Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 ianuarie 2023
Recomandări
“Oamenii Timpului” au fost premiaţi la Iaşi
(Literatură)
Sambata, 13 decembrie 2014, in Sala Mare a Teatrului National "Vasile Alecsandri", incepand cu ora 18.00, a avut loc prima editie a Galei "Oamenii Timpului".
Initiata de revista de cultura contemporana "Timpul" si produsa de Editura "Adenium", Campania “Oamenii Timpului” si-a propus sa promoveze ieseni care s-au remarcat de-a lungul timpului, atat la nivel local, cat si la nivel national si international.

Numele castigatorilor de la cele 10 categorii, Literatura, Arte, Educatie si cercetare, Societate civila, Diplomatie, Memorie si istorie, Jurnalism cultural, Tinere valori, Sanatate, Antreprenoriat, alese de un juriu din care au facut parte, printre altii, Daniel Sandru (presedinte), Radu Vancu, Catalin Sava, Adrian Cioroianu, Liviu Mihaiu, E.S. Claudio Perez Paladino, Mioara Anton, Maia Morgenstern, Alexandru Vlad Ciurea si Bogdan Pitigoi, au fost anuntate de prezentatorii Galei, actorul Adrian Paduraru si jurnalistul Andrei Giurgia.

Gala “Oamenii Timpului” a fost precedata de concertul caritabil „Pentru Mihailenii lui Enescu!” sustinut de pianista Raluca Stirbat, concert gandit de pianista  si de arhitectul Serban Sturdza pentru strangerea de fonduri in vederea restaurarii casei lui George Enescu din Mihaileni, judetul Botosani.

Organizatorii au struicturat seara in asa fel, incat in program sa fie incluse si cateva momente artistice, pe langa cel al Ralucai Stirbat, momente atribuite Cvartetului Solaris. 

885547_751672738250622_2974766347843938031_o

Oltita Cintec - foto Andi Spot 


Iata castigatorii primei editii a Galei „Oamenii Timpului”:

Categoria „Tinere Valori” - Malina Ciobanu, violonista cu peste 100 de recitaluri si concerte, castigatoare a unor premii ca Premiul I la Concursul International „Young Talents with Orchestra” (Italia), Premiul Special al Juriului EMCY Fa. H. Wanka la Concursul International Kloster Schonta, Grand Prix „Remember Enescu”, Grand Prix „Paul Constantinescu”, Trofeul „Lira de Aur”, Premiul I la Olimpiada Nationala de Interpretare

Categoria “Societate civila” – Alexandrina Dinga si Grupul de Initiativa Civica “Iasiul iubeste teii”

Categoria “Antreprenoriat” – Marius Ursache, managerul care in 2014 a intrat in atentia presei internationale cu un proiect iesit din comun: impreuna cu o echipa de antreprenori de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) a anuntat o noua platforma, Eterni.me, ce ar urma sa ofere oamenilor o „viata dupa moarte” in mediul digital

Categoria “Memorie si istorie” – Leonidas Rados, istoric si cercetator care in investigatiile sale a abordat chestiuni controversate, delicate sau ignorate, precum perceptiile asupra epocii fanariote si a influentelor grecesti, geneza bizantinologiei (ca disciplina stiintifica) in Romania, istoria studentimii iesene in epoca moderna, patrunderea genului feminin in Universitate (la sfarsitul secolului XIX), marginalizarea Iasiului si a institutiilor sale culturale dupa 1862

Categoria “Sanatate” - Prof. univ. dr. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T. Popa”, Iasi

Categoria “Educatie si cercetare” – Constantin Cucos, doctor in stiintele educatiei, profesor universitar si director al Departamentului pentru Pregastirea Personalului Didactic de la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi 

Categoria “Diplomatie culturala” - Constantin Chiriac, cu origini iesene, director general al Teatrului National Radu Stanca Sibiu, din anul 2000, si fondatorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, distribuit in filme ca Morometii (in regia lui Stere Gulea), Croaziera (regia Mircea Daneliuc) si Undeva la Palilula (regia Silviu Purcarete)

Categoria “Literatura” – Emil Brumaru, unul dintre cei mai importanti poeti romani contemporani, autorul unor volume ca Detectivul Arthur (1970), Julien Ospitalierul (1974), Cantece naive (1976), Povestea boiernasului de tara si a fecioarei… (2012),  Rezervatia de ingeri (2013) 

Categoria “Arte” – Oltita Cintec, critic de teatru, secretar general al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru AICT-sectia romana, doctor in Teatrologie, profesor asociat la Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi, Facultatea de Teatru, director artistic al Teatrului „Luceafarul” Iasi si al Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tanar Iasi, selectioner pentru mai multe festivaluri de teatru nationale si internationale

Categoria “Jurnalism cultural” – Viorel Ilisoi, un jurnalist cu vechime in presa din Romania care, asa dupa cum il descrie Ioan T. Morar, “traieste in niste reportaje”

10556994_751672754917287_3300234307024322806_o

Viorel Ilisoi - foto Andi Spot


In cadrul primei editii a Galei “Oamenii Timpului” s-au acordat si 3 premii speciale,   actorului Petru Ciubotaru, pentru 50 de ani de teatru, pianistei Raluca Stirbat si arhitectului Serban Sturdza, pentru campania ce are drept scop salvarea casei lui George Enescu de la Mihaileni, lui Dan Lungu, pentru organizarea si managementul Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT) si doua distinctii In Memoriam, pentru jurnalistul Alex Savitescu si pentru dirijorul Michael Beck.

In incheierea evenimentului, actorul Adrian Paduraru a concluzionat: “Acesta a fost repetitia pentru editia a doua a Galei.

10848945_751672334917329_3712823202697413520_o

Alexandrina Dinga - foto Andi Spot 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate