Ei vor folosi pentru asta retete traditionale, pastrate cu sfintenie dealungul timpului si transmise apoi din generatie in generatie.
De 1 decembrie, festinul culinar va incepe la ora 11:00, la Carciuma din batrani (Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului). Aici bucatarii ii vor intampina pe localnici si turisti cu portii zdravene de tochitura de porc cu mamaliguta, adica ,,pomana porcului”, asezonate (la cerere) cu muraturi din noua productie a hanului.
Special pentru acest eveniment, bucatarii vor sacrifica un porc care cantareste in jur de 200 de kilograme, iar ,,pomana porcului” va fi pregatita in doua ceaune de cate 50 de kilograme fiecare. Pretul unei portii va fi de 15 lei, spun bucatarii.
Cei interesati vor putea totodata sa se aprovizioneze pentru sarbatori si pentru lunile friguroase de iarna cu slana, carnati, toba si caltabos pregatite pentru cele mai rafinate gusturi dupa retete taranesti vechi.
. |