Biletele sunt disponibile pe LiveTickets.ro, oferind posibilitatea de a trai o experienta de neuitat in minivacanta de Rusalii.
Cu o varietate de activitati pregatite pentru participanti, festivalul isi doreste sa ofere o experienta captivanta pentru toti cei prezenti. Printre acestea se numara vizite la pajistile cu puietii de stejari care abia prind radacini, tururi ghidate prin satul Cobor, precum si explorarea Fermei de Biodiversitate Cobor pentru a vedea Surle de stepa, caini din rasa Ciobanesc Carpatin si pensiunea de cai. Traseele de drumetie vor fi putin diferite, astfel incat cei care au fost la prima editie a festivalului sa poata descoperi noi peisaje.
„Ne bucuram sa invitam iubitorii de natura si cultura la a doua editie a festivalului Cobor intre Stejari. Este o oportunitate unica de a redescoperi frumusetea traditiilor transilvanene si a biodiversitatii locale intr-un cadru spectaculos.” a declarat Victoria Donos, Director de comunicare si comunitati, Fundatia Conservation Carpathia.
Cobor intre Stejari (c) Alex Cretu
In cele doua seri de festival, curtea Fermei de Biodiversitate Cobor va fi animata de muzica live a Anei Coman, a trupei Moonlight Breakfast si a Tarafului de Caliu si Viorica.
Activitatile pentru copii si deliciile locale vor fi la ele acasa, oferind o experienta de vara memorabila. Pe durata festivalului, participantii vor putea lua parte la un tur ghidat pe bicicleta (cost separat de biletul de acces in festival), sa exploreze un mic targ cu mestesugari si artizani locali, sa admire o expozitie de fotografie si sa se bucure de mancaruri delicioase de la producatorii locali. Totodata, participantii sunt invitati sa exploreze universul botanic si entomologic al Colinelor Transilvaniei intr-un tur de cunoastere si recunoastere captivant.
Cei prezenti la festival vor putea impartasi aceste momente speciale cu cei dragi, trimitand carti postale direct de la eveniment, datorita parteneriatului cu Posta Romana.
NOU: filme despre natura la festivalul Cobor intre Stejari
Stejarii si locuitorii sai (proiectie: 22 iunie, 21:30)
Aceasta noua productie franceza exploreaza universul unui stejar cu varsta de 210 ani si importanta sa pentru vietuitoarele care il numesc „acasa". Filmul ne poarta intr-o calatorie prin viata acestui stejar si a vietuitoarelor din jurul sau, pe parcursul celor patru anotimpuri. Spectatorii vor descoperi detalii ascunse ale naturii si vor intelege mai bine rolul crucial al stejarilor in mentinerea biodiversitatii padurilor.
Arhitectii Naturii (proiectie: 23 iunie, 21:30)
Documentarul surprinde povestea reintroducerii castorilor si a zimbrilor in Muntii Fagaras, eforturile Fundatiei Conservation Carpathia si rolul esential al acestor specii in refacerea ecosistemului. Filmul prezinta indeaproape viata acestor animale in mediul lor natural, modul in care evolueaza si impactul lor asupra peisajului si naturii din jur. Este o poveste captivanta despre restaurarea echilibrului natural si despre minunile lumii salbatice. Proiectiile ofera o oportunitate valoroasa de a invata despre importanta conservarii naturii si respectului fata de mediul inconjurator. Publicul este invitat sa nu rateze aceste experiente cinematografice unice, care cu siguranta ii vor inspira si informa.
Camping autentic in inima naturii la Ferma Cobor
Anul acesta, festivalul vine cu o noutate pentru iubitorii de experiente autentice in mijlocul naturii si culturii locale: o zona special amenajata pentru camping la Ferma de Biodiversitate Cobor. In gradina de la Casa de Oaspeti, nr. 21, participantii vor avea acces la apa nepotabila si toalete ecologice, pentru o experienta confortabila si respectuoasa cu natura.
Preturile pentru camping sunt: - 40 lei pe zi pentru corturi cu dimensiuni pana in 2x2 metri
- 80 lei pe zi pentru corturi cu dimensiuni mai mari
Zona de camping nu dispune de prize electrice si dusuri. Parcarea masinilor se va face in apropiere, dar nu direct in zona corturilor. Biletele pentru camping pot fi achizitionate de pe LiveTickets.ro.
Programul festivalului:
Sambata, 22 iunie: ??10:00 Turul satului Cobor (durata aproximativa 1,5 ore)
??11:00 Tur ghidat la stejarii seculari din Ticusu (drumetie de aproximativ 4,5 ore)
??11:45 Tururi de plante si insecte ale Colinelor Transilvaniei - turul este unul ghidat si este recomandat familiilor cu copii (durata 1 ora)
??12:00 Turul Fermei de biodiversitate Cobor (durata 2,5 ore)
??15:45 Tururi plante si insecte ale Colinelor Transilvaniei - turul este unul ghidat si este recomandat familiilor cu copii (durata 1 ora)
??17:00 Turul satulului Cobor(durata aproximativa 1,5 ore)
*19:00 Concert Ana Coman
*20:00 Concert Moonlight Breakfast
** 21:30 Proiectie de film - Stejarii si locuitorii sai
Duminica, 23 iunie:
??10:00 Turul satului Cobor (durata aproximativa 1,5 ore)
??11:00 Tur ghidat la stejarii seculari din Ticusu (drumetie de aproximativ 4,5 ore)
??11:45 Tururi de plante si insectei ale Colinelor Transilvaniei - turul este unul ghidat si este recomandat familiilor cu copii (durata 1 ora)
??12:00 Turul Fermei de biodiversitate Cobor (durata aproximativa 2,5 ore)
??15:45 Tururi de plante si insecte ale Colinelor Transilvaniei - turul este unul ghidat si este recomandat familiilor cu copii (durata 1 ora)
??17:00 Turul satulului Cobor (durata aproximativa 1,5 ore)
*19:00 Concert Hanu' cu Braga
*19:30 Concert Taraf de Caliu si Viorica
** 21:30 Proiectie de film documentar - Arhitectii naturii
Biletele pentru festival pot fi achizitionate de pe LiveTickets.ro
Festivalul este realizat cu sprijinul Alpha Bank, in parteneriat cu Primaria Comunei Ticusu, Posta Romana, Serviciul Public Judetean Salvamont – Salvaspeo Brasov, Asociatia Salvatorilor Montani Romania, Voluntariat Brasov.
////
Festivalul este realizat de Fundatia Conservation Carpathia cu scopul de a pune in valoare pajistile cu stejari seculari din jurul satului Cobor si de a prezenta eforturile de refacere a acestora. Fundatia Conservation Carpathia a demarat in anul 2019 un proiect de reconstructie ecologica in zona, plantand pana acum 550 puieti de gorun (Quercus petraea). Satul Cobor, unul dintre cele mai vechi sate transilvanene, este situat la mijlocul acestor pasuni de stejar unice in Europa. Localitatea se mai distinge prin pasunile cu inalta valoare naturala, dar si prin sura de stepa care a revenit aici prin eforturile Fundatiei Conservation Carpathia.
Prima editie a festivalului Cobor intre Stejari a fost premiata in cadrul „Galei Premiile Anului 2023 in Cultura la Brasov”, la categoria „Debut”.
. |