Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 noiembrie 2024
1843 • Ion Ghica a inaugurat cursul de Economie politica la Academia Mihaileana de la Iasi
1864 • Este înfiintat prin decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Muzeul National de Antichitati din capitala
1940 • Ion Antonescu, seful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin, adeziunea României la Pactul Tripartit
1991 • Freddie Mercury anunta public ca are SIDA; a murit a doua zi.
Recomandări
Program Teatrul Coquette
(Teatru)
Teatrul Coquette (Calea Calarasi nr. 94) va invita la urmatoarele spectacole in perioada 03 octombrie - 17 octombrie 2024.
Joi 3 octombrie la ora 19.30ARIE SI ECOU. Concert cu Cristina Fieraru si Maxim Belciug

Programul incepe cu una dintre cele mai dramatice pagini compuse vreodata: lamento-ul Didonei din opera Dido and Æneas de Henry Purcell. Astfel, spectatorului i se deschide usa catre un univers plin de farmec si muzicalitate, in care personaje si povesti felurite prind viata prin muzica. Din spatiul barocului italian amintim doar madrigalul Amarilli, mia bella de Giulio Caccini, aria Tre giorni son che Nina de Giovanni Battista Pergolesi si minunatele Ombra mai fù, din opera Serse, si Lascia ch’io pianga, din opera Rinaldo, ambele de Georg Friedrich Händel. Soprana se avanta in jocul unor vodeviluri frantuzesti, pe care le lasa apoi pentru trilurile mai involburate, mai ritmate din cantecele lui Federico Garcia Lorca. Dupa un asa parcurs, pacea chitarei solo in vreo arie de Johann Sebastian Bach ori o plimbare pe langa plopii fara sot sunt o gura de aer mai mult decat binevenita inainte de revenirea pe taram italian, pentru sarbatoarea finala, cu fast solar si cantonete napolitane.
Soprana Cristina Fieraru este una dintre cele mai luminoase voci tinere de la noi.
Este o prezenta constanta a scenei lirice, fiind invitata inca de la varsta de 18 ani la Opera Nationala Bucuresti, unde a debutat, in 2018, in rolul Pamina, din opera Die Zauberflöte de Wolfgang Amadeus Mozart. Alte roluri interpretate: Erste Dame din aceeasi Die Zauberflöte de Wolfgang Amadeus Mozart, Alice Ford din opera Falstaff de Giuseppe Verdi, Mimì si Musetta din opera La Bohème de Giacomo Puccini, Contessa d’Almaviva din opera Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart, Dido din opera Dido and Æneas de Henry Purcell si Ileana din opera La Sezatoare de Tiberiu Brediceanu. Din 2021 este membra a Corului de camera Preludiu – Voicu Enachescu. A participat ca solist invitat la numeroase concerte si festivaluri, la Opera Nationala Bucuresti, Ateneul Roman din Bucuresti, Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti, Filarmonicile din Brasov, Ramnicu-Valcea, Pitesti, Sibiu si nu numai.

Maxim Belciug, cel care in acest concert joaca rolul orchestrei simfonice, este un nume binecunoscut. Artist clasic in formarea sa, este chitaristul Incantarilor, cel care se incapataneaza sa creada ca frumusetea va mantui totusi lumea. A cantat la Paris, Roma, Venetia, Varsovia, Belgrad, Viena, Stockolm, Budapesta si pe toate marile scene ale muzicii clasice din tara: Ateneul Roman, Sala Radio, filarmonici, Teatrul Nottara, Teatrul National Bucuresti, Teatrul National Iasi.

Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Sambata 5 octombrie la ora 11.00
Habarn am


adaptare libera dupa povestea lui Nikolai Nosov de Claudia Dionise

Teatrul Coquette aduce spectatorilor mici si mari o noua comedie cu talc despre virtuti. Calatoria initiatica a lui Habarnam ii deschide orizonturile. Decorul viu colorat capteaza atentia si starneste cu siguranta fantezia copiilor.
„Habarnam” este povestea princhidelului cu acelasi nume, povestita de el insusi. Este calatoria spre adevaratul lui talent. Fiind foarte trist ca nimeni nu-l ia in serios si ca toti ceilalti prichindei rad de el ca nu stie nimic despre nimic, protagonistul incearca diverse arte. Intai, experimeteaza pictura, apoi muzica, chiar si scrisul, dar descopera ca ar fi nevoie de multa munca ca sa exceleze. Or, Habarnam, nu vrea sa munceasca! Vrea sa fie talentat. Doar calatoria in Orasul Verde ii va deschide noi orinzonturi, el descoperindu-si intr-un final cel mai mare talent al lui, care va deveni pasiune.
Cu: Alexandra Gabriela Nita, Cristian Dionise,  Claudia Dionise
Scenografia: Claudia Dionise

Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Sambata 5 octombrie la ora 19.00
REGINA MAMA de Manlio Santanelli


Am putea spune, ca este o comedie, cu dragoste si ura. Dar nu e asa, pentru ca ar putea fi si o drama cu ura si dragoste, dar nici asa nu e.
Fii pregatit pentru o portie zdravana de umor neasteptat si momente de tensiune in care te vei intreba daca razi din simpatie sau din nervozitate.
Oare asa au fost din totdeauna relatiile intre parinti si copii?
Ei sunt ca intr-un carusel avand o legatura de simbioza parazitara. Au nevoie unul de celalalt sa se tina in viata sau sa se omoare reciproc.
Dialoguri spumoase intr-o atmosfera incendiara ofera publicului o pictura sentimentala care il transporta uneori lent, alteori brusc de la o stare la alta.
Lasand comedia putin deoparte, te-ai gandit vreodata cum sunt relatiile din familia ta?

Un spectacol marca Teatrul Coquette.

Distributie:  Olga Delia Mateescu si Gabriel Costan
Multumiri speciale: Liana Dumitru si Andrei Lepadatu
Regia: Ingrid Bonta        
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Duminica 6 octombrie la ora 11.00
Hainele cele Noi ale Imparatului


Celebra poveste de Hans Christian Andersen a dat nastere unui spectacol plin de umor si invataminte. O poveste despre mandrie, linguseala, minciuna si adevar spusa cu maiestrie de Teatrul Coquette. Cand mandria este alimentata in mod constant, aceasta se dezvolta in prostie.  Escrocii au in asta o mare participare. Linguseala se claseaza astfel in topul celor mai rele lucruri. Povestea cu o morala clara este construita pe placul celor mici, dar si pe al celor mari.
Imparatul isi doreste mereu sa fie cel mai adorat in toata imparatia, dar din pacate nu prea stie cum sa obtina iubirea tuturor supusilor. De aceea incepe sa creada ca prin aparitia lui in public in haine care mai de care mai frumoase, sau mai sclipitoare reuseste sa-si cucereasca poporul, care nu-si doreste alceva decat un imparat bun, drept si intelept. Oare va reusi imparatul sa se faca placut in adevaratul sens de catre popor? Cum isi va invata lectia? O poveste cu haz, cu rasturnari de situatie si cu talc, la care Teatrul Coquette va asteapta cu drag.

Distributie:  Ruxandra Balasu, Mihai Capatina, Gabriel Costan si Ingrid Bonta        
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Vineri 11 octombrie la ora 19.30
Impaiati-va Iubitii dupa Teodor Mazilu


Comedia Impaiati-va iubitii este o revenire spectaculoasa a marelui dramaturg Teodor Mazilu, pe scena Teatrului Coquette Bucuresti. O comedie maziliana pur-sange, povestea unui cuplu  care pune lumii de azi oglinda in fata, relevandu-i metehnele si aspiratiile.
Cei doi protagonisti, actrita si regizor, se confrunta cu demonii gloriei, cu frustrarile si propriile limite, generand umori de tot felul si un umor involuntar delicios.
Potentat de ambitiile egocentrice en vogue azi, asistam la un inedit razboi al sexelor, unul dus la extrem, un cuplu-delir in doi, sustinut de catre Marcela Motoc si Cosmin Dominte, actori perfect racordati la universul mazilian.
Spectacolul este realizat de Asociatia Cortina, Teatrul Coquette si Teatrul Proxim si  finantat de UNITER.
    Regia: Alina Hiristea Aldulescu
    Cu: Marcela Motoc si Cosmin Dominte
    Adaptare scenica de Radu Aldulescu
    Regia tehnica: Ingrid Bonta
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Sambata 12 septembrie la ora 11.00
Praslea cel Voinic si merele de aur


Spectacolul este o adaptare a celebrului basm cu acelasi titlu al lui Petre Ispirescu, este interactiv si plin de umor adecvat copiilor si adultilor.
In gradina Imparatului Verde creste un mar, cu mere de aur, care sunt furate in fiecare an cand se coc de catre un zmeu nastrusnic, a carui putere sta intr-un inel. Merele de Aur, atat de pretioase imparatului sunt pazite pe rand de catre cei trei fii ai sai, dar eroul, mezinul Praslea reuseste sa prinda faptasul dupa ce ii infrunta si pe cei doi capcauni, cei doi paznici comici ai pesterii zmeului.
Zmeul a rapit-o pe frumoasa Ileana, fiica imparatului din regatul de Safir, dar Praslea cel Voinic, reuseste sa o salveze din pestera zmeului.

