Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
„The Magic of Peter Herbolzheimer” la Sala Radio
(Muzică)
Joi, 16 mai 2024 (de la 19.00), BIG BAND-ul RADIO prezinta la Sala Radio un eveniment special: „The Magic of Peter Herbolzheimer”, concert dedicat memoriei apreciatului muzician de jazz german (trombonist, dirijor de formatie de jazz, aranjor, compozitor si pedagog), nascut la Bucuresti.
Alaturi de Dieter Reith si Jerry van Rooyen, Peter Herbolzheimer a semnat aranjamentele muzicale pentru Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972. Personalitatea sa a avut un puternic impact asupra Big Band-ului Radio Romania, unde a revenit in ultima parte a vietii sale, dirijand concerte memorabile.

Intr-o selectie ampla ce reflecta versatilitatea artistului, repertoriul concertului „The Magic of Peter Herbolzheimer” va cuprinde piese precum Better Days Ahead, Filibuster, Mixolydian Highlander, Milestones, Começar de Novo, In the Wee Small Hours of the Morning sau Night in Tunisia.
Derulat sub bagheta Simonei Strungaru, concertul ii va avea ca solisti pe Sebastian Burneci – trompeta si Eugen Mamot – saxofon.

Simona Strungaru (c) Cristian Barcan

Peter Herbolzheimer (1935 – 2010) s-a nascut la Bucuresti, intr-o familie in care mama era de origine romana si tatal german. In 1951, familia a luat decizia de a parasi Romania pentru a se stabili in Germania. Dupa ce a studiat cativa ani chitara in S.U.A, Peter Herbolzheimer a revenit in Germania si a urmat studii muzicale la Conservatorul din Nürnberg.
Dupa finalizarea studiilor, a cantat in mai multe formatii de jazz ca trombonist. In 1969 s-a alaturat cunoscutului cantaret Udo Lindenberg si formatiei sale Free Orbit. In anul 1969 a fondat Rhythm Combination & Brass, formatie inedita, ce punea accent pe sonoritatea alamurilor si a sectiei ritmice. Cu aceasta formatie, Peter Hebolzheimer a fost prezent la multe emisiuni TV si radio din Germania.  
Peter Herbolzheimer a fost dirijorul Orchestrei Federale de Jazz de Tineret a Germaniei (BuJazzO) inca de la infiintarea ansamblului, alaturi de care a realizat numeroase turnee internationale. A fost, de asemenea, presedinte si presedinte onorific al Uniunii Muzicienilor de Jazz din Germania.
In 1974 a primit premiul I la Concursul International de Compozitie de Teme de Jazz de la Monaco, pentru o lucrare dodecafonica. A compus muzica pentru cateva pelicule cinematografice si a fost unul dintre cei mai mari aranjori de jazz din Germania.

Sebastian Burneci este unul dintre cei mai reprezentativi artisti de jazz din Romania. In anul 2007 a primit o bursa de studii la prestigiosul Conservatorul “Prins Claus” din Groningen, Olanda, unde a obtinut a doua diploma de licenta in muzica, specializarea fiind de aceasta data interpretarea la trompeta a muzicii jazz, atat ca solist improvizator cat si ca prim trompetist in big band. Sebastian Burneci este prim trompetist si solist al Big Band-ului Radio Romania (incepand cu anul 2007) si fondator si lider al ansamblului de jazz contemporan Bucharest Jazz Orchestra, caruia i-a pus bazele in anul 2012. Incepand cu anul 2023, Sebastian Burneci este initiatorul unui nou proiect artistic intitulat Artuditorium, a carui misiune este aceea de a acompania sonor lucrari de arta vizuala, cu elemente muzicale preinregistrate sau interpretate live. Cel mai nou proiect al sau este Sebastian Burneci Quintet, grup cu repertoriu variat de la swing la jazz contemporan si compozitii proprii.

Eugen Mamot este este membru permanent al Big Band-ului Radio din anul 2022. A absolvit Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca (la sectia saxofon) si a urmat studiile de master la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. A participat la multe festivaluri de jazz din tara si strainatate. O recenta colaborare a fost cea cu renumitul saxofonist Tony Lakatos, in concertul Big Band-ului Radio din 9 februarie 2024, unde i s-a alaturat acestuia ca solist al piesei Bb Brothers. Este membru al ansamblurilor Bucharest Jazz Orchestra, Sebastian Burneci Quintet si a colaborat si cu TM Big Band, Ploiesti Jazz Trio sau Luiza Zan.

B Band Radio (c) Cristian Barcan

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor - pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor doua posturi de radio, si prin intermediul aplicatiei Radio Romania, disponibila pe dispozitive Android si iOS.

Biletele sunt disponibile in sistem online pe www.bilete.ro si in Reteaua Bilete.ro. Toate biletele cumparate anterior datei de 7 mai 2024 (prin platformele entertix si myticket) raman valabile. Biletele se pot achizitiona si de la casa de bilete a Salii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, va rugam sa consultati site-ul oficial www.orchestreradio.ro - sectiunea Bilete.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate