Copiii cu varste cuprinse intre 9-12 ani sunt invitati sa descopere pe parcursul celor cinci zile cum se pot imprieteni cu natura in orasul in care traiesc si cum pot deveni eroi la ei acasa, punand in practica eco-obiceiuri simple.
Diminetile sunt dedicate activitatilor in aer liber, in parcul Kiseleff, unde copiii se vor conecta in mod constient la natura si se vor bucura de joaca, miscare si lectura in hamacele intinse.
Organizatorii propun un program care pune accent pe rutine sanatoase, de la mese echilibrate la ateliere ludice de educatie ecologica si activitati creative. Copiii vor lucra atat in echipa, cat si individual, pentru a descoperi solutii creative la provocarile eco din jurul nostru si pentru a realiza impreuna o expozitie finala, in care sunt incurajati sa-si expuna ideile pentru o planeta un pic mai verde si mai sanatoasa.
Prezentarea atelierelor
Ateliere de educatie ecologica
* Cream jurnale de vacanta cu Valentina Bacu
In prima zi, ii invitam pe copii sa-si construiasca propriul jurnal de vacanta (cu foi din caietele de scoala care au ramas neterminate sau cu hartie reciclata pe care o punem noi la dispozitie), jurnal ce va fi apoi completat in fiecare zi cu fotografiile si impresiile pe care vor alege sa le pastreze.
* Reciclam povesti cu Bianca Ceica
Aflam despre reciclare, apoi mergem mai departe de ea, prin intermediul povestilor cunoscute, pe care le reinterpretam, folosindu-ne de imaginatia ghidata de metode simplu de inteles si distractiv de aplicat.
* Povesti din materiale textile cu Raluca Dumitrescu
O poveste despre materiale textile: de unde vin, unde ajung hainele cand nu mai avem nevoie de ele, care este ciclul de viata al unui tricou. Totul sub forma unui atelier creativ si plin de culoare in care copiii afla cum pot da un nou scop resturilor de materiale textile.
* Masuram amprenta ecologica cu Bianca Ceica
Copiii descopera, prin joc si interactiune, urma pe care o lasa pe pamant si isi calculeaza amprenta ecologica. Harta lumii noastre e compusa din consum si deseuri. Ce legatura are asta cu noi? Exersam alegeri sanatoase pentru viata in oras.
* Jucam Climate Fresk cu Raluca Dumitrescu
Climate Fresk este un joc colaborativ de tip boardgame care se foloseste de creativitatea fiecarui jucator si de stiinta care sta la baza raportului IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) pentru a-i ghida pe participanti sa descopere cauzele si efectele schimbarilor climatice. Jocul permite copiilor si adultilor sa aiba o conversatie deschisa despre posibile solutii si obiceiuri noi, atat la nivel de comunitate, cat si individual.
Ateliere creative
* Animatie stop motion cu Valentina Bacu
Ce poti spune intr-un minut de animatie despre planeta noastra? Timp de doua zile, copiii vor invata sa construiasca un storyboard, personaje, elemente de decor si sa construiasca o poveste animata prin tehnica stop-motion.
* Arts & Craft cu Cosmina Dragomir
Adunam, acolo unde locuim si ne desfasuram activitatea, cutii de ambalaje care nu ne mai sunt de folos, ziare si reviste, anunturi si flyere care nu mai sunt de actualitate, hartie de impachetat, foile scrise ale caietelor vechi...
Le triam pe categorii, pe grosimi, texturi si culori si cream propria paleta cromatica.
Reusim cu ajutorul ei sa cream o compozitie colaborativa, un colaj urias, un puzzle-instalatie de tip garb-art, in care fiecare sa conturam propria noasta idee de manifest ecologist?
///
In fiecare zi, pret de 30 de minute, ne relaxam si invatam despre mediu vizionand cate un scurt-metraj/documentare despre mediu, pe marginea caruia discutam liber.
Detalii despre modalitatea de participare si plata se gasesc in formularul de inscriere sau pe site-ul asociatiei SNK.
Misiunea Asociatiei SNK este sa creeze un spatiu cultural comunitar care sa-i sprijine pe oamenii sa devina responsabili fata de ei insisi, fata de semenii lor si de mediu.
. |