Distributie:  Claudia Dragan, Cristian Dionise si Alexandru Fainisi      
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Sambata 12 octombrie la ora 19.00
Si cerul va fi alb…

Dupa This Property is Condemned, de Tennessee Williams

Teatrul Coquette va invita la avanpremiera!
Inspirat din scrierile lui Tennessee Williams (Proprietate condamnata, Menajeria de sticla, Orfeu in infern sa), regizorul Mihai Manolescu creaza povestea lui Tom si Willie.
Tom, un barbat matur acum, revine in locul in care adolescenta lui a fost marcata puternic de prima iubire.
Vine ca sa materializeze amintirile care il leaga de acel loc si pentru ca ele sa nu mai doara. Cel mai puternic, acestea se leaga de imaginea unei fete ce se plimba in echilibru instabil pe calea ferata.

Ioan Andrei-Ionescu si Ruxandra Balasu sunt protagonistii acestui spectacol.
Regia si scenografia: Mihai Manolescu

Rezervari la: 0754990017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro


Joi 17 octombrie la ora 19.30
ARIE SI ECOU. Concert cu Cristina Fieraru si Maxim Belciug


Programul incepe cu una dintre cele mai dramatice pagini compuse vreodata: lamento-ul Didonei din opera Dido and Æneas de Henry Purcell. Astfel, spectatorului i se deschide usa catre un univers plin de farmec si muzicalitate, in care personaje si povesti felurite prind viata prin muzica. Din spatiul barocului italian amintim doar madrigalul Amarilli, mia bella de Giulio Caccini, aria Tre giorni son che Nina de Giovanni Battista Pergolesi si minunatele Ombra
mai fù, din opera Serse, si Lascia ch’io pianga, din opera Rinaldo, ambele de Georg Friedrich Händel. Soprana se avanta in jocul unor vodeviluri frantuzesti, pe care le lasa apoi pentru trilurile mai involburate, mai ritmate din cantecele lui Federico Garcia Lorca. Dupa un asa parcurs, pacea chitarei solo in vreo arie de Johann Sebastian Bach ori o plimbare pe langa plopii fara sot sunt o gura de aer mai mult decat binevenita inainte de revenirea pe taram italian, pentru sarbatoarea finala, cu fast solar si cantonete napolitane.
Soprana Cristina Fieraru este una dintre cele mai luminoase voci tinere de la noi.
Este o prezenta constanta a scenei lirice, fiind invitata inca de la varsta de 18 ani la Opera Nationala Bucuresti, unde a debutat, in 2018, in rolul Pamina, din opera Die Zauberflöte de Wolfgang Amadeus Mozart. Alte roluri interpretate: Erste Dame din aceeasi Die Zauberflöte de Wolfgang Amadeus Mozart, Alice Ford din opera Falstaff de Giuseppe Verdi, Mimì si Musetta din opera La Bohème de Giacomo Puccini, Contessa d’Almaviva din opera Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart, Dido din opera Dido and Æneas de Henry Purcell si Ileana din opera La Sezatoare de Tiberiu Brediceanu. Din 2021 este membra a Corului de camera Preludiu – Voicu Enachescu. A participat ca solist invitat la numeroase concerte si festivaluri, la Opera Nationala Bucuresti, Ateneul Roman din Bucuresti, Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti, Filarmonicile din Brasov, Ramnicu-Valcea, Pitesti, Sibiu si nu numai.
Maxim Belciug, cel care in acest concert joaca rolul orchestrei simfonice, este un nume binecunoscut. Artist clasic in formarea sa, este chitaristul Incantarilor, cel care se incapataneaza sa creada ca frumusetea va mantui totusi lumea. A cantat la Paris, Roma, Venetia, Varsovia, Belgrad, Viena, Stockolm, Budapesta si pe toate marile scene ale muzicii clasice din tara: Ateneul Roman, Sala Radio, filarmonici, Teatrul Nottara, Teatrul National Bucuresti, Teatrul National Iasi.

Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate