Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Caravana Reciclării Creative ajunge în alte 8 județe din țară
(Viață)
Te-ai intrebat vreodata ce se intampla cu toate deseurile pe care le generam. De la recipiente din plastic, la aparate electronice vechi, societatea noastra produce o cantitate uimitoare de gunoi in fiecare zi.
Dar daca ti-am spune ca exista un grup de indivizi creativi care transforma acest gunoi in comori? Caravana Reciclarii Creative Editia III isi continua calatoria, incepand din luna ianuarie 2025, in alte 8 judete - Hunedoara, Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Alba, Valcea, Neamt si Bacau – prin participarea a peste 1300 de profesori, invatatori si educatori alaturi de elevii lor din peste 160 unitati de invatamant.

Continuarea proiectului Caravanei Reciclarii Creative, un proiect de suflet, este organizata de Asociatia PlaYouth in parteneriat cu OSCAR Downstream si are ca obiectiv reciclarea creativa a deseurilor, precum si sensibilizarea asupra impactului consumerismului asupra mediului inconjurator. Aceasta initiativa deosebita transforma materiale considerate inutile in opere de arta remarcabile, subliniind potentialul creativ existent in fiecare dintre noi.

Reciclarea nu se rezuma doar la separarea gunoiului; poate fi, de asemenea, un proces creativ si inovator. Nu este vorba doar despre reducerea deseurilor; este vorba despre imbratisarea creativitatii si identificarea unei a doua sanse obiectelor care ar fi putut fi trecute cu vederea sau de care ne-am plictisit. Aici intervine Caravana Reciclarii Creative, care pune accent pe integrarea sustenabilitatii si a constiintei ecologice in viata cotidiana. Prin refolosirea materialelor care altfel ar ajunge la gropile de gunoi, putem crea lucruri frumoase, care nu numai ca arata frumos, ci si contribuie la un viitor mai bun.

Tema principala a proiectului este ca fiecare echipa participanta, formata din cate 5 profesori, alaturi de grupe de elevi, sa realizeze in unitatile lor scolare 5 zone de reciclare si recreere: colectare selectiva, lectura, pasari fericite, zona verde si reciclare creativa.

Prin intermediul acestui proiect, ne propunem sa implicam echipele participante, alaturi de elevi, parinti si comunitate, in explorarea si diseminarea cunostintelor despre sustenabilitate, consum responsabil si reciclare. Activitatile practice si interactive pe care le organizam sunt concepute pentru a spori constientizarea impactului pe care fiecare individ il are asupra mediului inconjurator. Dupa succesul primelor doua editii, cu editia a treia ne extindem acoperirea la un total de 20 de judete, aspirand ca aceste cunostinte sa devina nu doar o responsabilitate comuna, ci si o sursa de inspiratie si placere pentru toti participantii.”, a declarat Ilie Andreea, managerul acestui proiect.

Cadrele didactice implicate vor participa la 8 sesiuni interactive, in format fizic, desfasurate pe parcursul unei zile, in care vor primi informatiile necesare pentru implementarea proiectului pana la jumatatea lunii mai. Profesorii inscrisi in program vor avea parte si de sesiuni de lucru in care vor concepe primele planuri, pe care le vor aborda si le vor pune in aplicare alaturi de echipele si elevii lor pe parcursul implementarii activitatilor.

Prima editie s-a desfasurat in 2023 in 4 judete - Brasov, Calarasi, Giurgiu si Sibiu - si a implicat peste 500 de profesori, invatatori si educatori, alaturi de elevii lor din 87 unitati de invatamant, iar a doua editie s-a desfasurat in 2024 in 8 judete - Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj si Timis -  si a implicat peste 1300 de profesori, invatatori si educatori, alaturi de elevii lor din 210 unitati de invatamant.”, au mai spus organizatorii.

Ambele editii au fost primite cu un interes remarcabil, ceea ce a facut ca extinderea proiectului in alte 8 noi judete sa fie o decizie fireasca si bine fundamentata, pentru a include si mai multi beneficiari. Credem ca lucrurile se pot schimba si in tara noastra, daca ne pasa si daca ne implicam. Atat noi, oamenii mari, cat si oamenii mici, putem contribui cu totii la protejarea mediului inconjurator. Responsabilitatea sociala corporativa constituie o componenta importanta a strategiei noastre si in acest an. Cu o istorie de peste 23 de ani, OSCAR Downstream s-a adaptat si evolueaza in mod constant impreuna cu partenerii si clientii nostri, pentru a raspunde cat mai bine nevoilor societatii in schimbare.”, a declarat Nicolae Banica, CEO OSCAR Downstream.

Proiectul se va derula in unitatile de invatamant pana pe 11 mai 2025 si se va inchide in urma jurizarii si desemnarii castigatorilor, pe data de 20 iunie 2025.
Dintre cele 160 de unitati de invatamant, 32 vor fi premiate, iar pentru fiecare judet, premiul I consta intr-o tabara de animatie si creativitate de 4 zile (3 nopti) dedicata profesorilor participanti, alaturi de alte trei categorii de premii conform regulamentului.

Le dorim mult succes tuturor echipelor participante si vom oferi actualizari pe parcursul desfasurarii proiectului!

Pentru detalii si informatii, va invitam sa ne urmariti pe pagina oficiala a Caravanei Reciclarii Creative www.caravanareciclariicreative.ro, a asociatiei PlaYouth: https://playouth.ro/portfolio/caravana-reciclarii-creative/
________________________________________

PlaYouth aduce jocul, arta si bucuria in educatia si dezvoltarea copiilor prin organizarea de activitati educativ-creative, atat pentru copii, la care pot participa si parintii, intr-un mediu primitor, calduros si vesel, cat si pentru parinti sau profesori.
Organizam ateliere, cursuri, conferinte, excursii, petreceri si programe de educatie alternativa pentru copii, parinti, profesori sau adulti. Acestea au rolul de a-i ajuta sa aiba incredere in ei, sa interactioneze mai usor, sa-si dezvolte creativitatea, sa se relaxeze, sa-si descopere pasiunile si talentele.
www.playouth.ro

OSCAR Downstream este o companie parte din Alfa Group, un grup suta la suta romanesc, fondat de Alin Niculae, ce reuneste o gama larga de companii din diverse domenii. Cu o istorie de peste 22 de ani pe piata, cu peste 5.000 de clienti din industrii cheie, precum transport, constructii, industrie sau agricultura, OSCAR Downstream are un portofoliu vast de servicii si produse B2B si o dezvoltare naturala spre B2C.
Reteaua sa de benzinarii a depasit 100 de statii distribuite strategic la nivel national: 30 de statii proprii dedicate segmentului de clienti B2B sub brandul OSCAR Drive, pozitionate de-a lungul principalelor drumuri comerciale si peste 70 de benzinarii in franciza sub brandul RO concept OSCAR, pentru clientii B2C, lansat in 2017.
La acestea se adauga peste 2.500 de statii de incinta OSCAR – DIESELPoint (concept introdus in premiera pe piata din Romania de catre OSCAR Downstream in 2004, care permite alimentarea cu carburant direct in locatia clientului). OSCAR Downstream este singura companie de profil din Romania care ofera clientilor si servicii de mentenanta si service dedicat pentru aceste statii de incinta.
Infrastructura sa logistica performanta include, intr-un lant logistic integrat propriu, o flota cu peste 80 de autocisterne moderne (cea mai mare flota proprie de autocisterne de pe piata din Romania), precum si o retea proprie de depozitare, cu o capacitate de stocare a motorinei si benzinei de peste 65.000 mc.
www.oscars.ro

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate