Marti, 4 iunie, va fi sustinut un recital cameral de grupul Fly MusiX SaX Quintet, format din instrumentistii Florin Fodor, Bogdan Constantin, Lavric Vlad, Tudor Boloca, Stefan Frunzaru. Recitalul este organizat in parteneriat cu Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” din Iasi si Asociatia Promusica Academica. In program creatii vor fi audiate creatii semnate de J. S. Bach, G. Rossini, G. Gerswhin, A. Piazzola, J. Strauss.
Pe 11 iunie, publicul va avea ocazia sa asiste la un concert fabulos, sustinut de violonistii Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru, acompaniati de pianistul Mihai Ungureanu. Recitalul face parte din Turneul National Duelul viorilor, o productie ProContemporania, aflata la cea de-a 12-a editie. Liviu Prunaru va canta pe vioara Stradivarius „Pachoud” iar Gabriel Croitoru la Guarneri del Gesù „Catedrala”, instrumente puse la dispozitie de Muzeul National „George Enescu”. Pe langa piese de larga popularitate din literatura pentru vioara, veti putea asculta Concertul pentru doua viori in re minor de J. S. Bach.
Marti, pe 18 iunie, flautistul Ion Bogdan Stefanescu, impreuna cu partenerii sai de scena, Sorin Petrescu (pian) si Doru Roman (percutie), invita publicul iesean la concertul Jazzparale, eveniment ce face parte din Turneului National Flautul Fermecat, un nou proiect lansat pe piata muzicala romaneasca. Plecand de la muzica lui Mozart si Beethoven, artistii vor aduce in fata publicului prelucrari sau piese inspirate din muzica celor doi maestri ai Clasicismului vienez, precum si hituri ale muzicii traditionale americane sau romanesti, intr-un original melanj de jazz simfonic – clasic – contemporan – „agricol”, in care ritmurile de geamparale si calusari au menirea de a incinge spiritele.
Pe 25 iunie, doua tinere interprete, violonista Ioana Tudor si pianista Teodora Chirca, vor prezenta un recital cameral de exceptie. In program veti asculta Sonata pentru vioara si pian de Cesar Franck, Sonata nr. 1 in Fa major pentru vioara si pian de Edvard Grieg si Ciaccona in sol minor pentru vioara si pian de Tomaso Vitali.
Proiectul Concert la Palat a aparut din dorinta de a pune in valoare spatiul mirific al Palatului Culturii, nedespartit de sonoritatile muzicii clasice interpretate la nivel sublim.
Intregul program al Ateneului iesean si achizitionarea biletelor pot fi accesate pe site-ul oficial https://www.ateneuiasi.ro/ sau la casieria institutiei.
. |