Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 septembrie 2024
Recomandări
UCIMR anunță The Jazz Cave Festival - Kids Corner
(Muzică)
Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania (UCIMR) anunta THE JAZZ CAVE FESTIVAL - KIDS CORNER. Unul dintre cele mai inedite festivaluri internationale de muzica din Romania, THE JAZZ CAVE FESTIVAL, editia a IV-a, se muta incepand din acest an in judetul Valcea.
Intre 16 si 18 august, festivalul aduce peste 18 de formatii din Europa si de peste ocean, care vor bucura publicul prin concerte de jazz in diferite stiluri ale genului, ce se vor desfasura pe 3 scene. In Salina Ocnele Mari va fi amplasata Scena InnerLand, la Domeniul Dragasi din localitatea Dragasani va fi Scena DreamLand si la Muzeul de Arta Casa Simian din Ramnicu Valcea va fi noua scena, Arts District.
 
THE JAZZ CAVE FESTIVAL - KIDS CORNER se desfasoara in Salina Ocnele Mari, in proximitatea scenei InnerLand, si aduce o noua experienta culturala intr-un decor impresionant, la care copii de toate varstele sunt invitati impreuna cu familia sa ia parte la ateliere de muzica si miscare, arts & crafts, auditii active pe muzica de jazz si spectacole educative si interactive gandite special pentru ei.
 
THE JAZZ CAVE FESTIVAL este un eveniment dezvoltat in jurul ideii de comunitate. Astfel, inca de la primele trei editii ale sale – desfasurate in Pestera Ialomitei si in campingul Zanoaga din muntii Bucegi – a fost incurajata participarea familiilor si spectatorilor de toate varstele la concertele si evenimentele conexe organizate in completarea concertelor (sesiuni de informare cu voluntarii Salvamont – Salvaspeo, expozitii de arta si fotografie, jam sessions si cinema in aer liber). Ne bucuram ca la aceasta editie sa avem un spatiu special dedicat copiilor, caci intr-o lume in care conexiunile interpersonale sunt adesea neglijate in favoarea telefonului mobil si a interactiunilor in mediul virtual, este esential sa le oferim oportunitati de a se exprima creativ si de a-si dezvolta abilitatile manuale si muzicale.” – Sebastian Gheorghiu, Manager Cultural si Membru in Consiliul Director UCIMR
 
THE JAZZ CAVE FESTIVAL - KIDS CORNER va raspunde, prin diversitatea atelierelor propuse, unei categorii largi de nevoi in randul celor mici, dar si in randul parintilor, care vor avea astfel ocazia sa petreaca un timp mai indelungat in salina si sa se bucure de oferta culturala a festivalului si totodata de proprietatile curative ale salinei.

In completarea acestora, sesiunile de auditie activa vor incuraja copiii sa simta si sa experimenteze muzica si ritmul in compania unora dintre cele mai apreciate trupe de jazz din Romania si din strainatate, invitate in festival.

Nu in ultimul rand, organizatorii au pregatit si 3 spectacole interactive: „Carnavalul Animalelor” de Camille Saint – Saens in interpretarea Ansamblului Arts Avenue condus de pianista Madalina Pasol, „Petrica si Lupul”, o improvizatie jazz pe teme muzicale de Serghei Prokofiev sub coordonarea actritei si compozitoarei Ana Maria Galea si „Muzicila in lumea Magiei” - cu actorul Marius Dragus (Magitot).

THE JAZZ CAVE FESTIVAL - KIDS CORNER - Calendarul evenimentelor:
 
Vineri, 16 august // Sambata, 17 august // Duminica, 18 august
11:00 – 11:40    Atelier de muzica si miscare
12:00 – 12:45    Atelier de arts & crafts
13:00 – 13:40    Auditie activa pe muzica de jazz
15:00 – 16:00    Spectacol pentru copii

THE JAZZ CAVE FESTIVAL 2024
 
THE JAZZ CAVE FESTIVAL omagiaza diversitatea artei sunetelor improvizatorice printr-un program complex de trei zile de recitaluri sustinute de formatii apreciate din Italia, Germania, Norvegia, Olanda, Romania si Statele Unite ale Americii. Festivalul aduce un line-up divers cu nume noi din tara si strainatate, precum Jim Rotondi Quartet (SUA) sau Oddgeir Berg Trio (Norvegia), dar si artisti indragiti care au participat la editiile anterioare ale Festivalului, precum Nightlosers, Luiza Zan sau Irina Sarbu si multi altii.
 
Programul incepe vineri, 16 august, pe scena din subteran Innerland din Salina Ocnele Mari, unde au loc concerte de la pranz pana la orele 17:00, auditia se muta apoi la Muzeul de Arta Casa Simian din Ramnicu Valcea, Scena Arts District, de la orele 18:00, iar, de la orele 20:00, se incheie pe scena Dreamland amplasata langa viile parguite pline de miresme ale Domeniului Dragasi din localitatea Dragasani.
 
La scena InnerLand din Salina Ocnele Mari vor concerta vineri, 16 august, de la orele 12:00 Amphitrio (Romania), 14:00 Postcard (Bulgaria) si 16:00 Luiza Zan & Jazzpar (Romania), sambata, 17 august, 12:00 Krispers (Olanda), 14:00 Funky Misfits (Romania) si 16:00 Markus Stockhausen Group (Germania), iar duminica, 18 august, 10:00 Razvan Florescu Quartet (Romania), 12:00 Oddgeir Berg Trio (Norvegia), 14:00 Cine-Concert Orizontul Doamnei Beudet (Romania) si incheie de la 16:00 Lusi Gianluca, Simone Zanchini, Luigi Masciari Trio (Italia).
 
Participarea e gratuita, in baza biletului de acces in salina. Detalii pe www.jazzcave.ro  
 
THE JAZZ CAVE FESTIVAL – KIDS Corner este un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii.
Parteneri: SALROM, Salina Ocnele Mari.
 
////
 
Mina turistica Ocnele Mari este situata in localitatea cu acelasi nume, la 8 km de Ramnicu Valcea, intr-o zona pitoreasca (aproape de Valea Oltului), cu traditie in turism balnear (Caciulata, Olanesti, Calimanesti) si turism cu caracter religios (manastirea Cozia). Exploatarea de sare Ocnele Mari a inceput inca din Neolitic, fiind continuata in Epoca Bronzului si Epoca Fierului, dupa cum dovedesc uneltele descoperite in santierele arheologice. Tot aici a fost localizata si fortificatia dacica Buridava. Salina Ocnele Mari ofera conditii optime pentru relaxare, agrement si tratament pentru intreaga familie.
 
/////

Fondata in anul 1995, la initiativa prim-violistului Filarmonicii bucurestene, Stefan Gheorghiu, Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania este o organizatie nonprofit de utilitate publica, care de aproape 3 decenii contribuie la dezvoltarea si raspandirea muzicii clasice, atat pe plan national, cat si international. UCIMR sustine arta interpretativa, de la solisti, coristi si instrumentisti pana la dansatori sau balerini, prin initierea si implementarea de proiecte culturale menite sa faciliteze schimbul de experienta si promovarea artistilor in medii cat mai diverse. Misiunea UCIMR este dezvoltarea peisajului cultural romanesc prin promovarea valorilor artistice autentice. Asociatia creeaza oportunitati de afirmare dedicate tinerilor artisti, dar sustine si activitatea artistilor pensionari.

Proiectele UCIMR

UCIMR organizeaza evenimente tematice sincretice in care muzica jazz, clasica si contemporana se imbina cu noile tehnologii, poezia, cartografia, mestesugurile, gastronomia sau chiar enologia, invitand publicul sa guste si sa deguste arta cu toate simturile in spatii neconventionale, avand peste 50 de parteneri din 18 tari de pe 3 continente. Dintre evenimentele emblematice amintim festivalurile cu traditie precum CellEAST Festival, The Jazz Cave Festival, ICon Arts Transylvania Festival, precum si concertele de Ziua Nationala a Romaniei si Anul Nou de la Sibiu. De asemenea, UCIMR ofera un cadru propice creatiei, gazduind proiecte artistice interculturale precum Rezidenta Transilvanica sau coproductia romano-albaneza inspirata din mitologie, Ana si Rozafa. Prin intermediul proiectelor transfrontaliere precum Romanian Music Society in Japan, asociatia ofera expunere si mobilitati nationale si internationale artistilor la inceput de drum si experimentati.




.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate