Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
4 Stele de operă pe 27 noiembrie la Sala Dalles în concertul Dulce Românie
(Muzică)
Concertul Dulce Romanie reuneste la Sala Dalles 4 solisti de opera apreciati in tara si peste hotare: alaturi de tenorul Stefan von Korch, amfitrionul seriei Musical Extravaganza, vor fi baritonii Adrian Marcan si Fang Shuang si soprana Cristina Oltean. Aceasta formula de 4 stele va darui publicului cele mai frumoase file din povestile muzicale romanesti, in acest concert ce onoreaza muzica autohtona, de la opereta pana la fermecatoare piese din Micul Paris, refrene pe care s-au scris povestile de dragoste sau arii celebre.
Acompaniaza la pian Bogdana Grecova. 

Potrivit tenorului Stefan von Korch, in programul concertului dedicat Zilei Nationale, se vor regasi: „arii din operete romanesti, piesei de o inestimabila sensibilitate, melodii de referinta, din sfera clasica si de dincolo de ea, intr-un recital cu program integral in limba romana, unic in an.”

Concertul Dulce Romanie se integreaza in  povestile pe portativ scrise de-a lungul anului 2024 la Sala Dalles, de tenorul Stefan von Korch si invitatii sai, in seria de concerte Musical Extravaganza ce creeaza o punte intre universul bogat al operei, cel spumos al operetei si muzica contemporana.

Bilete pe Ticketstore.ro, la Sala Dalles si la Teatrul National de Opereta si Musical Ion Dacian din Bd. Octavian Goga nr 1.

Seria Musical Extravaganza va continua dupa urmatorul program:

Invitatie la Vals – 13 decembrie - Teatrul National de Opereta si Musical Ion Dacian
Un spectacol-concert unic in Bucuresti, ce evoca atmosfera de neuitat a selectelor serate muzicale, ce imbogateau viata culturala din Germania, Austria si Elvetia la sfarstul secolului trecut.
Cu: Tenorul Stefan von Korch si Orchestra Teatrului National de Opereta si Musical Ion Dacian, in formula restransa, de salon.

Vivo per lei – 5 martie, Sala Dalles
Un emotionat program pop-opera, cu piese dediacte celui mai nobil sentiment – Dragostea si eternei inspiratii – Femeia.
Cu: Tenorii Stefan von Korch si Alin Stoica si soprana Stephanie Radu.
La pian: Alexandru Burca

Operetta LOVE STORY – Teatrul National de Opereta si Musical Ion Dacian

Cele mai vibrante povesti de dragoste si momentele de maxima intensitate sentimentala din lirica universala vor fi celebrate in acest concert in care se contopesc rafinamentul, pasiunea si emotia.
Cu: Tenorul Stefan von Korch si Orchestra Teatrului National de Opereta si Musical Ion Dacian in formula restransa de salon.

Stefan von Korch

Cu o evolutie exponentiala, nationala si internationala, Stefan von Korch va incheia anul cu aparitii de marca la Teatrul National de Opereta si Musical Ion Dacian si la  Sala Palatului ca invitat in concertul Aniversar 20 de ani de Craciun Vienez. In perioada verii a debutat in Carmina Burana pe scena prestigiosului Festival Palermo Classica, a concert alaturi de Orchestra Reino de Aragon in Spania, a fost invitat in recital la Lipova Symphonic City Maria Radna open air si este amfitrionul seriei de concerte Musical Extravaganza.
De la inceputul anului a interpretat pe scena Filarmonicii din Targu-Mures lucrarea vocal simfonica Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui G. Rossini considerata o demonstratie de virtuozitate pentru orice tenor si lucrarea Lobgesang de F. Mendelssohn a performat in Carmina Burana la Craiova Summer Fest, dar si la Opera din Iasi, in spumosul rol Camille de Jolidon, din Vaduva vesela 2.0 regizata de Andrei Serban si la Opera Romana din Timisoara in montarea Vaduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.
 
In decursul anului 2023 tenorul a facut sa vibreze inimile spectatorilor cu interpretari magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon si a fost singurul solist roman intr-un turneu de 27 de orase in China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marca in opere si operete prezentate pe cele mai mari scene din Romania: „Barbierul din Sevilla”; „Elixirul dragostei” si „Falstaff” (Opera Nationala Bucuresti); „Rigoletto”; „Vaduva vesela” si „Vaduva vesela 2.0” (Opera Nationala din Iasi), „I Puritani” (premiera nationala) „Rigoletto” si „Barbierul din Sevilla” (Opera Romana Cluj-Napoca) si altele.
 
In anul 2022 si-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeana a spectacolului „Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusa in scena la Opera Romana din Cluj-Napoca, iar palmaresul sau mai include roluri in 3 premiere nationale absolute: opera „I Puritani” la Opera Romana din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai inalta partitura scrisa pentru voce masculina, opera „La Sonnambula” de Vicenzo Bellini (2018) si prezenta pe scena Salii Radio din Bucuresti in premiera nationala absoluta a lucrarii vocal-simfonice „Messa di Gloria” de Rossini (2019).
 
Pe plan international a concertat la Metropolitan Concert Hall Tokyo, Zhuhai Opera House, Nanjing Poly Grand Theatre si Chongqing Grand Theatre, Opera Kaiserslautern Germania, Teatro Verdi Padua Italia, Sala de concerte a Academiei de Muzica Zurich, Teatrul National Bratislava.
A participat la cursuri „master-class” sub atenta indrumare a unor prersonalitati marcante precum: Ion Buzea (tenor de talie mondiala), Giuseppe Sabbatini tenor-dirijor de talie mondiala, Vasile Moldoveanu (tenor de talie mondiala), Horiana Branisteanu (soprana si profesor universitar in Salzburg), pianistul-coach international Vlad Iftinca, Ionel Voineag (canto Academia de Muzica din Bucuresti) si soprana Mariana Nicolesco. A dobandit Marele Premiu la Concursul national  de Lieduri Ionel Perlea dar a fost premiat si la nivel international in cocnursul "Alfredo Giacomotti."

Adrian Marcan
 
Adrian Marcan este bariton al Operei Nationale Bucuresti cu o vasta activitate nationala si internationala. A cucerit publicul cu interpretari pline de sensibilitate,profunzime si vigurozitate, iar printre rolurile sale de succes se numara Don Giovanni din „Don Giovanni ”; Figaro din „Barbierul din Sevilla”; Contele Almaviva din „Nunta lui Figaro”; Marcello din „La Bohème”; Belcore din „Elixirul dragostei”; Enrico din „Lucia di Lammermoor”; Germont din „La Traviata”; Rodrigo di Posa din „Don Carlo”; Contele di Luna din „Il Trovatore” sau Escamillo din „Carmen” etc.
Pe langa activitatea artistica din tara, a sustinut numeroase turnee in strainatate cu operele din Brasov, Cluj, Iasi, Craiova in tari cum ar fi: Germania, Austria, Italia, Norvegia, Spania, Olanda, Albania, Marea Britanie, dar si in Japonia.
 
Fang Shuang

Fang Shuang a devenit un adevarat „rasfatat al publicului” dupa ce a fost finalist in concursul Romanii au talent in 2017, unde a obtinut Golden Buzz cu melodia „Copacul,” si a incantat cu „De-ai fi tu salcie la mal” si „Of, inimioara!” dezvaluindu-si pasiunea pentru muzica romaneasca veche.
Cariera sa pe scena lirica a inceput insa cu mult mai devreme, inca din 2013, cand a devenit solist al Operei Comice pentru Copii, unde a interpretat: Malatesta din ,,Don Pasquale,” Peter (Tata) din „Hansel & Gretel”; Directorul din „Mam’zelle Nitouche” (Hapciu in Re Major), Pappacoda din „O noapte la Venetia”; Papageno din „Die Zauberflote” (Flautul Fermecat), Hook din „Peter Pan” si Pimpinone din „Pimpinone”
Este absolvent al Universitatii Nationala de Muzica din Bucuresti, la clasa domnului Ionel Voineag si a doamnei Andreiana Geamana-Rosca la acompaniament canto si a unui master la sectia canto clasic, insa marea sa  pasiune raman romantele.

Cristina Oltean

Cristina Oltean este aplaudata pentru roluri precum Violettei Valery din La Traviata, Gilda din „Rigoletto”; Lucia din „Lucia di Lammermoor”, Donna Anna din „Don Giovanni”, Susanna din „Nunta lui Figaro”, Musetta din „La Bohème”, Adina din „Elixirul dragostei.” Solista abordeaza cu succes si lucrari vocal simfonice precum Carmina Burana de Carl Orff, Misa in si minor de Bach, sau Oratoriul de Craciun de Bach, dar si lieduri sau muzica baroca.



Concertele Musical Extravaganza aduc publicului bucuria intalnirii cu nume de varf ale scenei lirice, intr-un cadru mai restrans, ce ofera o perspectiva apropiata asupra actului artistic. Spectatorii sunt invitati sa admire si sa descopere solisti de opera si opereta  si sa ii cunoasca si in ipostaze inedite, prin abordari fusion, ce imbina clasicul si contempranul, prin interpretari de tip cross over ale unor piese bine cunoscute, dar si prin repere ale repertoriului operistic,  totul intr-o atmosfera selecta, completata de un acompaniament de camera, ce pune in valoare interpretii intr-o lumina calda si personala.

Pentru a fi la curent cu evenimentele urmatoare din seria Musical Extravaganza va invitam pe pagina Allegro Productions & Agency.
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate