Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 septembrie 2024
Recomandări
Stagiune Muzicală dedicată Profesorilor și discipolilor la Casa Artelor Dinu Lipatti
(Muzică)
Casa Artelor Dinu Lipatti va invita duminica, 2 iunie 2024, de la ora 19.00, la cea de-a XXII-a Editie a Programului Casa Lipatti Open Stage, stagiune dedicata Profesorilor si Discipolilor, in cadrul careia vom celebra cultura italiana, cea care a daruit de-a lungul secolelor mari opere de arta si creatii muzicale, contribuind la dezvoltarea patrimoniulul cultural al umanitatii si unde au luat nastere Opera si Cantoneta.
Studentii pregatiti de Conf. Univ. Dr. Soprana Mariana Colpos vor sustine un Recital extraordinar de Ziua Italiei si vor fi acompaniati la pian de Conf. Univ. Dr. Andreiana Rosca. In program vor fi compozitii de G. Caccini, M. A. Cesti, G.B. Pergolesi, L. Rossi, B. Marcello, G. Donizetti, G. Puccini, G. Rossini, G. Verdi.

Vor urca pe scena Sopranele Raluca Balasoiu, Chris Naersi Macovei, Anthusa Georgescu, Ana Ciobanu, Andreea Mihail, Andreea Vlaicu, Bianca Dimian, Valeria Beliman si Bianca Poenaru, Mezzosoprana Dumitrita Sinita si Tenorii David Pircsuk si Dumitru Teni.

Programul CASA LIPATTI Open Stage ofera in mod continuu ocazia tinerelor talente de a evolua in fata publicului, pe scena care a gazduit evenimente cu personalitati emblematice ale culturii romanesti si, totodata, sa ofere recunoastere Profesorilor emeriti din domeniul muzicii clasice, chiar in Salonul de Muzica al Casei Lipatti, unde marele pianist si compozitor Dinu Lipatti a studiat intens, el insusi fiind un pedagog talentat si recunoscut la nivel international.

Conf. Univ. Dr. Soprana Mariana Colpos, nascuta in orasul Comanesti, din judetul Bacau, a absolvit liceul de muzica din Bacau, la clasa profesorei Magda Balan, absolventa a Academiei de Muzica Ciprian Porumbescu din Bucuresti. A studiat cu profesori precum Eugenia Moldoveanu si Georgeta Stoleriu, are o deosebita pretuire si draga amintire pentru familia Cecilia si Dan Misrahy, mentori si calauzitori. A urmat cursuri de maestrie la Academia alla Scala Milano in cadrul proiectului Studii Opera, obtinand titlul de profesor formator. In cadrul acestui proiect a lucrat cu Renato Bruson, Lucian Serra, Marco Gandini, Enza Ferarri. In anul 2014, sustine teza de doctorat intitulat ‘Soprana in creatia pucciniana’ si din anul 2015 este Conf. Unv.Dr. la UNB. Cariera solistica incepe la Teatrul de Opereta Ion Dacian, apoi din anul 1993 devine solista a Operei Nationale din Bucuresti si in perioada 2010 – 2013 devine Director Artistic al aceleasi institutii. A primit distinctia „ Meritul cultural clasa I”- oferita de Presedintele Romaniei. A avut colaborari cu filarmonici din tara si orchestre din strainatate: Filarmonica George Enescu din Bucuresti, Orchestra Radio, Filarmonica din Bacau, Timisoara, Tg.Mures, Sibiu, Craiova, Brasov, RTE Irlanda. A sustinut turnee in: Spania, Germania, Italia, Japonia, Corea de Sud, Portugalia, Irlanda, Ungaria, Grecia, Belgia, Elvetia, Thailanda, Marea Britanie, Franta.

Conf. Univ. Dr. Andreiana Rosca a absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucuresti; a studiat pianul cu Aurora Ienei, Constantin Ionescu-Vovu si Maria Fotino. A desfasurat o bogata activitate concertistica pe cele mai importante scene din tara colaborand cu dirijori de prestigiu: Horia Andreescu, Ovidiu Balan, Emanuel Elenescu, Mihai Brediceanu, Cristian Brancusi si altii. Din anul 1992 pana in prezent colaboreaza, ca pianist acompaniator si vocal coach, la clasa Prof.Univ. Dr. Ionel Voineag si mai recent si cu soprana Mariana Colpos alaturi de care a pregatit cantareti ce astazi sunt solisti importanti care activeaza in tara si peste hotare.
A inregistrat pentru radio si televiziune,a obtinut premii nationale atat ca pianist cat si ca acompaniator, a sustinut numeroase recitaluri vocal-instrumentale in tara si in strainatate alaturi de artisti renumiti si a fost acompaniator oficial al Concursului „G. Enescu” – sectiunea canto si „H.Darclee” si a participat la numeroase alte concursuri nationale si internationale ca pianist acompaniator. Biografia sa a aparut in diferite publicatii Who’s Who editate de Cambridge Institute, American Biography Institute si in Romania. In prezent pregateste viitori tineri acompaniatori in cadrul Departamentului de instrumente cu claviatura si muzica de camera continuand si colaborarea cu Departamentul de canto alaturi de conf.univ. dr. Mariana Colpos la Universitatea Nationala de muzica din Bucuresti.

Pianista si regizoarea Alice Barb este directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti, institutie publica de cultura aflata in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti.

Biletele pot fi cumparate online pe www.iabilet.ro si in reteaua iabilet.ro/retea sau la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti. Accesul persoanelor cu dizabilitati si a insotitorilor acestora este gratuit cu o rezervare in prealabil la numarul de telefon de pe bilet.




.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate