Romania are neajunsul de a fi pe primul loc in Europa ca numar de victime ale HPV, cu 8,45 milioane de femei expuse riscului de cancer de col uterin. Statisticile sunt cu atat mai ingrijoratoare cu cat exista deja un vaccin anti-HPV pentru care statul roman ofera compensare. Totusi, lipsa de informatie duce la mii de morti anuale care ar putea sa fie prevenite.
Spectacolul Papiloma Party este o petrecere despre frica, vina, singuratate, acceptare de sine si multe tulpini de HPV (Human Papiloma Virus). Acesta combina mai multe experiente personale si este ca o calatorie prin ceea ce simte cineva dupa ce afla ca are HPV. Pentru documentarea spectacolului s-au folosit informatii oferite de specialisti dar si cateva zeci de marturii ale persoanelor care se confrunta cu HPV, indiferent de gen. Proiectul reuneste un colectiv interdisciplinar si imbina noile tehnologii media cu artele performative.
Alina Pietrareanu, regizoarea si initiatoarea proiectului, abordeaza Papiloma Party cu o combinatie unica de know-how in artele performative si vigoarea motivatiei profund personale. Proiectul aduce impreuna consultanti medicali, artisti cu specializari diferite si public intr-o serie de evenimente gandite, precum platforma online HPV Community sau ateliere in licee, ce isi propun sa deschida discutia despre bolile cu transmitere sexuala si sa contribuie la destigmatizarea acestora.
Papiloma Party @Alina Bracaci, Patri Preda
Echipa Papiloma Party este compusa din Alina Pietrareanu - regizoare si dramaturga, Cabiria Morgenstern, - producator creativ, Oana Rotaru, Bianca Marinescu si Anastasia Nane - performere, Andreea Novac - coregrafa, Sofia Zadar - creatoare a universului sonor si muzical, Irina Bako - artista 3D, Ciprian Facaeru - scenograf.
Accesul publicului la reprezentatii este liber dar numarul de locuri este limitat asa ca rezervarile se pot face in formularul: https://forms.gle/JrHULXDYtm4a9Cgh9
Papiloma Party este un proiect Sangri-la Artistic Ground, cofinantat de Administratia Fondului Cultural National – AFCN. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.
. |