Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
17 noiembrie 2024
1855 • Exploratorul britanic David Livingstone descopera Cascada Victoria, din Africa
1872 • Este înfiintata Academia Navala Mircea cel Batrân, din Constanta
1899 • Se naste Stefan Vencov, fizician roman (d. 1955)
1902 • Se naste Constantin Baraschi, sculptor roman (d. 1966)
1942 • Se naste Martin Scorsese, regizor american de film
1989 • Au loc manifestatiile anticomuniste ale studentilor din Praga, care au marcat inceputul Revolutiei de catifea
Recomandări
Pianistul Cătălin Răducanu revine la Ateneul Român din Bucureşti pe 5 octombrie, cu Turneul „Un artist, un pian, un țambal – clasic, jazz, folclor”
(Muzică)
Muzica clasica, jazz si folclor, un singur artist care canta si la pian, si la tambal - toate in concertul pe care pianistul Catalin Raducanu il va sustine la Ateneul Roman, sambata, 5 octombrie, de la ora 19.00.
Inca puteti achizitiona ultimele bilete ramase: Un artist, un pian si un tambal - OVE.ro

Va fi penultimul concert din Romania din Turneul National „Un artist, un pian, un tambal – clasic, jazz, folclor”, ajuns anul acesta la editia a doua, turneu pe care talentatul pianist il are in desfasurare in aceasta toamna.

Dupa concertele la Focsani, Bucuresti (in aer liber), Deva, Bistrita, Iasi si Ploiesti (4 octombrie), Catalin Raducanu va canta la pian si la tambal pe principala scena bucuresteana, acolo unde are cele mai intense trairi: „Desi am cantat la sala Ateneului Roman de nenumarate ori si in diferite ipostaze, cameral, singur, cu grupul Violoncellissimo etc, de fiecare data parca sala e alta. Are alta energie, alta lumina, te poate inspira intr-un anume fel. Mi se pare formidabil. Abia astept intalnirea cu publicul de la Ateneu!” (pianistul Catalin Raducanu).

Sa treci prin trei genuri diferite si sa canti la doua instrumente atat de diferite presupune o personalitate versatila intalnita rar in Romania. Catalin Raducanu, castigator a numeroase concursuri nationale si internationale, de doua ori bursier al UNIMIR si al Fundatiei “Principesa Margareta a Romaniei”, artist cu talente multiple, spune: „Tot timpul am simtit ca eu nu sunt doar genul acela de pianist care se duce la pian, canta o sonata de Beethoven, apoi un Liszt si incheie cu ceva modern, sau ceva de genul asta si pe urma se duce acasa si a doua zi o ia de la capat. Adica, tot timpul am avut caracterul asta versatil, de imbinare, de alternare a stilurilor, dar bineinteles, delimitate foarte bine. Imi place sa studiez asa si cred ca imi vine manusa.

Catalin Raducanu

Inainte de recitalul de la Bucuresti, Catalin Raducanu se va opri la Ploiesti, pe 4 octombrie, la Sala Filarmonicii - Un artist, un pian si un tambal – 4 octombrie 2024 – Filarmonica "Paul Constantinescu" Ploiesti (filarmonicaploiesti.ro), apoi, pe 8 octombrie, la Craiova, tot la Sala Filarmonicii -  Bilete UN ARTIST, UN PIAN SI UN TAMBAL (myticket.ro).

Vreau sa ofer publicului emotie si frumusete prin actul meu artistic. Muzica sa primeze!” - pianistul Catalin Raducanu

Detalii pe www.ArtistPianTambal.ro

ITINERAR
Editia de vara


22 iunie, ora 19 – Petris (judetul Arad), Castel Salbek - open air
26 iulie, ora 19:00 - Alba Iulia, in Curtea interioara a Palatului Principilor Transilvaniei, in Festivalul Sarbatoarea Muzicii - open air
6 august, ora 19:00 – Sinaia, Casino in Festivalul Enescu si muzica lumii

Editia de toamna
4 septembrie, ora 19 - Focsani, Teatrul Mr. Gh. I. Pastia
15 septembrie, ora 20 - Bucuresti, CREART - Gradina cu Filme, open air
16 septembrie, ora 19 - Deva, Sala Pro Arte
26 septembrie, ora 19 - Bistrita, Palatul Culturii
1 octombrie, ora 19 - Iasi, Palatul Culturii
4 octombrie, ora 19 - Ploiesti, Sala Filarmonicii
5 octombrie, ora 19 - Bucuresti, Ateneul Roman
8 octombrie, ora 19 - Craiova, Sala Filarmonicii
16 octombrie, ora 19 – Milano, in Festivalul International Pro Patria

PROGRAM MUZICAL:
PIAN CLASIC

Domenico Scarlatti - Sonata in mi major, K. 380
Ludwig van Beethoven - Rondo a capriccio op. 129
Serghei Rachmaninov - Preludiu op. 23, nr. 2, in si bemol major, Preludiu op. 23, nr. 4, in re major, Preludiu op. 23, nr. 5, in sol minor
Claude Debussy - Preludiul nr. 4 "Les sons et les parfums tournent dans l'air du soir", Preludiul nr. 7 "Ce qu'a vu vent le vent d'ouest"

IMPROVIZATII LA PIAN PE TEME DE JAZZ
Thelonious Monk - Blue Monk
Victor Young - Stella by Starlight
João Bosco - Incompatibilidade de Gênios
Improvizatii pe teme din Mocirita cu trifoi, Lelita Ioana, Pe deal pe la cornatel

IMPROVIZA?II LA TAMBAL PE TEME FOLCLORICE
Toni Iordache - Balada Haiduceasca
Toni Iordache - Hora din Muntenia
Grigoras Dinicu - Hora Staccato
Toni Iordache - Picaturi de untdelemn (aranjament propriu)

Catalin Raducanu pian la Ateneul Roman


Producator: Pro Contemporania

Partener principal: BRD Groupe Société Générale

Coproducator: Radio Romania

Partener de traditie: JTI

Partener: The Culture Club

Sponsori : AQUA Carpatica, Senia

Parteneri: Institutul Cultural Roman, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Centrul National de Arta Tinerimea Romana


Parteneri culturali si organizatori locali: Primaria Alba Iulia, Centrul Cultural Palatul Principilor, Primaria Orasului Sinaia, Consiliul judetean Vrancea, Primaria Focsani, Asociatia culturala Patria Vox Focsani, Primaria Municipiului Bucuresti, CREART – Gradina cu Filme - Cinema & More, Asociatia Culturala Dobondi Art, Colegiul National Decebal din Deva, Centrul Cultural Dragan Muntean Deva, Primaria Municipiului Deva, Filarmonica din Botosani, Primaria Municipiului Bistrita, Centrul cultural George Cosbuc din Bistrita, Palatul Culturii din Bistrita, Ateneul National din Iasi, Palatul Culturii din Iasi, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiesti, Primaria Caracal, Teatrul National Caracal, Filarmonica George Enescu Bucuresti, Asociatia culturala romano-italiana Pro Patria, Odv.

Catalin Raducanu @Iasi 2024

Raducanu Catalin este absolvent al colegiului National de Arte "Dinu Lipatti" si al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la aceasta din urma finalizand studiile de licenta, master si doctorat in muzica clasica la sectia pian principal.
A castigat numeroase concursuri nationale si internationale, avand ocazia sa sustina recitaluri solo in Ungaria, Franta, Italia. A participat la cursuri de maiestrie sustinute de Gabriel Amiras, Cristian Beldi, Imre Rohmann, Tunde Kurucz si multi altii. Este un pianist versatil care pe langa ipostazele solistice, camerale concretizeaza proiecte artistice in calitate de pianist improvizator in formule solo, de duo, sau grupuri muzicale mai ample. A participat ca interpret la pian si tambal si in proiecte interdisciplinare precum La steaua... Cuvinte, necuvinte, alaturi de actorii Horatiu Malaele si Emilia Popescu. In 2023 a fost invitat ca interpret la pian si tambal in spectacolul Aplauze pentru poet …pe scena, alaturi de Rodica Mandache si Eduard Pauna, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, proiect prezentat si la Bucuresti sau la Chisinau. In anul 2024, a facut parte, alaturi de actorii Emilia Popescu si Mihai Malaimare si violonista Ioana Tudor, din proiectul Aplauze pentru poet pe scena…in Italia, proiect care a avut rolul de a duce poezia romaneasca in mijlocul celei mai mari comunitati de romani din afara tarii. Din 2022 este pianistul grupului Violoncellissimo condus de Marin Cazacu, cu care a realizat turneul national anual Clasic la puterea a treia Violoncellissimo, dar si mai multe aparitii in strainatate. Din 2023, este protagonistul proiectului artistic intitulat "Un artist un pian si un tambal" (turneu de recitaluri in care pianistul Catalin Raducanu infatiseaza distinct si bine delimitat trei stiluri muzicale: clasic, jazz, folclor), proiect ajuns in 2024 la a doua editie, cu care a avut si aparitii in strainatate. In prezent este lector universitar la UNMB.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate