Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
5 februarie 2025
1876 • Apare prima revista româna de medicina din Transilvania “Higiena si scoala”, editata de Paul Vasici–Ungureanu
1979 • Premiera filmului "Nea Marin Miliardar"
1990 • S-a înfiin?at, la Bucuresti, Muzeul Taranului Român
Recomandări
Galeria Meron prezintă expoziția „Cargo Cult” semnată de artistul Flaviu Moldovan
(Arte vizuale)
Meron Gallery gazduieste ‘Cargo Cult’ – o expozitie semnata de Flaviu Moldovan, artist ce reinterpreteaza veneratia in arta contemporana. Curatoriata de Crina Ciocian, expozitia analizeaza veneratia nejustificata fata de obiecte, idei si simboluri validate de contextul social sau artistic.
Vernisajul va avea loc joi - 6 februarie, incepand cu ora 18:30, la Galeria Meron din Cluj-Napoca.

Inspirata de fenomenul istoric al ‘Cargo Cult’, expozitia aduce in fata publicului modul in care societatile interpreteaza semne si obiecte ca manifestari ale unei promisiuni viitoare, transformandu-le in simboluri ale salvarii. Flaviu Moldovan transpune acest fenomen intr-un context contemporan, unde credinta oarba in mesaje mistice, obiecte de arta sau promisiuni de la entitati invizibile devine o reflexie asupra fragilitatii convingerilor umane.

Cargo Cult poate fi sinonim cu alunecarea spirituala. Este un fenomen de deziluzie bazat pe semne prost interpretate. Astazi, vedem acest lucru peste tot: de la profeti moderni care sustin ca primesc mesaje din astral, pana la religii si ideologii care promit adevaruri absolute. In acest sens, cultul cargo nu mai este despre simple obiecte, ci despre idei care ne modeleaza perceptiile si realitatea”, explica artistul Flaviu Moldovan.

Flaviu Moldovan

Expozitia reuneste lucrari reprezentative din parcursul artistic al lui Flaviu Moldovan, incluzand piese precum „Guernica 2016”, o reinterpretare a capodoperei lui Picasso ca raspuns la un razboi invizibil, „Actress, the 1st”, un portret al unui DJ vazut ca o entitate mistica a erei clubbing, si „Drumul spre centru”, un autoportret simbolic despre filtrarea si interpretarea informatiilor.

Orice nimic, daca este servit in contextul potrivit, poate deveni arta. Traim intr-o epoca a veneratiei oarbe, unde piata si institutiile consacrate transforma obiectele si ideile in simboluri absolute. Intrebarea este: Cât din ceea ce alegem sa veneram este real si cat este doar o iluzie?”, adauga artistul.

Viziunea artistului nu se limiteaza doar la o critica a pietei de arta sau a societatii, ci este un mesaj despre fragilitatea convingerilor umane. ‘Cargo Cult’ este despre acea forta invizibila, acele semne gresit interpretate, care ne influenteaza perceptiile si actiunile. In acest act de venerare, intregul sistem social poate deveni vulnerabil la iluzii.

Expozitia ‘Cargo Cult’ va putea fi vizitata la Meron Gallery in perioada 6 februarie 2025 – 17 martie 2025. Intrarea la Meron Gallery este gratuita, iar pentru mai multe informatii despre expozitie, vizitati pagina Galeriei Meron: https://www.meron.coffee/category/gallery.

Flaviu Moldovan (n. 1983) este un artist vizual, designer, antreprenor si profesor roman, care traieste si lucreaza in Cluj-Napoca. Interesele artistice ale lui Flaviu Moldovan sunt dintre cele mai diverse, acoperind o gama larga de activitati in domeniul desenului, designului, picturii, fotografiei si mediilor care folosesc imaginea ca instrument de comunicare. Flaviu este, de asemenea, fondator al Galeriei Plankton si profesor la Academia Plankton, unde preda o serie de cursuri de pictura, desen si design.

//////

Galeria Meron, aflata in inima orasului Cluj-Napoca, la parterul Palatului Blau Ullmann, cladire emblematica din categoria monumentelor istorice construita in 1910, dispune de o suprafata generoasa, cu vitraje impresionante si tavane inalte.
Cladirea a fost redata comunitatii in scopul promovarii artei si a artistilor, creand o atmosfera unica, un loc special unde cafeaua de specialitate (prin care este recunoscut astazi brandul Meron) si arta se intalnesc si se completeaza reciproc, aducand valoare comunitatii artistice si culturale din Cluj-Napoca.

Parteneri care iubesc arta si o sustin: Meron, Meron Bakery, Suavino.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate