Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Dansul devine limbaj de sine stătător în spectacolul „All in Good Time”, la Centrul Național al Dansului
(Teatru)
O echipa internationala de artisti din Romania, Republica Moldova si Irlanda de Nord, condusa de coregraful Steve Batts a petrecut ultimele luni explorand independenta, integritatea si capacitatea de a comunica a dansului dincolo de sprijinul muzicii, textului sau imaginii, in cadrul proiectului No Reason To Dance. Poetici ale apropierii.
Munca lor a dus la crearea spectacolului de dans contemporan intitulat All in Good Time, o co-productie a companiei Echo Echo Dance Theatre din Derry, Irlanda de Nord si a Asociatiei Pentru Teatru si Carte (PETEC), care va fi prezentat si in Bucuresti, pe data de 26 septembrie, de la ora 19:30, la Centrul National al Dansului.

Artistii implicati, fiind interesati de mai multe practici ale dansului contemporan, coregrafie cat si cercetare teoretica in domeniu, au pornit de la premisa ca miscarea este un limbaj poetic pe care il impartasim cu totii, dar a carui gramatica si sintaxa au nevoie de o privire si atentie specifica, distincte de celelalte limbaje artistice, pentru a fi descoperite si intelese, atat de performeri cat si de public.

All In Good Time @Simon Alleyne

In dans suntem invitati sa privim in ce fel ne schimba fiecare miscare, care e sensul pauzei, a absentei miscarii in „gramatica” acestei transformari si mai putin cum se face, ce prezinta sau ce demonstreaza miscarea. Intentia poetica este cea care „rezolva” si dimensiunea tehnica sau functionala a miscarii si nu invers. Fara a subaprecia alte forme artistice sau a supraaprecia poetica miscarii, artistii din proiect isi propun sa scoata in evidenta sensul in sine al miscarii, dincolo de fortele reprezentative sau secondarea altor forme artistice.

All in Good Time a avut premiera in luna iulie, in spatiul companiei Echo Echo Dance Theatre. Urmatoarele reprezentatii au avut loc la Teatrul Eugene Ionesco din Chisinau, pe 7 septembrie, apoi la Caza Muzeelor din Iasi, pe 18 septembrie. Alexandra Soshnicova (MD), Serghey Golovnea (MD), Catalin Diaconu (RO) si Virginia Negru (RO) sunt creatorii si performerii spectacolului, dupa conceptul si coregrafia lui Steve Batts (Irlanda de Nord). Colin Norrby este creatorul universului sonor, iar luminile sunt orchestrate de Barry Davis.

All In Good Time @Simon Alleyne
 
Biletele pentru reprezentatia din 26 septembrie de la CNDB se gasesc online si costa 40 de lei, cu reduceri pentru studenti, profesionisti si pensionari. Spectacolul va fi urmat de un artist talk cu cei patru performeri si coregraful Steve Batts.

Dansul are nevoie de propria integritate artistica inainte de a apela la sustinerea muzicii, textului sau imaginii. Spectacolul All in Good Time reprezinta o cale deschisa inspre aceasta abordare, dezvaluind apropierea naturala dintre miscare si intentia poetica.


Proiectul este o co-productie a Echo Echo Dance Theatre si PETEC, cofinantat de AFCN.
            
Parteneri: Muzeul National al Literaturii Romane Iasi, Primaria Municipiului Iasi, Destination Iasi, UNAGE, CNDB.
           
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate