Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 februarie 2025
Recomandări
Program Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” | Februarie 2025
(Teatru)
Teatrul National de Opereta si Musical Ion Dacian (Bd. Octavian Goga 1) incanta publicul in luna februarie cu spectacole in serie: primul week-end al lunii este dedicat operei rock in concert „Mesterul Manole,” al doilea weekend revine celor 3 reprezentatii ale premierei „Vocea umana,” al treilea week-end este rezervat spectacolului „Bonjour, bonne nuit, Paris,” iar finalul de luna readuce in prim-plan opereta „Voievodul tiganilor”.
Programul detaliat este disponibil mai jos, dar si pe www.opereta.ro si Ticketstore.ro.
 
MESTERUL MANOLE – OPERA ROCK (spectacol concert) 1 si 2 februarie  – ora 18.00

„Mesterul Manole - Opera Rock – spectacol concert” pe muzica lui Josef Ioji Kappl se va juca din nou cu sala plina. Evenimentul este o experienta captivanta care aduce in lumina reflectoarelor unul dintre cele mai fascinante mituri ale culturii romanesti. Cu o interpretare moderna si puternica, acest spectacol-concert combina muzica rock vibranta cu povestea tragica a lui Manole, construind un univers emotionant si captivant pentru public. Prin intermediul unei partituri muzicale puternice si a unei distributii talentate, spectacolul isi propune sa treaca dincolo de limitele timpului si sa aduca in prezent povestea universala a unui erou incercat de contradictoriile lumii sale. Cu scene dramatice, momente intense si o muzica care imbina elemente contemporane cu influente din folclorul romanesc, „Mesterul Manole - Opera rock” surprinde esenta trairilor umane profunde si a luptei interioare a personajelor. Aceasta productie reprezinta o calatorie emotionala si sonora intr-un univers mitic, in care sacrificiul si pasiunea pentru creatie se intalnesc intr-un tablou fascinant.


VOCEA UMANA – premiera - 6, 7, 8 februarie ora 20.20

Vocea Umana este o poveste intensa si profund umana, care aduce in prim-plan emotii universale precum dragostea, pierderea si vulnerabilitatea. Este o opera scrisa de Francis Poulenc, bazata pe textul lui Jean Cocteau, si are in centrul sau un singur personaj – o femeie care poarta o conversatie telefonica cu fostul ei iubit.  

Aceasta nu este o conversatie obisnuita, ci una care devine rapid o confesiune intima despre durerea despartirii, lupta de a accepta realitatea si fragilitatea relatiilor umane. Telefonul, care ar trebui sa fie un mijloc de conexiune, devine un simbol al distantei dintre cei doi – o distanta nu doar fizica, ci si emotionala.  

Ce face aceasta lucrare atat de speciala este felul in care muzica lui Poulenc aduce la viata emotiile contradictorii ale personajului. Fiecare nota reflecta iubirea, disperarea, furia si, in final, acceptarea. Este o opera care nu doar ca te face sa asculti, ci te provoaca sa simti si sa te regasesti in poveste.  

Publicul Teatrului National de Opereta si Musical Ion Dacian are sansa de a vedea o lucrare rara, care nu doar ca adauga diversitate repertoriului teatrului, dar ofera si o experienta unica, diferita de orice alt spectacol de opereta sau musical. Aceasta opera este despre sufletul uman, despre noi toti, in momentele noastre cele mai vulnerabile.  

Francis Poulenc – Compozitorul capodoperei Vocea Umana
Libret de Jean Cocteau, bazat pe piesa sa omonima
Dirijor: Jonathan Bloxham
Protagonista: Oana Serban
Orchestra Teatrului National de Opereta si Musical „Ion Dacian”
Costume si decor: Betty Facaianu
Regie si lumini: Radu Petrovici


BONJOUR, BONNE NUIT, PARIS – 15, 16 februarie ora 18,00 si 18 februarie ora 19.00

Trupa unui celebru teatru muzical profesionist din oras este in plina repetitie pentru un nou spectacol: “Bonjour, bonne nuit, Paris!” Premiera se apropie, biletele sunt deja vandute, decorurile si costumele sunt inca in lucru. Sunt intamplari obisnuite in viata unui teatru, dar adevaratele probleme abia acum incep. Directorul anunta intreaga trupa ca se vede nevoit sa gaseasca o alta sala de spectacole, deoarece aceasta se va inchide pentru moment. Ce se va intampla? Va reusi trupa teatrului sa ramana unita si sa scoata spectacolul anuntat si deja vandut?
Un spectacol despre rezistenta, respect, rabdare si, mai ales, despre iubire: de muzica, de teatru, de oameni.”


VOIEVODUL TIGANILOR – 22 si 23 februarie ora 18.00
 
„Voievodul tiganilor” este o opereta in trei acte de Johann Strauss-fiul, dupa un libret de Ignaz Schnitzer. Premiera a avut loc la Theater an der Wien, din Viena, la 24 octombrie 1885. In Romania, opereta a fost reprezentata pentru prima data la Teatrul National din Bucuresti, pe 9 ianuarie 1890.
Actiunea se petrece in prima jumatate a secolului al XVIII-lea, pe domeniile candva infloritoare ale exilatului Barinkay. Castelul este acum o ruina; vecinul Zsupan, fost crescator de porci, prospera pe seama exploatarii proprietatilor lui Barinkay. Amnistia imparateasca il aduce in prim-plan pe tanarul Sandor Barinkay (fiul celui exilat) care se intoarce acasa pentru a fi repus in posesie. Constient ca trebuie sa dea socoteala pentru jaf, Zsupan ii propune lui Barinkay sa se insoare cu fiica sa. Tanarul este insa fascinat de frumusetea tigancii Saffi pe care o intalneste noaptea in castelul parasit. Intorcandu-se de la targ, tiganii il aclama pe fiul stapanului ca voievod al lor… Actiunea continua si se complica cu intrigi, iubire, razboi si intoarcerea victorioasa. Finalul, fericit, il gaseste pe Sandor langa Saffi si langa „supusii” sai care l-au ales voievod.


Pentru mai multe detalii despre spectacolele Teatrului National de Opereta si Musical Ion Dacian, cat si despre stagiunea 2024-2025 vizitati site-ul teatrului: www.opereta.ro,
si sectiunea Opereta Lounge: https://www.opereta.ro/opereta-lounge/
 
Puteti achizitiona bilete pe: Ticketstore.ro sau la casa de bilete din blvd. Octavian Goga Nr.1
 

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate