Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 decembrie 2024
1855 • A fost inaugurata "Scoala de mica chirurgie" la Spitalul Mihai Voda din Bucuresti
1875 • Se naste Rainer Maria Rilke, poet german (d. 1926)
1888 • A aparut la Bucuresti Fântâna Blanduziei, foaie literara, politica si saptamânala sub directia lui Mihai Eminescu
Recomandări
„Diversitate în gusturi și bucate. Repetiție de Crăciun”, o competiție cu 91 de premii și o carte de bucate cu cele mai reușite rețete
(Viață)
A inceput competitia anuala „Amintiri Gustoase” derulata pe social media, dedicata tuturor iubitorilor de gastronomie. Chef Liviu Lambrino si alte nume mari aleg cele mai bune retete.
* A inceput concursul anual „Amintiri Gustoase”, care pune pe masa 91 de premii si o zi de gatit si de savurat bucate alese alaturi de nume mari ale gastronomiei din Romania;
* Este singura competitie anuala derulata in social media din Romania care se afla in cautare de retete inedite;
* Din juriul condus de chef Liviu Lambrino fac parte nume mari de influenceri, antropologi si istorici culinari;
* Conform traditiei, cele mai bune retete din competitie vor fi adunate intr-o carte de bucate.

Competitia anuala „Amintiri Gustoase” a luat startul marti, 26 noiembrie 2024, si pune la bataie 91 de premii pentru iubitorii de gastronomie dornici sa impartaseasca cele mai reusite retete si sa descopere noi modalitati de a transforma gatitul in arta.
Este singura competitie anuala din Romania derulata in social media care se afla in cautare de retete inedite si incearca sa descopere ce le place mai mult oamenilor sa gateasca acasa, iar acum a ajuns la cea de-a patra editie.

In cadrul concursului „Amintiri Gustoase” din acest an, numit „Diversitate in gusturi si bucate. Repetitie de Craciun”, al carui regulament este disponibil aici, https://fb.me/e/5Ia3rS8UQ, si care se desfasoara pana pe 8 decembrie, sunt oferite atat premii prin tragere la sorti, pentru a incuraja oamenii sa gateasca gustos si sanatos acasa, cat si premii jurizate de catre unii dintre cei mai buni chefi din Romania, experti si influenceri in gastronomie.

Ne e din ce in ce mai mult jena sa spunem ca ne place sa mancam. Ideea de gust in mancare e pozitionata in antagonie cu silueta supla, cu sanatatea si chiar cu valorile unei persoane. Nimic nu poate fi mai neadevarat. Iar Amintiri Gustoase, inclusiv prin concursul anual din social media, militeaza pentru mancare buna, impartasita, care ne va aduce invariabil mai aproape unii de altii si ne va lasa sa ne cunoastem mai bine si sa ne oferim bucurie. Fiecare reteta inscrisa in concurs este un manifest pentru cat de mult timp ne alocam sau daruim pentru cei dragi!”, declara Silvia Teodorescu, managing partner Zaga Brand, agentia care produce podcastul Amintiri Gustoase.

Seful juriului este chef Liviu Lambrino, iar din juriu fac parte si alte nume mari, urmarite cu precadere de catre iubitorii de gastronomie, precum Laura Laurentiu, Alina si Ciprian Muntele, Andreea Juganaru aka Andreea Chinese Food, Daniela Niculi si Dana Burlacu Visternicu, Nicoleta Radacina si Corina Dima, dar si antropologi si istorici culinari, precum Adriana Sohodoleanu si Cosmin Dragomir.
In plus, in premiera in acest an, din juriu fac parte si experti de top din zona HoReCa, precum Marius Tudosiei (Bacania Veche), Alina Saftulescu (restaurant Kibut), Teodor Frolu (restaurantul Ivan Pescar) si nu numai.

91 de premii sunt puse in joc pentru participantii la editia din acest an a concursului „Amintiri Gustoase”, iar cei mai buni 100 de concurenti vor fi invitati la evenimentul de o zi in care vor face repetitii pentru masa de Craciun impreuna cu unele dintre cele mai placute si pricepute personalitati din domeniul gastronomiei din Romania.

Anual, competitia „Amintiri Gustoase” inregistreaza sute de inscrieri, iar cele mai bune retete sunt adunate si transpuse in carti de bucate ce reprezinta adevarate bijuterii pentru pasionatii de gastronomie. Cele mai frumoase povesti si retete care ne-au imbiat savuros sub umbrela „Amintiri Gustoase” in anii trecuti au condus deja la aparitia a doua carti: „Amintiri Gustoase de care ne este dor si pofta” si „Mese festive”.

Urmariti si podcastul Amintiri Gustoase pe https://podcasts.apple.com/ro/podcast/amintiri-gustoase/id1685319504 si pe https://open.spotify.com/show/3RjumVtvhXlIrf9exYo334.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate