Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 octombrie 2024
Recomandări
Program Teatrul Coquette
(Teatru)
Teatrul Coquette (Calea Calarasi nr. 94) va invita la urmatoarele spectacole in perioada 17 octombrie - 27 octombrie 2024.
Joi 17 octombrie la ora 19.30
ARIE SI ECOU. Concert cu Cristina Fieraru si Maxim Belciug

Programul incepe cu una dintre cele mai dramatice pagini compuse vreodata: lamento-ul Didonei din opera Dido and Æneas de Henry Purcell. Astfel, spectatorului i se deschide usa catre un univers plin de farmec si muzicalitate, in care personaje si povesti felurite prind viata prin muzica. Din spatiul barocului italian amintim doar madrigalul Amarilli, mia bella de Giulio Caccini, aria Tre giorni son che Nina de Giovanni Battista Pergolesi si minunatele Ombra mai fù, din opera Serse, si Lascia ch’io pianga, din opera Rinaldo, ambele de Georg Friedrich Händel. Soprana se avanta in jocul unor vodeviluri frantuzesti, pe care le lasa apoi pentru trilurile mai involburate, mai ritmate din cantecele lui Federico Garcia Lorca. Dupa un asa parcurs, pacea chitarei solo in vreo arie de Johann Sebastian Bach ori o plimbare pe langa plopii fara sot sunt o gura de aer mai mult decat binevenita inainte de revenirea pe taram italian, pentru sarbatoarea finala, cu fast solar si cantonete napolitane.
Soprana Cristina Fieraru este una dintre cele mai luminoase voci tinere de la noi.
Este o prezenta constanta a scenei lirice, fiind invitata inca de la varsta de 18 ani la Opera Nationala Bucuresti, unde a debutat, in 2018, in rolul Pamina, din opera Die Zauberflöte de Wolfgang Amadeus Mozart. Alte roluri interpretate: Erste Dame din aceeasi Die Zauberflöte de Wolfgang Amadeus Mozart, Alice Ford din opera Falstaff de Giuseppe Verdi, Mimì si Musetta din opera La Bohème de Giacomo Puccini, Contessa d’Almaviva din opera Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart, Dido din opera Dido and Æneas de Henry Purcell si Ileana din opera La Sezatoare de Tiberiu Brediceanu. Din 2021 este membra a Corului de camera Preludiu – Voicu Enachescu. A participat ca solist invitat la numeroase concerte si festivaluri, la Opera Nationala Bucuresti, Ateneul Roman din Bucuresti, Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti, Filarmonicile din Brasov, Ramnicu-Valcea, Pitesti, Sibiu si nu numai.
Maxim Belciug, cel care in acest concert joaca rolul orchestrei simfonice, este un nume binecunoscut. Artist clasic in formarea sa, este chitaristul Incantarilor, cel care se incapataneaza sa creada ca frumusetea va mantui totusi lumea. A cantat la Paris, Roma, Venetia, Varsovia, Belgrad, Viena, Stockolm, Budapesta si pe toate marile scene ale muzicii clasice din tara: Ateneul Roman, Sala Radio, filarmonici, Teatrul Nottara, Teatrul National Bucuresti, Teatrul National Iasi.
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Vineri 18 octombrie la ora 19.00
IDEN 3D. EDUCATIE PRIN ANIMATIE – intrare libera

