Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
17 noiembrie 2024
1855 • Exploratorul britanic David Livingstone descopera Cascada Victoria, din Africa
1872 • Este înfiintata Academia Navala Mircea cel Batrân, din Constanta
1899 • Se naste Stefan Vencov, fizician roman (d. 1955)
1902 • Se naste Constantin Baraschi, sculptor roman (d. 1966)
1942 • Se naste Martin Scorsese, regizor american de film
1989 • Au loc manifestatiile anticomuniste ale studentilor din Praga, care au marcat inceputul Revolutiei de catifea
Recomandări
Noi invitaţi se alătură tenorului Ştefan von Korch în concertul Christmas Extravaganza
(Muzică)
Cu exact o saptamana inaintea Craciunului, solisti apreciati ai scenei lirice vor vesti sarbatorile, cu superbe piese de sezon, la Sala Dalles: nume de marca se alatura tenorului Stefan von Korch in concertul Christmas Extravaganza programat pe 18 decembrie de la ora 18.00: baritonii Fang Shuang si Lucian Petrean, tenorul Alin Stoica si soprana Stephanie Radu sunt artistii ce vor imbogati programul serii, aducand in suflete bucuria Craciunului, acompaniati de pianistul Alexandru Burca.
Tenorul Stefan von Korch, amfitrionul Musical Extravaganza spune: „va invitam in aceasta perioada atat de plina de semnificatii, intr-un ocol muzical al Pamantului, cu piese de sezon binecunoscute, din tara si din jurul lumii. Se vor canta colinde si cantece de iarna pe care cu totii sunteti invitati sa le primiti in suflet, sau sa le fredonati impreuna cu noi, in evenimentul in care celebram cea mai importanta sarbatoare a Crestinatatii si va multumim  pentru toate serile Musical Extravaganza in care am fost impreuna in acest an.

Concertul Christmas Extravaganza este evenimentul ce incununeaza povestile pe portativ scrise de-a lungul anului 2024  la Sala Dalles, de tenorul Stefan von Korch si invitatii sai, in seri tematice ce creaza o punte intre universul  bogatul  al operei, cel spumos al operetei si muzica contemporana.

Stagiunea Musical Extravaganza

Dulce Romanie   27 noiembrie – Sala Dalles


Povesti pe portativ, de la frumoasa opereta Valurile Dunarii cu nemuritoarea „Muzica” a lui George Grigoriu, la lieduri suave, sau refrene interbelice ca „Zaraza” pana la  slagare precum „Copacul”, si alte creatii de marca semnate de compozitori autohtoni, intr-un concert dedicat frumusetii si bogatiei muzicale din Dulcea Romanie.

Solist si amfitrion: Stefan von Korch - tenor

Invitati: Fang Shuang – bariton, Adrian Marcan - bariton, Alexandru Burca - pianist

Invitatie la Vals – 13 decembrie – Teatrul National de Opereta si Musical Ion Dacian

Un spectacol-concert unic in Bucuresti, ce evoca atmosfera de neuitat a selectelor serate muzicale, ce imbogateau viata culturala din Germania, Austria si Elvetia la sfarstul secolului trecut.

Cu: Tenorul Stefan von Korch si Orchestra Teatrului National de Opereta si Musical Ion Dacian, in formula restransa, de salon.

Vivo per lei – 5 martie Sala Dalles

Un emotionat program pop-opera, cu piese dediacte celui mai nobil sentiment – Dragostea si eternei inspiratii – Femeia.

Cu: Tenorii Stefan von Korch si Alin Stoica si soprana Stephanie Radu.

La pian: Alexandru Burca

Iar pe 23 decembrie tenorul Stefan von Korch incheie anul fulminant, cu o aparitie ca invitat special in concertul aniversar Craciun Vinez 20 de ani, alaturi de Sisi Chamber Orchestra, soprana Tina Munteanu si dirijorul Robert Papocsi.

Stefan von Korch

Cu o evolutie exponentiala, nationala si internationala, Stefan von Korch va incheia anul cu aparitii de marca la Teatrul National de Opereta si Musical Ion Dacian si la  Sala Palatului ca invitat in concertul Aniversar 20 de ani de Craciun Vienez. In perioada verii a debutat in Carmina Burana pe scena prestigiosului Festival Palermo Classica, a concert alaturi de Orchestra Reino de Aragon in Spania, a fost invitat in recital la Lipova Symphonic City Maria Radna open air si este amfitrionul seriei de concerte Musical Extravaganza.

De la inceputul anului a interpretat pe scena Filarmonicii din Targu-Mures lucrarea vocal simfonica Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui G. Rossini considerata o demonstratie de virtuozitate pentru orice tenor si lucrarea Lobgesang de F. Mendelssohn a performat in Carmina Burana la Craiova Summer Fest, dar si la Opera din Iasi, in spumosul rol Camille de Jolidon, din Vaduva vesela 2.0 regizata de Andrei Serban si la Opera Romana din Timisoara in montarea Vaduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo
 
In decursul anului 2023 tenorul a facut sa vibreze inimile spectatorilor cu interpretari magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon si a fost singurul solist roman intr-un turneu de 27 de orase in China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marca in opere si operete prezentate pe cele mai mari scene din Romania: „Barbierul din Sevilla”; „Elixirul dragostei” si „Falstaff” (Opera Nationala Bucuresti); „Rigoletto”; „Vaduva vesela” si „Vaduva vesela 2.0” (Opera Nationala din Iasi); „I Puritani” (premiera nationala); „Rigoletto” si „Barbierul din Sevilla” (Opera Romana Cluj-Napoca) si altele.

In anul 2022 si-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeana a spectacolului „Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusa in scena la Opera Romana din Cluj-Napoca, iar palmaresul sau mai include roluri in 3 premiere nationale absolute: opera „I Puritani” la Opera Romana din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai inalta partitura scrisa pentru voce masculina, opera „La Sonnambula” de Vicenzo Bellini (2018) si prezenta pe scena Salii Radio din Bucuresti in premiera nationala absoluta a lucrarii vocal-simfonice „Messa di Gloria” de Rossini (2019).

Pe plan international a concertat la Metropolitan Concert Hall Tokyo, Zhuhai Opera House, Nanjing Poly Grand Theatre si Chongqing Grand Theatre, Opera Kaiserslautern Germania, Teatro Verdi Padua Italia, Sala de concerte a Academiei de Muzica Zurich, Teatrul National Bratislava.

A participat la cursuri „master-class” sub atenta indrumare a unor prersonalitati marcante precum: Ion Buzea (tenor de talie mondiala), Giuseppe Sabbatini tenor-dirijor de talie mondiala, Vasile Moldoveanu (tenor de talie mondiala), Horiana Branisteanu (soprana si profesor universitar in Salzburg), pianistul-coach international Vlad Iftinca, Ionel Voineag (canto Academia de Muzica din Bucuresti) si soprana Mariana Nicolesco. A dobandit Marele Premiu la Concursul national  de Lieduri Ionel Perlea dar a fost premiat si la nivel international in cocnursul „Alfredo Giacomotti”
 

Alin Stoica este singurul tenor roman care, la finalul anului trecut, a performat in cadrul concertului de Craciun de la Vatican si a fost invitatul Papei intr-o intrevedere privata. Solistul este si unicul detinator din Romania al premiului Luciano Pavarotti. Pe scena Operei Nationale din Bucuresti se remarca in „La Traviata”; „Carmen” sau „La Boheme.”

Premiul „Luciano Pavarotti” dobandit in 2017 i-a fost inmanat de insasi sotia celebrului tenor, Nicoletta Mantovani alaturi de premiul al II-lea si premiul publicului „Vota la voce” ambele obtinute in cadrul festivalului de la Sarzana, Italia. Datorita acestei reusite, tenorul Alin Stoica a primit invitatia de a canta la Concertul omagial cu ocazia implinirii a zece ani de la disparitia lui Luciano Pavarotti la Arena di Verona alaturi de nume sonore din lumea muzicii cum ar fi: Placido Domingo, Jose Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti, soprana Angela Gheorghiu si altii.

In decursul timpului, artistul si-a desavarsit pregatirea vocala cu tenorul Ionel Voineag si cu tenorul Marius Budoiu, a participat la Masterclass-urile lui Rockwell Blake si Liora Maurer (Metropolitan Opera, New York), ale Marianei Nicolesco si altor specialisti.

Lucian Petrean

Lucian Petrean este cel mai titrat bariton verdian al Romaniei, elev al marilor exponenti ai epocii de aur a Operei italiene, Bonaldo Giaiotti si Giorgio Zancanaro.

Unul dintre putinii baritoni din lume care a debutat in rolul titular din Rigoletto de Verdi, un rol ce nu este in mod uzual incredintat solistilor aflati la inceput de cariera. De la momentul debutului acesta a devenit de altfel si rolul sau de “semnatura”, fiind in permanenta solicitat in tara si strainatate pentru aceasta partitura. Doar pe parcursul anului 2023 a fost invitat in montari de Rigoletto la Bucuresti, Iasi, Galati, dar si peste hotare in Italia, Spania si Republica Moldova.

Alaturi de „Rigoletto” repertoriul sau include si alte bijuterii ale creatiei verdiene: „La Traviata”; „Il trovatore”; „Falstaff”; „Nabucco”; „Bal mascat”, carora li se adauga lucrari ale altor compozitori: „Tosca” (Pucinni); „Paiate” (Leoncavallo) si „Cavalleria rusticana” (Pietro Mascagni).

Este frecvent invitat al Operelor din Germania – Oper am Rhein Dusseldorf si Duisburg, Karlsruhe, Kassel, Franta - Opera din Nancy, Italia, Cehia – Opera Nationala din Praga, Croatia – Teatrul croat din Zagreb, Israel – Tel Aviv.

Fang Shuang

Fang Shuang a devenit un adevarat „rasfatat al publicului” dupa ce a fost finalist in concursul Romanii au talent in 2017, unde a obtinut Golden Buzz cu melodia „Copacul” si a incantat cu „De-ai fi tu salcie la mal” si „Of, inimioara!,” dezvaluindu-si pasiunea pentru muzica romaneasca veche.

Cariera sa pe scena lirica a inceput insa cu mult mai devreme, inca din 2013, cand a devenit solist al Operei Comice pentru Copii, unde a interpretat: Malatesta din „Don Pasquale”; Peter (Tata) din „Hansel & Gretel”; Directorul din „Mam’zelle Nitouche” (Hapciu in Re Major); Pappacoda din „O noapte la Venetia”; Papageno din „Die Zauberflote” (Flautul Fermecat); Hook din „Peter Pan” si Pimpinone din „Pimpinone”

Este absolvent al Universitatii Nationala de Muzica din Bucuresti, la clasa domnului Ionel Voineag si a doamnei Andreiana Geamana-Rosca la acompaniament canto si a unui master la sectia canto clasic, insa marea sa  pasiune raman romantele.
 
Stephanie Radu

Soprana cu o aparitie fermecatoare si voce ce face mangaie suflete, este absolventa de Pedagogie muzicala – dirijat cor academic, si a dedicat 8 ani studiului baletului clasic si contemporan. In anul 2024, s-a numarat printre finalistii concursului de Craciun de la Vatican cu compozitia proprie «Regalo di Natale» compusa in 10 minute de inspiratie si a inregistrat peste 1 million de vizualizari la clipul piesei «Te uita, cocorii».stephanie radu

De la rolul plin de culoare din „Flatul fermecat”, pana la prezente in show-uri Disney, tanara soprana are aparitii ce nu trec neobservate. Palmaresul solistei include numeroase premii la concursurile de muzica usoara, canto clasic, balet si pian, precum si diplome de excelenta din partea ambasadelor Turciei si Ucrainei. A cantat in numeroase tari din care amintim: Slovenia, Ucraina, Germania, Spania, Bulgaria, Franta, Turcia etc.

Alexandru Burca da stralucire partiturilor de pian din numeroase spectacole ale Teatrului National de Opereta si Musical Ion Dacian din Bucuresti, este partenerul de scena al actritei Oana Pellea in spectacolul „Callas”, prezentat pe scena Operei Nationale din Bucuresti si pianist in multe alte spectacole ale instututiei, a incanta publicul cu atingeri magice ale clapelor pianului in musicaluri ca „Mamma Mia” si „Shrek” si a semnat muzica pentru productia „Ileana cea viteaza.”

A sustinut concerte si recitaluri la Ateneul Roman, Festivalul International „George Enescu”, Televiziunea Romana, Societatea Romana de Radiodifuziune, Muzeul Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu, Filarmonica „George Cavadia”; Filarmonica din Bacau, Muzeului National de Arta, Kazakstan, Rusia, Moldova, Franta, Germania, Portugalia, Norvegia, Italia, Canada.

***

Concertele Musical Extravaganza aduc publicului bucuria intalnirii cu nume de varf ale scenei lirice, intr-un cadru mai restrans, ce ofera o perspectiva apropiata asupra actului artistic. Spectatorii sunt invitati sa admire si sa descopere solisti de opera si opereta  si sa ii cunoasca si in ipostaze inedite, prin abordari fusion, ce imbina clasicul si contemporanul, prin interpretari de tip cross over ale unor piese bine cunoscute, dar si prin repere ale repertoriului operistic,  totul intr-o atmosfera selecta, completata de un acompaniament de camera, ce pune in valoare interpretii intr-o lumina calda si personala.
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate