Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Începe anul 2015 cu un spectacol-tribut Maria Tănase: "Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase"
(Teatru)
Spectacolul "Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase" are prima reprezentatie din acest an duminica, 11 ianuarie, la ora 19, la Godot Cafe Teatru.
"Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase" este un emotionant tribut adus Mariei Tanase. Spectacolul spune povestea marii cantarete folosind crampeie din scrisorile artistei, din amintirile, gandurile si testamentul lasat de Maria Tanase, totul pe acorduri de pian.

Cantec de leagan 1


"Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase"
Cu: Mirela Pana
La pian: Irina Duta
Regia: Carmen Lidia Vidu
Rezervari la 021 31 61 682 / 0736 414 244. (Godot Cafe Teatru, strada Blanari nr. 14 din Centrul Vechi. www.godotcafeteatru.ro)
Pret bilet: 35 lei

Cantec de leagan 2


Carmen Lidia Vidu este cel mai tanar regizor care a montat pe scena Teatrului National din Bucuresti ("Privighetoarea si trandafirul" de Oscar Wilde - premiera in 2007), este primul si cel mai spectaculos regizor de teatru multimedia din Romania. Spune despre ea ca nu respecta nicio regula atunci cand creeaza un spectacol si vede notiunea de spectaculos diferit de alti regizori. Spectacolele ei sunt speciale, ca o stare, folosesc un limbaj artistic diferit si transforma de fiecare data tehnica in emotie autentica. 3 spectacole montate de Carmen Lidia Vidu se joaca in prezent in teatre din Bucuresti: "Pescarul si sufletul sau" la Teatrul Odeon, "Pescarusul. Ultimul act" la Centrul National al Dansului si "Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase" la Godot Cafe Teatru.

"E usor sa vezi luciul, sclipiciul si e bine asa. Dar mare mi-a fost mirarea cand am inceput sa o descopar pe Maria Tanase - un om atat de singur, atat de sarac, atat de neiubit. Initial am vrut sa refuz, vazusem niste montari jenante despre Maria Tanase. Eu chiar am crezut ca nu e nimic de spus despre ea din moment ce toate spectacolele spun si repeta aceleasi nimicuri pompoase, pline de pene si de fumuri - ca in spectacolele de revista de genul celor de la Constantin Tanase - nume de care Maria Tanase a fugit tocmai fiindca i se parea penibila si jenanta impanarea si superficialitatea artistica. Am cautat informatii si m-a acaparat total aceasta femeie uratica, patetica, puternica, fantastic de talentata, cu aere de diva si cu public de mahala - un fenomen!" - Carmen Lidia Vidu, regizor

Actrita Mirela Pana este o vedeta a teatrului din Constanta, unde joaca de peste 15 ani, iar "Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase" reprezinta revenirea ei pe o scena de teatru din Bucuresti, dupa colaborarile cu Teatrul Constantin Tanase. Mirela Pana prezinta spectacole, evenimente, are propria emisiune tv si canta de peste zece ani melodiile Mariei Tanase.

"Cred ca e cel mai adevarat spectacol despre Maria Tanase. Nu sunt situatii in spectacol, eu nu ma tavalesc pe jos, nu plang, nu rad, ci pur si simplu traiesc, ca intr-o transa, un crampei din viata Mariei Tanase." - Mirela Pana, actrita

Actrita si pianista Irina Duta s-a alaturat proiectului "Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase" in noiembrie 2014. Irina Duta a mai colaborat cu regizoarea Carmen Lidia Vidu la spectacolul "[o statie...]" de la Teatrul Nottara (2008). Dupa ce a urcat pe scena Teatrului National si a cantat pe scena Operei Nationale, Irina Duta revine intr-un spectacol semnat de Carmen Lidia Vidu: "Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase".

"Un spectacol creat din documente cu finete alese. Maria Tanase e chiar un monstru!, in sensul mitologic, fantastic al cuvantului: o fiinta fantastica, parte om, parte animal, colosal." - Irina Duta, pianista

Afis Cantec de leagan


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate