață)
Duminica cea de pe urma din Paresimi sau din Postul Mare este cunoscuta sub numele de Florii, Duminica Floriilor sau Duminica Vlastarelor. Cu aceasta ocazie, Muzeul National al Taranului Roman isi asteapta vizitatorii, timp de trei zile, sa sarbatorim alaturi de mesteri vechi, care si-au dovedit iscusinta de-a lungul timpului si care duc mai departe traditia mestesugului lor: incondeietoare, iconari, tesatoare, impletitoare, olari, cusatorese, lingurari, pielari, rudari.
De vineri, 26 aprilie, pana duminica, 28 aprilie 2024, de la orele 10 dimineata pana la 6 seara, veti avea prilejul sa admirati si sa tocmiti o multime de lucruri frumoase, mestesugite cu sarg si incarcate cu semne si intelesuri. Oua incondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, podoabe si multe altele vor fi prezentate la Targul de Florii, care va avea loc in curtea Muzeului de la Sosea.

Nu vor lipsi nici produsele gastronomice specifice: cozonaci si prajituri de casa, turta dulce, miere de albine, polen si propolis, ierburi de leac, palinca si dulceturi.

Continuam sa sprijinim, ca in fiecare an, cateva scoli, fundatii, asociatii, organizatii, care desfasoara actiuni cu caracter umanitar pentru copiii cu dizabilitati si acorda ajutor pentru categoriile defavorizate.


Pretul biletului de intrare: adulti - 12 lei; pensionari - 6 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 3 lei. Biletele pot fi achizitionate si online pe booktes.com

Organizatorul evenimentului: Muzeul National al Taranului Roman / coordonatori: Oana Constantin si Simona Hobincu (Sectia Educatie muzeala)


In duminica de Florii, oamenii au voie sa manance peste. Merg la biserica ducand flori si se intorc ducand matisori de salcie. Ating cu salcia copiii, vitele din gospodarie si o pun la icoana: peste an ea capata tot felul de intrebuintari. Tot acum sunt fierte buruienile care vor fi folosite la vopsirea oualor. Cum este vremea de Florii, asa va fi si de Paste. Sunt locuri unde in aceasta zi oamenii nu se spala pe cap, de teama sa nu albeasca (incarunteasca) la fel ca pomii aflati in floare.

Irina Nicolau, Ghidul sarbatorilor romanesti (Humanitas, 1998)



.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate