Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2024
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
TRANZIȚIE: Călătoria Eroului aduce un spectacol-lectură participativ, o instalație artistică comunitară și ateliere pentru combaterea bullying-ului la Tulcea
(Teatru)
Intre 24 - 26 octombrie ajunge la Tulcea proiectul TRANZITIE. Calatoria Eroului, initiat de Asociatia Macaia, ce isi propune sa puna in relatie fenomenul de bullying cu consumerismul si cu anxietatea climatica.
Publicul va putea experimenta o instalatie artistica participativa si comunitara la Casa Avramide si un spectacol de teatru participativ la Liceul de Arte „George Georgescu”, ce fac parte dintr-un efort complex si sustinut de a oferi tinerilor care se confrunta cu bullying-ul o voce si un instrumentar psihologic, social si artistic de care sa se poata folosi pentru a-i gestiona si combate nu doar efectele, ci si radacinile.

Pe 24 octombrie, incepand cu ora 12:00, la Liceul de Arte „George Georgescu”, va avea loc un spectacol de teatru participativ ce foloseste instrumentele psiho-dramei. Textele pornesc de la povestile si trairile exprimate de participantii la cinci ateliere de combaterea bullyingului prin arta pentru cadre didactice si lucratori de tineret din cadrul ONG-urilor, zece ateliere pentru combaterea bullyingului pentru copii, alte zece astfel de ateliere pentru adolescenti si zece ateliere de art-terapie pentru dobandirea rezilientei climatice, care s-au derulat in cadrul proiectului in Bucuresti, Tulcea si in jud. Ilfov.

Intre 24 - 26 octombrie, intre orele 18:00 - 21:00, va putea fi vizitata la Casa Avramide instalatia artistica participativa, comunitara - TRANZITIE: Calatoria Eroului, ce reuneste povesti din comunitate legate de bullying, colectate in cadrul unui Open Call derulat in perioada proiectului dar si obiecte semnificative pentru povestile personale despre bullying si despre copilarie si adolescenta.

TRANZITIE - Calatoria Eroului - instalatie @Alexandra Cojo

Instalatia parcurge probleme de ordin social si psihologic cu care copiii si adolescentii s-au confruntat si continua sa se confrunte, dar si felul in care acestea s-au modificat in timp, accentul fiind pus pe felul in care capitalismul aflat in continua ascensiune afecteaza relatiile interumane si valorile pe care ni le construim cand suntem mici.
Instalatia este compusa din: 6 povestiri scrise de actrita-dramaturga Ana Sorina Corneanu, interpretate de aceasta, Alina Tofan si Mara Carutasu, cu ajutorul suportului sonor si muzical realizat de Stefan Blanica. Acestea creeaza instalatia sonora ce va insoti traseul obiectelor si povestilor reunite de artista vizuala Larisa Tofan si de  artista new media Marieke Leene, sub conceptul artistic al Alinei Tofan, initiatoarea proiectului.

In cadrul instalatiei, zilnic, de la ora 18:00, va avea loc si o lectura performativa a textelor colectate prin open call, ce prezinta povesti personale despre bullying, abuzuri si anxietate climatica.

TRANZITIE - Calatoria Eroului instalatie @Alexandra Cojo

Intrarea la evenimente este libera pentru public.

In cadrul seriei de evenimente de la Tulcea, vor mai avea loc si ateliere pentru profesori, ce vizeaza combaterea bullyingului prin art terapie, realizate cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Tulcea. Aproximativ 40 de cadre didactice vor lua contact cu metode utilizate in art terapie, prin teatru senzorial, jocuri din sfera actoriei si a artei vizuale, facilitate de Alina Tofan.

Echipa artistica a proiectului este formata din: Alina Tofan (director artistic, actor, dramaturg, art-terapeut/trainer), Ana Sorina Corneanu (actor, dramaturg, trainer), Mara Carutasu (actor, dramaturg, trainer), Larisa Tofan (artist vizual/scenograf), Stefan Blanica (sound designer), Marieke Leene (artist new media), Paul Ruben Grec (asistent ateliere/actor), Alexandra Cojocaru (fotograf), Andreea Dorobat (fotograf), Amelia Motea (producator).

TRANZITIE: Calatoria Eroului este un proiect al Asociatiei Macaia, in parteneriat cu KINOdiseea - International Children Film Festival, cofinantat de Administratia Fondului Cultural National - AFCN.

Cu sprijinul: Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea, Institutul de Cercetari Eco-Muzeale „Gavrila Simion" Tulcea, Inspectoratul ?colar Municipiul Bucuresti.
Parteneri: Asociatia Copii pentru Viitor, Asociatia Micile Bucurii, Asociatia Urban Lab Valea Jiului, Asociatia GEYC, Asociatia pentru Sanatate Relationala RECONECTAT, Goethe Institut.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate