Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Timp și muzică de calitate în familie. Primul festival de muzică clasică pentru copii și părinți începe vineri în jud. Sibiu
(Muzică)
The Sound of Childhood, primul festival de muzica clasica pentru copii si familii, are loc intre 31 mai si 2 iunie la Sibiu, Agnita si Ighisu Vechi. Artisti din Romania si din strainatate isi dau intalnire cu cel mai tanar si mai proaspat public, copiii, dar si cu parintii lor, pentru trei zile de timp si muzica de calitate, in familie.
Celebrul si nonconformistul violoncelist Denis Shapovalov, laureat a unuia dintre cele mai renumite concursuri pentru muzicieni din intreaga lume - Competitia Internationala Piotr Ilici Ceaikovski (1998), cuplul muzical format din violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev si pianista Monica Florescu, Orchestra de Camera Ciuc, Bucharest Wind Ensemble, Duo Kitharsis si actrita Iulia Popa se intalnesc cu publicul din Agnita (31 mai), Ighisu Vechi (1 iunie) si Sibiu (2 iunie) pentru a redescoperi muzica clasica prin joc si joaca.

Concert educativ cu Makcim Fernandez Samodaiev (c) Rares Helici

THE SOUND OF CHILDHOOD - Festivalul marilor intalniri pentru cei mici

Alaturi de cei mici invatam sa ascultam si sa ne exprimam emotiile prin limbajul sunetelor, ne folosim imaginatia si ne «ascutim» auzul pentru a simti pana si cele mai fine senzatii pe care muzica ni le poate oferi, ne imprietenim cu arta si dezvoltam abilitati noi”, spune violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev despre festivalul The Sound of Childhood. „Asa cum Micul Print a imblanzit o vulpe pentru a si-o face prietena pe viata, noi vom imblanzi sunete pentru a iubi, pentru totdeauna, muzica clasica”, completeaza pianista Monica Florescu.

In fiecare zi a festivalului vor avea loc doua concerte:

• Ora 11:00- Concerte educative pentru copii;
• Ora 19:00 - Concerte pentru intreaga familie.

Intrarea este libera la toate concertele

Ilustratiile si identitatea vizuala a festivalului The Sound of Childhood sunt realizate de artista Marina Gabriela Soare.

Programul concertelor THE SOUND OF CHILDHOOD:

AGNITA |  31 mai 2024  

11:00 | Biserica Fortificata din Agnita


Concert educativ cu Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel) si Duo Kitharsis
Ascultam lucrari de Francisco Tárrega, Grigoras Dinicu, Enrique Granados, Manuel De Falla etc.

17:00 |  Biserica Fortificata din Agnita

Concert in familie cu Duo Kitharsis si Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel)
Ascultam lucrari de Francisco Tárrega, Grigoras Dinicu, Enrique Granados, Manuel De Falla etc.

IGHISU VECHI | 1 IUNIE  

11:00 | Caminul Cultural din Ighisu Vechi, jud. Sibiu

Concert educativ PETRICA SI LUPUL cu Bucharest Wind Ensemble si actrita Iulia Popa
Ascultam basmul simfonic PETRICA SI LUPUL de S. Prokofiev

19:00 | Caminul Cultural din Ighisu Vechi, jud. Sibiu

Concert in familie cu Monica Florescu (pian) si Bucharest Wind Ensemble
Ascultam Cvintetul in Mi bemol Major, KV. 452 de W. A. Mozart si Cvintetul in Mi bemol Major, op.16 de L.V. Beethoven.

Intre cele doua concerte de la Ighisu Vechi, vor avea loc o serie de activitati precum jocuri de cunoastere (ora 12:30), ateliere de pictura si creatie, jocuri in echipa, cantece si dans (14:30 - 17:30), incheiate cu o cina (ora 20:30).

SIBIU | 2 IUNIE   

11:00 | ATU Toys (Str. 9 Mai, nr. 10)
Concert educativ cu Denis Shapovalov (violoncel), Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel) si Orchestra de Camera Ciuc
Ascultam Concertul pentru doua violoncele in sol minor, RV. 531 de A. Vivaldi si doua compozitii de D. Shapovalov: Paganini in Rock Capriccio nr. 24 si Concertul „Scandal For Two” pentru doua violoncele si orchestra de camera.

19:00 | Catedrala Evanghelica Sf. Maria (Piata Huet, nr. 1)

Concert extraordinar pentru familii cu Denis Shapovalov (violoncel), Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel), Monica Florescu (pian) si Orchestra de Camera Ciuc

Ascultam Concertul pentru doua violoncele in sol minor, RV. 531 de A. Vivaldi, Concertul nr. 12 in La Major, KV 414 pentru pian si orchestra de W. A. Mozart, doua compozitii de D. Shapovalov: Paganini in Rock Capriccio nr. 24 si Concertul „Scandal For Two” pentru doua violoncele si orchestra de camera.

Concert educativ cu Makcim Fernandez Samodaiev (c) Rares Helici

Concerte educative cu ecou pe termen lung

Cele trei zile de festival continua seria de concerte educative sustinute de violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev pentru elevii scolilor din localitatile Valchid, Danes si Malancrav pe parcursul lunii mai, in cadrul proiectului The Sound of Childhood.  

Initiativa de a organiza un festival adresat copiilor si familiilor dezvolta programul constant de concerte educative propuse de Asociatia si Stagiunea Camerala Florescu-Fernandez & Friends in ultimii ani, pentru a imprieteni publicul tanar cu muzica clasica. Proiecte precum Invatam sa ascultam si Eu sunt sunet sunt doar doua dintre initiativele constante desfasurate la Sibiu, dar si in localitati din judetele invecinate, pentru a dezvolta viitorul public al muzicii clasice.

Viitorul le apartine muzicienilor, daca ar fi sa luam in calcul cat de multi copii vor sa cante la un instrument, dupa ce ne intalnim cu ocazia fiecarui concert educativ. Asteptam cu bucurie sa vina timpul in care vom putea participa la concertele lor, iar pentru aceia care vor apuca alte drumuri, diferite de cel al interpretarii muzicale, nu ne putem dori decat sa pastreze muzica aproape de sufletele lor pentru tot restul vietii” declara pianista Monica Florescu si violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev.

Concert educativ cu Monica Florescu (c) Rares Helici

„The Sound of Childhood” este un proiect organizat de Asociatia Florescu-Fernandez & Friends, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN). Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate