Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 octombrie 2024
Recomandări
Crăciunul Vienez – ediţie aniversară la Sala Palatului, cu tenorul Ştefan von Korch ca invitat de gală
(Muzică)
Spectacolul CRACIUN VIENEZ – eveniment ce scrie de doua decenii traditia muzicala a sarbatorilor de iarna din capitala, ajunge anul acesta la editia cu numarul 20 si celebreaza cu un spectacol de marca. Publicul este invitat la o seara festiva de gala, ce va avea loc la Sala Palatului pe 23 decembrie.
Spectatorii se vor bucura de adevarata magie a repertoriului de sezon vienez, in interpretarea instrumentistilor de inalta clasa din Sisi Chamber Orchestra. Ansamblul este originar chiar din capitala Austriei, are o activitate prodogigioasa pe scene de profil si ajunge cu ocazia Craciunului Vienez in premiera in Romania. Alaturi de aceasta formula orchestrala autentic vieneza se va afla ca invitat de gala tenorul Stefan von Korch, care va fi prezent in premiera pe scena Salii Palatului, dupa ce in decursul verii a stralucit pe scene din Italia si Spania.

Conducerea muzicala a Craciunului Vienez Aniversar ii revine ilustrului maestru Robert Papocsi – actualmente dirijorul principal al Heureka Pop Orchestra din Viena si al Orchestrei Simfonice Nagykanizsa din Ungaria. Diversitatea programului muzical va fi intregita de soprana Tina Munteanu, solista a Teatrului National de Opereta si Musical Ion Dacian, iar amfitrionul evenimentului programat pe 23 Decembrie la Sala Palatului va fi carismaticul Aurelian Temisan, care va aduce un plus de farmec si eleganta serii.
A douazecea editie a Craciunului Vienez aduce in fata publicului un repertoriu clasic spumos,  cu piese de traditie: valsuri, polci, mazurci si uverturi celebre, in interpretarea selecta a instrumentistilor din Sisi Chamber Orchestra, de la Viena.
 

Cu o evolutie exponentiala, nationala si internationala, Stefan von Korch va incheia anul cu aparitii de marca la Teatrul National de Opereta si Musical Ion Dacian si la  Sala Palatului ca invitat in concertul Aniversar 20 de ani de Craciun Vienez. In perioada verii a debutat in Carmina Burana pe scena prestigiosului Festival Palermo Classica, a concert alaturi de Orchestra Reino de Aragon in Spania, a fost invitat in recital la Lipova Symphonic City Maria Radna open air si este amfitrionul seriei de concerte Musical Extravaganza.
De la inceputul anului a interpretat pe scena Filarmonicii din Targu-Mures lucrarea vocal simfonica Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui G. Rossini considerata o demonstratie de virtuozitate pentru orice tenor si lucrarea Lobgesang de F. Mendelssohn a performat in Carmina Burana la Craiova Summer Fest, dar si la Opera din Iasi, in spumosul rol Camille de Jolidon, din Vaduva vesela 2.0 regizata de Andrei ?erban si la Opera Romana din Timisoara in montarea Vaduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.
 
In decursul anului 2023 tenorul a facut sa vibreze inimile spectatorilor cu interpretari magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon si a fost singurul solist roman intr-un turneu de 27 de orase in China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marca in opere si operete prezentate pe cele mai mari scene din Romania: „Barbierul din Sevilla”; „Elixirul dragostei” si „Falstaff” (Opera Nationala Bucuresti); „Rigoletto”; „Vaduva vesela” si „Vaduva vesela 2.0” (Opera Nationala din Iasi); „I Puritani” (premiera nationala); „Rigoletto” si „Barbierul din Sevilla” (Opera Romana Cluj-Napoca) si altele.
 
In anul 2022 si-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeana a spectacolului „Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusa in scena la Opera Romana din Cluj-Napoca, iar palmaresul sau mai include roluri in 3 premiere nationale absolute: opera „I Puritani” la Opera Romana din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai inalta partitura scrisa pentru voce masculina, opera „La Sonnambula” de Vicenzo Bellini (2018) si prezenta pe scena Salii Radio din Bucuresti in premiera nationala absoluta a lucrarii vocal-simfonice „Messa di Gloria” de Rossini (2019).
 
Pe plan international a concertat la Metropolitan Concert Hall Tokyo, Zhuhai Opera House, Nanjing Poly Grand Theatre si Chongqing Grand Theatre, Opera Kaiserslautern Germania, Teatro Verdi Padua Italia, Sala de concerte a Academiei de Muzica Zurich, Teatrul National Bratislava.
A participat la cursuri „master-class” sub atenta indrumare a unor prersonalitati marcante precum: Ion Buzea (tenor de talie mondiala), Giuseppe Sabbatini tenor-dirijor de talie mondiala, Vasile Moldoveanu (tenor de talie mondiala), Horiana Branisteanu (soprana si profesor universitar in Salzburg), pianistul-coach international Vlad Iftinca, Ionel Voineag (canto Academia de Muzica din Bucuresti) si soprana Mariana Nicolesco. A dobandit Marele Premiu la Concursul national  de Lieduri Ionel Perlea dar a fost premiat si la nivel international in cocnursul „Alfredo Giacomotti”.


Tina Munteanu este absolventa a Liceului de Muzica „Dinu Lipatti” si a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. De-a lungul timpului, a colaborat cu institutii muzicale de prestigiu din tara, printre care Orchestra Nationala Radio, Opera Nationala din Bucuresti, Opera din Brasov sau Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova. Laureata a numeroase concursuri nationale de lied, detinatoarea Premiului special al juriului la Concursul International de Canto „Hariclea Darclée”
si a Marelui Premiu la Concursul „Trofeul Ion Dacian”, tanara soprana este solista a Teatrului de Opereta si Musical „Ion Dacian” si colaboratoare permanenta a Operei Nationale Bucuresti. A participat la numeroase turnee internationale in Spania, Belgia, Rusia, Franta, Ucraina si Ungaria.
Repertoriul sau cuprinde rolurile Mimi si Musetta din „Boema” de Giacomo Puccini, Tatiana in „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, Hanna din „Vaduva vesela” de Franz Lehár, rolurile titulare din „Contesa Maritza” si „Silvia” de Emmerich Kálmán, Rosalinda din „Liliacul” de Johann Strauss-fiul, Micaela din „Carmen” de Georges Bizet si Giulietta din „Les Contes d’Hoffmann” de Jacques Offenbach.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate