Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2024
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
„Digital Freud” - spectacolul care vorbește, pe limba tinerilor, despre dependența de tehnologie
(Teatru)
Spectacolul „Digital Freud”, cea mai noua si provocatoare productie a Teatrului Apropo, din aceasta toamna, va avea avanpremiera pe 25 octombrie, orele 19.30 si premiera pe 14 noiembrie, in Bucuresti, la sala de spectacole a teatrului, din cartierul Pipera.
Dupa avanpremiera de la Bucuresti, spectacolul va avea doua reprezentatii pe 30 octombrie, la Centrul de Creatie Maidan, Cluj-Napoca si o reprezentatie la Teatrul Tineretului Piatra Neamt.

Digital Freud” este un spectacol care le vorbeste tinerilor, pe limba lor – cu instrumentele & soft-urile pe care le folosesc ei si replicând universul lor – despre dependenta de tehnologie.
Intrebarile de la care a pornit ideea proiectului si a spectacolului au fost: Cum traduce psihanaliza dependenta de tehnologie? Care sunt cauzele pentru care tinerii se refugiaza in spatiul virtual construindu-si o imagine falsa despre sine? Cum afecteaza imaginea virtuala relatiile interumane? Ce gol suplineste tehnologia?

Textul spectacolului este semnat de Norbert Boda si a fost dezvoltat in cadrul proiectului, in baza unei documentari „de la firul ierbii”, adica pornind de la date, statistici, interviuri despre tendintele comportamentale si psiho-emotionale ale adolescentilor si tinerilor, dar si de la influenceri - personalitati din mediul online care seteaza moda si trend-urile  pentru tineri, precum si de la terapeuti din institutii de invatamânt.

In era digitala in care traim, dependenta de tehnologie a devenit o realitate semnificativa. De la telefoanele mobile la platformele de socializare, tehnologia a devenit parte integranta a comunicarii, muncii si timpului liber. Dar utilizarea excesiva a tehnologiei are consecinte, inclusiv asupra sanatatii mintale. Social Media pot crea presiuni si anxietate prin incurajarea comparatiei constante cu ceilalti, afectând stima de sine si contribuind la dezvoltarea tulburarilor psihice.
Insa nu tehnologia in sine, ci dependenta de tehnologie poate deveni un pericol. E o realitate paralela pe care individul si-o creeaza pentru a se proteja de responsabilitati, efort, dezamagiri, frici.

Spectacolul „Digital Freud” analizeaza influenta tehnologiei si inteligentei artificiale asupra psihicului uman, prin intermediul povestilor a patru tineri care traiesc sub ochiul atent al lui Digital Freud, un A.I. omniscient. Intre realitate si iluzie, acestia se lupta cu emotii, identitati confuze si dependenta de lumea virtuala, in timp ce isi infrunta propriile fantasme digitale. Conceptul freudian clasic este regândit intr-o cheie moderna, punând sub lupa criza identitara provocata de ascensiunea tehnologiei.

DIGITAL FREUD de Norbert Boda

Cu: Ioana Cojocarescu, George Olar, Catalina Romanet, Flavia Persa

Regia: Norbert Boda

Scenografia: Alexandru Ivan

Design video: Adorjan Deak

Univers sonor : Catalina Nichitin

Productie si promovare : Costinela Caraene


Programul reprezentatiilor:

25 octombrie – Avanpremiera la Teatrul Apropo, Bucuresti
30 octombrie – Premiera – doua reprezentatii, la Centrul de creatie MAIDAN, Cluj-Napoca,
31 octombrie – Premiera la Teatrul Tineretului Piatra Neamt
14 noiembrie – Premiera la Teatrul Apropo, Bucuresti

BILETELE pentru reprezentatiile de la Bucuresti se gasesc pe IaBilet.ro .

La reprezentatiile de la Cluj-Napoca si Teatrul Tirenetului Piatra Neamt accesul este gratuit, in baza unei rezervari online prealabile.

*****

O productie OBOR PRODUCTIONS, Asociatia TEATRUL.RO, Teatrul Apropo, realizata cu co-finantare AFCN, in urma unui Call de idei de proiecte lansat de Teatrul Apropo.

PARTENERI

Teatrul Tineretului Piatra Neamt, Centrul de Creatie Maidan – Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru si Film din cadrul Universitatii Babes Bolyai – Cluj-Napoca, Colegiul National Bilingv „George Cosbuc” – Bucuresti, Colegiul National „Roman Voda” – Roman


*****

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate