Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 noiembrie 2019
1377 • Prima atestare documentara a Castelului Bran, prin actul emis de Ludovic I de Anjou (1342 - 1382)
1703 • Omul cu masca de fier, legendarul prizonier politic francez moare la Bastilia.
1819 • Muzeul Prado din Madrid este inaugurat.
1912 • Se naste George Emil Palade, biochimist român(premiul Nobel pentru medicina 1974) (d. 2008)
1923 • Se naste Monica Lovinescu, critic literar si eseist, stabilita dupa 1947 în Franta (d. 2008)
1942 • Batalia de la Stalingrad - fortele rusesti sub comanda generalului Georgy Zhukov lanseaza operatiunea "Uranus", contraatacând si întorcând soarta bataliei in favoarea trupelor sovietice.
Recomandări
1 decembrie sărbătorit cu ,,pomana porcului” la C.N.M. Astra
(Istorie)
Anul acesta, Ziua Natonala a Romaniei se va sarbatori cu ,,pomana porcului” la Muzeul ASTRA! Este vorba despre un obicei intalnit de secole prin satele din Romania, iar acesta surprinde toti pasii pregatirii bucatelor din carne de porc in prag de Craciun. Datina va fi repusa in scena la 96 de ani de la Marea Unire cu ajutorul unor bucatari inimosi.
Ei vor folosi pentru asta retete traditionale, pastrate cu sfintenie dealungul timpului si transmise apoi din generatie in generatie.

De 1 decembrie, festinul culinar va incepe la ora 11:00,  la Carciuma din batrani (Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului). Aici bucatarii ii vor intampina pe localnici si turisti cu portii zdravene de tochitura de porc cu mamaliguta, adica ,,pomana porcului”, asezonate (la cerere) cu muraturi din noua productie a hanului. 

Special pentru acest eveniment, bucatarii vor sacrifica un porc care cantareste in jur de 200 de kilograme, iar ,,pomana porcului” va fi pregatita in doua ceaune de cate 50 de kilograme fiecare. Pretul unei portii va fi de 15 lei, spun bucatarii. 

Cei interesati vor putea totodata sa se aprovizioneze pentru sarbatori  si pentru lunile friguroase de iarna cu slana, carnati, toba si caltabos pregatite pentru cele mai rafinate gusturi dupa retete taranesti vechi. 

Afis pomana porcului Muzeul ASTRA
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate