Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 septembrie 2024
Recomandări
Fiecare zi, o nouă surpriză!
(Teatru)
Proiectul Furtuna, regia Peter Brook, A douasprezecea noapte, regia Andrei Serban, Hamlet – dansul melancolicului de la Jesus Herrera Dancing Agency si concertul Alternosfera - cateva dintre titlurile si numele din programul acestor zile, in Festivalul International Shakespeare, Craiova. Aflat in plina desfasurare, Festivalul International Shakespeare, Craiova continua sa tina la cote inalte curiozitatea, nerabdarea si surpriza, fiecare noua zi aflandu-se sub semnul marilor nume de regizori, trupe, spectacole.
Cap de afis astazi, 21 mai, este spectacolul Proiectul Furtuna, in regia lui Peter Brook si a lui Marie-Hélène Estienne, productie a companiei Théatre des Bouffes du Nord din Franta, care se joaca, de la ora 21:30, la Sala Amza Pellea a Teatrului National „Marin Sorescu”.

Proiectul Furtuna este rezultatul unei vieti de cercetare a lui Brook asupra piesei The Tempest, ultima scrisa de William Shakespeare, si reflecta arta lui Brook: cuvintele si umbrele interactioneaza pentru a lasa imaginatia sa se desfasoare in spatiul gol. Piesa se termina cu ultimul cuvant, „liber” – probabil ultimul cuvant pe care Shakespeare l-a scris vreodata. Proiectul Furtuna este o reflectie metafizica asupra a diferite notiuni ale conceptului de libertate, in care umorul taios se intalneste cu poezia rafinata.

Peter Brook este unul dintre cei mai influenti regizori ai secolelor XX si XXI si este considerat un „doctor magic al teatrului”. A murit in vara anului 2022, la scurt timp dupa premiera Proiectului Furtuna.

Proiectul Furtuna Peter Brook © Marie Clauzade

Tot astazi, de la ora 17:00, la Teatrul Colibri este programat Regele Lear, in regia lui Mihai Tarna, productie a Teatrului Eugene Ionesco din Chisinau, iar la Hotel Ramada Plaza, poate fi vazut spectacolul Que Con Quique Quinto?, regia Andres Carreno, de la Efe Tres Teatro, din Mexic.

La Shakespeare Village, azi, 21 mai, la ora 17:00, Parrabbola – Short Shakespeare, din Marea Britanie, prezinta Macbeth, iar de la ora 22:00 incepe concertul Vita de Vie.

Maine, 22 mai, la ora 18:00, este marea intalnire cu spectacolele A douasprezecea noapte, regia Andrei Serban, productie a Teatrului de Stat Constanta – la Hotel Ramada Plaza, iar de la ora 21:00, Hamlet – dansul melancolicului – o productie Jesus Herrera Agency, Spania, la Sala Amza Pellea a Teatrului National Craiova.

Sectiunea de concerte a Festivalului International Shakespeare se muta miercuri, 22 mai, pe dealul Bucovat, pentru o seara speciala: Panoramic Night. Pe scena de la Zion Gardens vor urca trupele Gandul Matei si Alternosfera, urmate de un DJ set semnat de Andrei YC. Publicul se va puta deplasa cu un autobuz pus la dispozitie de Regia Autonoma de Transport Craiova, care va pleca de la Sala Polivalenta.

Joi, 23 mai de la ora 17:00 si de la ora 19:00, la sala I.D Sirbu a Teatrului National Craiova, dubla incantare cu Visul unei nopti de vara, regia Kelly Hunter, de la Flutte Theatre, din Marea Britanie, iar de la ora 21:00, la Tipografia Hub, se joaca Echoes of the Femine, in regia lui Laurentiu Tudor.

La Shakespeare Village, pe 23 mai, la ora 11:00, Parrabbola – Short Shakespeare prezinta A douasprezecea noapte, la ora 21:00 are loc un concert de Muzica Medievala: Maria Chivu si Taraful Florili-n crang, iar de la ora 22:00 satul se umple de lumile imaginare pe care le creeza DJ Jarl Flamar din Franta.

Continua surprizele de la tot pasul, cu spectacolele outdoor si pop-up, iar cubul imersiv Shakespeare Dimensions poate fi experimentat la Promenada Craiova.
Din 2024, Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti este co-organizator al Festivalului International Shakespeare cu o sectiune speciala – „UNATC Fringe – Shakespeare Unleashes Students”.

Conceptul „UNATC Fringe” este centrat pe dorinta de la readuce creatiile si universul lui William Shakespeare cat mai aproape de comunitate, prin ochii si sensibilitatea tinerei generatii, festivalul castigand astfel, pe langa dimensiunea creativa, una educativa.

Programul Festivalului International Shakespeare poate fi consultat aici, iar biletele pot fi achizitionate atat online, cat si la agentia de bilete a Teatrului National „Marin Sorescu”, Craiova.

Jesus Herrera Flamenco Ballet - Hamlet, dansul melancolicului - Jesus Herrera (c) Íñigo Rojo

******

Aflat anul acesta la al 30-lea an de existenta, Festivalul International Shakespeare, Craiova, va insuma peste 300 de spectacole si evenimente si va reuni unele dintre cele mai mari nume de regizori de teatru de talie mondiala ai momentului, intre care Robert Wilson, Declan Donnellan, Peter Brook sau Robert Lepage.


*****

Organizatori ai Festivalului International Shakespeare:  Fundatia Shakespeare, Teatrul National „Marin Sorescu”, Craiova, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale”, Bucuresti
Finantatori: Primaria Craiova, Consiliul Local Craiova, Ministerul Culturii, Consiliul Judetean Dolj, Ministerul Educatiei, Institutul Cultural Roman
Sponsori principali: NEPI Rockcastle, Promenada Mall Bucuresti, Promenada Mall Craiova
Sponsori: UniCredit Bank, AQUA Carpatica, Epson, Drinks&more, Heineken, Popeci Auto – Partener Autorizat Mercedes-Benz, Distributie Oltenia
Partener de tehnologie: Vodafone Romania
Parteneri: Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, British Council, UNESCO, Ministerul de Externe, Universitatea din Craiova, Facultatea de Automatica Calculatoare si Electronica, Facultatea de Mecanica, Facultatea de Horticultura, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Facultatea de Litere, Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, Rotary Probitas, G Architecture
Partener de comunicare: SVAD Studio



.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate