Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Asociația Da'DeCe lansează două trasee culturale în cartierul Titan
(Viață)
Joi, 7 noiembrie, la ora 11.30, Asociatia Da’DeCe va invita la Scoala Gimnaziala „Federico Garcia Lorca” unde are loc o premiera: lansarea a doua trasee culturale urbane co-create de educatori muzeali si elevi ai scolii.
„Eforturi titanice” si „Relaxarea titanilor” sunt traseele tematice realizate in cadrul proiectului „Vecinul meu, Patrimoniul”, care se adreseaza tuturor locuitorilor si celor dornici sa (re)descopere cartierul Titan. Ele sunt insotite de un kit pedagogic pe care il oferim cadrelor didactice care vor sa preia sau sa continue aceste experiente de invatare care stimuleaza intelegerea si aprecierea patrimoniului local.

Traseele tematice si kitul pedagogic au luat nastere in urma unei cercetari extinse prin care am cartografiat patrimoniul cartierului. Pe parcursul celor cinci luni am lansat un chestionar catre elevi si familiile acesora, am documentat reperele culturale care creeaza spiritul cartierului Titan si am organizat o tabara urbana in care copiii participanti au avut ocazia sa-si redescopere cartierul prin intermediul patrimoniului in sensul sau cel mai larg si mai personal. Toate aceste activitati specifice educatiei culturale au fost coordonate de echipa Asociatiei Da’DeCe, alaturi de cativa artisti colaboratori si profesori din scoala.

Cele doua trasee sunt materializate in trei tipuri de declinari interactive:

* harti tiparite pe care le distribuim la evenimentul de lansare,
* harti digitale pe care le gasiti pe pagina proiectului pe websiteul Asociatiei Da’DeCe si
* sub forma unei instalatii montate pe gardul scolii care cuprinde atat hartile imprimate pe panouri de mari dimensiuni cat si elemente interactive 3D.

In paralel am conceput un kit pedagogic pe care il vom lansa tot pe 7 noiembrie, in cadrul a doua ateliere la care participa profesori din cadrul scolii. Structurat sub forma unei colectii de activitati si proiecte, acesta se adreseaza profesorilor din invatamantul gimnazial, dar continutul sau poate fi adaptat si folosit atat de cadre didactice din invatamantul primar, cat si de educatori muzeali sau mediatori culturali. Kitul propune o serie de demersuri care stimuleaza curiozitatea fata de patrimoniul urban, abilitatile de observare, creativitatea si imaginatia, ajutand copiii si tinerii sa descopere retele vizibile si invizibile de legaturi care se stabilesc intrei ei si colegii, prietenii si familiile lor si oras.

Cunoasterea si implicarea copiilor si familiilor in proiectele culturale din cartierul lor au o mare importanta pentru dezvoltarea comunitatilor si conservarea identitatii culturale locale. Prin intelegerea, aprecierea, revitalizarea si promovarea patrimoniului local, copiii devin mai conectati la istoria si specificul comunitatii lor, devenind cetateni activi si responsabili, capabili sa-si exprime opinii si sa contribuie la viata culturala si sociala.

Echipa proiectului

Asociatia Da’DeCe
: Iulia Iordan, Monica Bumbes, Mona-Silvia Timofte, Alexandra Zbuchea

Scoala Gimnaziala „Federico Garcia Lorca”: Diana Florentina Basalic, Alina Vulpe, Ioana Ciocoiu, Cristina Anca Marin, Andreea Floreanu, Elena Brandiburu, Adriana Obreja Cretu

Artisti invitati: Mihai Iordache (muzician, saxofonist), Andreea David (coregrafa), Alex Icodin (grafician, profesor de design)

Vecinul meu, Patrimoniul” este un proiect de educatie prin cultura, realizat de Asociatia Da’DeCe in parteneriat cu Scoala Gimnaziala „Federico Garcia Lorca” si Primaria Sectorului 3 si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Partener media: Radio Romania Cultural

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

* pagina proiectului „Vecinul meu, Patrimoniul” - https://asociatiadadece.ro/project/vecinul-meu-patrimoniul/
* descarcati traseul „Eforturi titanice” - https://asociatiadadece.ro/urcari/2024/10/Harta-traseu-eforturi-titanice.pdf
* descarcati traseul „Relaxarea titanilor” - https://asociatiadadece.ro/urcari/2024/10/harta-traseu-relaxarea-titanilor.pdf
* adresa Scolii Gimnaziale „Federico Garcia Lorca” - Str. Cozla nr. 1, Sector 3, Bucuresti; https://maps.app.goo.gl/78j3aGZsatyhgfUA6  
  

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate