Acesta este un program non-formal de eductie culturala prin muzica, integrat in scoli din judetul Sibiu, prin care copiii au acces la muzica si cultura rock prin intermediul disciplinelor scolare traditionale predate prin intermediul muzicii, pe parcursul unei saptamani de scoala.
In cadrul festivalului vor fi organizate o serie de ateliere, recitaluri, concursuri si concerte care-i vor familiariza pe copii cu muzica si valorile specifice culturii rock.
* Try me-RocK-oN – incearca instrumentele – ateliere de chitara si percutie cu ajutorul unor artisti sibieni, prin care elevii vor putea descoperi instrumente, vor invata primele acorduri de baza si vor descoperi ce presupune un studiu al unui instrument.
* RocK FasHion – creatie T-shirt Rock – elevii vor personaliza propriul tricou, inspirati de trupe emblematice si simboluri ale muzicii rock.
* RocK DesigN – creaza-ti propria chitara – perfect pentru cei pasionati de chitara, dar si nu numai, activitatea ii provoaca pe elevi sa-si exprime stilul si sa aplice tot ce au acumulat pe parcursul Saptamanii muzicii rock in scoala.
In urma atelierelor RocK FasHion si RocK DesigN elevii vor participa la competitia care desemneaza „Cel mai COOL Outfit Rock” si la Air Guitar Contest, concursul ce le ofera sansa de a-si afisa cu mandrie tinutele inspirate din stilul iconic al muzicii rock si chitarile.
In programul festivalului se mai regasesc un Workshop cu trupa Crocodile Paradoxe, un FlashMob, o Serenada cu grupul de chitaristi Heltau si Noi&MIMI, Karaoke - Sing with us!, precum si momente artistice cu elevii si profesorii de la Liceul "Gustav Gündisch”, carora li se alatura si cei de la Scoala Gimnaziala „Sava Popovici Barcianu” Rasinari si Scoala nr. 18.
Festivalul se va incheia cu un concert rock sustinut de trupa Crocodille Paradoxe din Sibiu, care va include o serie de cover-uri emblematice.
___________
Proiectul isi propune sa dezvolte o generatie de tineri cu valori precum exprimarea individuala, creativitatea si munca in echipa, dar si aprecierea pentru muzica live si respectul pentru traditiile muzicale.
Proiectul este organizat de Asociatia Culturala PLAY in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu, SoundCreation, Yamaha Music si este co-finantat de AFCN.
. |