Asociatia KO - MOARA DE GANDURI a desfasurat proiectul IDEN 3D. EDUCATIE PRIN ANIMATIE, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN).
In data de vineri, 18 octombrie, la ora 19.00 invitam si asteptam cu mult drag membrii ai presei, pedagogi, psihologi, parinti si adolescenti la Teatrul Coquette (Calea Calarasilor, nr. 94, sect. 3) la evenimentul culminant al proiectului si anume o INSTALATIE NEW MEDIA in care se vor prezenta 12 testimoniale, respective 12 avatare create pentru 12 adolescenti, care au participat la workshopul de teatru si scriere dramatica in cadrul caruia au scris despre problemele cu care se confrunta. Acestea au fost interpretate de actori, inregistrati video si audio, materiale prelucrate din care au rezultat 12 avatare animate. In proiect a participat si un psiholog, care a consiliat adolescentii si a fost creat un avatar si pentru el. Crearea acestor 13 avatare animate, integrarea lor in-tru-un clip documentar, cele foarte multe procese tehnice au fost o adevarata provocare pentru echipa artistica si tehnica a proiectului. Clipul documentar va putea fi vazut in intregime pe site-ul interactive creat special pentru acest proiect, site care va fi lansat tot in cadrul acestui eveniment.  In data de 18 octombrie va invitam sa vedeti rezultatele acestei munci si sa discutam despre cum putem imbunatati, schimba sau ce am mai putea adauga pe viitor, despre avatarul creat pentru fiecare persoana si despre ce inseamna comunicarea cu adolescentii.
Toate aceste elemente intregesc Instalatia New Media menita sa serveasca unui scop educativ si sa faciliteze comunicarea cu adolescentii si intelegerea lor.
„Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.”


Sambata 19 octombrie la ora 19.00
REGINA MAMA de Manlio Santanelli

Am putea spune, ca este o comedie, cu dragoste si ura. Dar nu e asa, pentru ca ar putea fi si o drama cu ura si dragoste, dar nici asa nu e.
Fii pregatit pentru o portie zdravana de umor neasteptat si momente de tensiune in care te vei intreba daca razi din simpatie sau din nervozitate.
Oare asa au fost din totdeauna relatiile intre parinti si copii?
Ei sunt ca intr-un carusel avand o legatura de simbioza parazitara. Au nevoie unul de celalalt sa se tina in viata sau sa se omoare reciproc.
Dialoguri spumoase intr-o atmosfera incendiara ofera publicului o pictura sentimentala care il transporta uneori lent, alteori brusc de la o stare la alta.
Lasand comedia putin deoparte, te-ai gandit vreodata cum sunt relatiile din familia ta?

Un spectacol marca Teatrul Coquette.

Distributie:  Olga Delia Mateescu si Gabriel Costan
Multumiri speciale: Liana Dumitru si Andrei Lepadatu
Regia: Ingrid Bonta        
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Duminica 20 octombrie la ora 11.00
Hainele cele Noi ale Imparatului

Celebra poveste de Hans Christian Andersen a dat nastere unui spectacol plin de umor si invataminte. O poveste despre mandrie, linguseala, minciuna si adevar spusa cu maiestrie de Teatrul Coquette. Cand mandria este alimentata in mod constant, aceasta se dezvolta in prostie.  Escrocii au in asta o mare participare. Linguseala se claseaza astfel in topul celor mai rele lucruri. Povestea cu o morala clara este construita pe placul celor mici, dar si pe al celor mari.
Imparatul isi doreste mereu sa fie cel mai adorat in toata imparatia, dar din pacate nu prea stie cum sa obtina iubirea tuturor supusilor. De aceea incepe sa creada ca prin aparitia lui in public in haine care mai de care mai frumoase, sau mai sclipitoare reuseste sa-si cucereasca poporul, care nu-si doreste alceva decat un imparat bun, drept si intelept. Oare va reusi imparatul sa se faca placut in adevaratul sens de catre popor? Cum isi va invata lectia? O poveste cu haz, cu rasturnari de situatie si cu talc, la care Teatrul Coquette va asteapta cu drag.

Distributie:  Ruxandra Balasu, Mihai Capatina, Gabriel Costan si Ingrid Bonta        
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Sambata 26 octombrie la ora 11.00
Praslea cel Voinic si merele de aur

Spectacolul este o adaptare a celebrului basm cu acelasi titlu al lui Petre Ispirescu, este interactiv si plin de umor adecvat copiilor si adultilor.
In gradina Imparatului Verde creste un mar, cu mere de aur, care sunt furate in fiecare an cand se coc de catre un zmeu nastrusnic, a carui putere sta intr-un inel. Merele de Aur, atat de pretioase imparatului sunt pazite pe rand de catre cei trei fii ai sai, dar eroul, mezinul Praslea reuseste sa prinda faptasul dupa ce ii infrunta si pe cei doi capcauni, cei doi paznici comici ai pesterii zmeului.
Zmeul a rapit-o pe frumoasa Ileana, fiica imparatului din regatul de Safir, dar Praslea cel Voinic, reuseste sa o salveze din pestera zmeului.

Distributie:  Claudia Dragan, Cristian Dionise si Alexandru Fainisi      
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Sambata 26 octombrie la ora 19.00
Noptile Barbare

Acest spectacol este interzis minorilor sub 16 ani.
Spectacolul “Noptile Barbare” este o adaptare libera dupa ”1001 Nopti”, un spectacol delicat si totodata dur, care cuprinde si mult umor.
Regele Sahriar (Ovidiu Usvat), celebrul tiran care isi trimite sotiile la decapitare la ivirea zorilor, este vindecat de cruzime, de paranoia, care a pus stapanire pe el si de frica de a fi mereu tradat si inselat, de fermecatoarea Seherezada (Ruxandra Balasu), prin povestile ei. Ea foloseste toate armele de cucerire de care dispune: erotismul, umorul, suspansul, puritatea si chiar reuseste sa il implice pe rege in povestile creionate. Pentru a-i capta atentia incepe cu o paralela la realitatea de care e si ea amenintata si starneste curiozitatea lui Sahriar, inventandu-l pe printul Camar Asaman, pe care il trece prin multe peripetii.
Dansul celor doi se intensifica pe masura ce inainteaza in poveste, aratand astfel legatura dintre ei, care devine din ce in ce mai solida. Un spectacol invaluit in mister.
Cu: Ruxandra Balasu si Ovidiu Usvat
Scenografia: Daniel Divrician
Coregrafia: Andreea Novac
Regia: Ingrid Bonta
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Duminica 27 octombrie la ora 11.00
Habarnam

adaptare libera dupa povestea lui Nikolai Nosov de Claudia Dionise
Teatrul Coquette aduce spectatorilor mici si mari o noua comedie cu talc despre virtuti. Calatoria initiatica a lui Habarnam ii deschide orizonturile. Decorul viu colorat capteaza atentia si starneste cu siguranta fantezia copiilor.
„Habarnam” este povestea princhidelului cu acelasi nume, povestita de el insusi. Este calatoria spre adevaratul lui talent. Fiind foarte trist ca nimeni nu-l ia in serios si ca toti ceilalti prichindei rad de el ca nu stie nimic despre nimic, protagonistul incearca diverse arte. Intai, experimeteaza pictura, apoi muzica, chiar si scrisul, dar descopera ca ar fi nevoie de multa munca ca sa exceleze. Or, Habarnam, nu vrea sa munceasca! Vrea sa fie talentat. Doar calatoria in Orasul Verde ii va deschide noi orinzonturi, el descoperindu-si intr-un final cel mai mare talent al lui, care va deveni pasiune.
Cu: Alexandra Gabriela Nita, Cristian Dionise,  Claudia Dionise
Scenografia : Claudia Dionise
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Duminica 27 octombrie la ora 19.00
O comedie despre insomnie

Spectacolul este o comedie savuroasa despre insomnia unui barbat care nu se ridica la noile standarde ale sotiei sale, proaspat "culturalizata”.
Erasm si Rodica Vasiliu intampina prima lor problema conjugala, pe care incearca sa o rezolve cum pot si stiu ei mai bine. Actiunea este cat se poate de simpla, dar schimbarile de situatie fac deliciul spectacolului.

“Este o piesa la care se rade foarte mult si datorita faptului ca spectatorii se regasesc in modul in care reactioneaza cei doi in fata “problemei conjugale” cu care se confrunta. Regizorul a surprins foarte bine aspectele vietii de cuplu, iar actorii si-au intrat foarte bine in rol. Erasm si Rodica se comporta exact ca un cuplu din viata reala. Ea este la inceput nervoasa, agitata si incearca sa-si impuna punctul de vedere ridicand vocea si amentindu-si sotul. El incearca sa aplaneze conflictul pana la un moment dat… de acolo totul este comedie.” (Paul Dutu- blogger)
Dupa texte de Dumitru Solomon
Distributia: Erasm Vasiliu - Cristi Dionise; Rodica Vasiliu - Claudia Dragan.
Regia: Mihai Lungeanu
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate