Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 februarie 2025
Recomandări
Teatrul Coquette | Program
(Teatru)
Teatrul Coquette (str. Calarasilor 94, sector 3, Bucuresti) va invita la urmatoarele spectacole in perioada 13 februarie – 23 februarie 2025.
Vineri 14 februarie la ora 19.30

Impaiati-va Iubitii dupa Teodor Mazilu

Comedia Impaiati-va iubitii este o revenire spectaculoasa a marelui dramaturg Teodor Mazilu, pe scena Teatrului Coquette Bucuresti. O comedie maziliana pur-sange, povestea unui cuplu  care pune lumii de azi oglinda in fata, relevandu-i metehnele si aspiratiile.
Cei doi protagonisti, actrita si regizor, se confrunta cu demonii gloriei, cu frustrarile si propriile limite, generand umori de tot felul si un umor involuntar delicios.
Potentat de ambitiile egocentrice en vogue azi, asistam la un inedit razboi al sexelor, unul dus la extrem, un cuplu-delir in doi, sustinut de catre Marcela Motoc si Cosmin Dominte, actori perfect racordati la universul mazilian.
Spectacolul este realizat de Asociatia Cortina, Teatrul Coquette si Teatrul Proxim si  finantat de UNITER.
Regia: Alina Hiristea Aldulescu
Cu: Marcela Motoc si Cosmin Dominte
Adaptare scenica de Radu Aldulescu
Regia tehnica: Ingrid Bonta
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Sambata 15 februarie la ora 11.00
Imparatul Cioc de Sturz de Fratii Grimm

Frumoasa poveste a Fratilor Grimm este prezentata cu mult umor pe scena Teatrului Coquette. Cand mofturoasa fata de imparat refuza sa se casatoreasca, batjocorindu-si toti pretendentii, tatal ei, decide sa o marite cu primul cersetor care apare la palat. De aici se naste o serie de evenimente comice, care duc la imbunarea fetei. Deznodamantul povestii nu il dezvaluim aici, dar va asteapta o poveste clasica cu multe peripetii si cu o morala solida.
Va invitam sa descoperiti o poveste despre o printesa, care invata sa isi recunoasca greselile, despre un print inventiv, un fel de Imblanzirea Scorpiei pe intelesul copiilor.

Cu: Arina Vrabie, Ionut Terteci si Mihai Capatina
Regia: Ingrid Bonta

O productie a Teatrului Coquette, Bucuresti.
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Sambata 15 februarie la ora 19.00
REGINA MAMA de Manlio Santanelli

Am putea spune, ca este o comedie, cu dragoste si ura. Dar nu e asa, pentru ca ar putea fi si o drama cu ura si dragoste, dar nici asa nu e.
Fii pregatit pentru o portie zdravana de umor neasteptat si momente de tensiune in care te vei intreba daca razi din simpatie sau din nervozitate.
Oare asa au fost din totdeauna relatiile intre parinti si copii?
Ei sunt ca intr-un carusel avand o legatura de simbioza parazitara. Au nevoie unul de celalalt sa se tina in viata sau sa se omoare reciproc.
Dialoguri spumoase intr-o atmosfera incendiara ofera publicului o pictura sentimentala care il transporta uneori lent, alteori brusc de la o stare la alta.
Lasand comedia putin deoparte, te-ai gandit vreodata cum sunt relatiile din familia ta?

Un spectacol marca Teatrul Coquette.

Distributie:  Olga Delia Mateescu si Gabriel Costan
Multumiri speciale: Liana Dumitru si Andrei Lepadatu
Regia: Ingrid Bonta        
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Duminica 16 februarie la ora 19.00
Noptile Barbare
Acest spectacol este interzis minorilor sub 16 ani.

Spectacolul “Noptile Barbare” este o adaptare libera dupa ”1001 Nopti”, un spectacol delicat si totodata dur, care cuprinde si mult umor.
Regele ?ahriar (Ovidiu Usvat), celebrul tiran care isi trimite sotiile la decapitare la ivirea zorilor, este vindecat de cruzime, de paranoia, care a pus stapanire pe el si de frica de a fi mereu tradat si inselat, de fermecatoarea ?eherezada (Ruxandra Balasu), prin povestile ei. Ea foloseste toate armele de cucerire de care dispune: erotismul, umorul, suspansul, puritatea si chiar reuseste sa il implice pe rege in povestile creionate. Pentru a-i capta atentia incepe cu o paralela la realitatea de care e si ea amenintata si starneste curiozitatea lui Sahriar, inventandu-l pe printul Camar Asaman, pe care il trece prin multe peripetii.
Dansul celor doi se intensifica pe masura ce inainteaza in poveste, aratand astfel legatura dintre ei, care devine din ce in ce mai solida. Un spectacol invaluit in mister.
Cu: Ruxandra Balasu si Ovidiu Usvat
Scenografia: Daniel Divrician
Coregrafia: Andreea Novac
Regia: Ingrid Bonta
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Vineri 21 februarie la ora 19.30
PANICA, de Mika Myllyaho – Avanpremiera

O comedie de exceptie despre crize de identitate si zbuciumul interior al barbatilor. Cand relatia de ani de zile a unuia dintre cei trei prieteni sta sa se destrame si divoraul bate la usa lui, fapt care ii zdruncina universal, acesta cauta sprijin la prietenii lui din copilarie, care devin prin metode care mai de care „terapeutii” lui. Va puteti imagina cu siguranta ce dezastru iese, ce comedie iese cand trei barbati cu firi, personalitati, meserii si interese total diferite “incearca” sa se inteleaga si sa se consilieze reciproc.
Rezultatul este ca o melodie cantata in trei pe maxim patru voci.
Spectacolul este realizat cu sprijinul UNITER si Pro Confort Carpet
Traducerea: Cristina Toma
Cu: Jonny Badelita, Cristian Dionise si Mihai Capatina
Regia si scenografia: Dorin Boca
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Sambata 22 februarie la ora 19.00
Frida: Viva la vida!

De Humberto Robles
Traducere si concept: Ruxandra Balasu
Cu: Ruxandra Balasu, Ion Tudorache
Textul e scris in maniera de a vorbi a Fridei si astfel se dezvaluie adevarata ei personalitate, adevaratul ei fel de a fi: placerea de a folosi cuvinte din popor, cuvinte buruienoase, glume, anecdote, faptul ca uneori strecura cuvinte in  engleza in mod ironic. Ceea ce poate surprinde este umorul ei, foarte personal, foarte ciudat, foarte mexican si foarte indepartat de ceea ce poate reiesi cand contemplam picturile ei. Acestea din urma reflecta, mai mult decat orice, tristete, durere si suferinta. Multe din textele din aceasta lucrare sunt culese din scrisorile si scrierile Fridei Kahlo. Sunt, literalmente, impresiile ei. Am adaugat, ca un condiment, fraze si poeme pe care Frida le-a trecut in jurnalul ei, legate de titlurile lucrarilor si de intamplarile din viata ei. Cred ca vocea Fridei se va auzi mai adevarata si mai sincera in acest text. (Humberto Robles, dramaturg)
Spectacolul nostru isi propune sa refaca momentele esentiale din biografia artistei mexicane Frida Kahlo pornind de la picturile sale, prin perspectiva dedublarii: ea insasi a fost propriul ei personaj.
Faptul ca pictez, ca am o pasiune: asta mi-a salvat existenta, avea sa declare artista in ultimii ani ai vietii sale. Dincolo de cliseul culturii pop al femeii cu mono-spranceana si flori enorme in par, Frida Kahlo este imaginea artistului care refuza cliseele si obliga lumea sa priveasca reprezentarea unor subiecte tabu. Arta ei un mod de a trai. E un mod de rebeliune artistica impotriva unor incorsetari si a unor clisee din ce in ce mai greu de explicat, dar care au supravietuit pana in zilele noastre.
De ce Frida si de ce azi?
Ne dorim ca acest spectacol sa reprezinte un indemn pentru cei care il vor privi, mai ales pentru cei mai tineri: gaseste ceea ce te implineste si straduieste-te sa inveti sa faci cat mai bine acel lucru, caut-o pe Frida ta.  Daca ai gasit-o, las-o sa cresca.
Spectacol realizat cu sprijinul UNITER si al sponsorului acestuia PictorShop.
Rezervari la 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Duminica 23 februarie la ora 11.00
Hainele cele Noi ale Imparatului

Celebra poveste de Hans Christian Andersen a dat nastere unui spectacol plin de umor si invataminte. O poveste despre mandrie, linguseala, minciuna si adevar spusa cu maiestrie de Teatrul Coquette. Cand mandria este alimentata in mod constant, aceasta se dezvolta in prostie.  Escrocii au in asta o mare participare. Linguseala se claseaza astfel in topul celor mai rele lucruri. Povestea cu o morala clara este construita pe placul celor mici, dar si pe al celor mari.
Imparatul isi doreste mereu sa fie cel mai adorat in toata imparatia, dar din pacate nu prea stie cum sa obtina iubirea tuturor supusilor. De aceea incepe sa creada ca prin aparitia lui in public in haine care mai de care mai frumoase, sau mai sclipitoare reuseste sa-si cucereasca poporul, care nu-si doreste alceva decat un imparat bun, drept si intelept. Oare va reusi imparatul sa se faca placut in adevaratul sens de catre popor? Cum isi va invata lectia? O poveste cu haz, cu rasturnari de situatie si cu talc, la care Teatrul Coquette va asteapta cu drag.

Distributie:  Ruxandra Balasu, Mihai Capatina, Gabriel Costan si Ingrid Bonta        
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro


Duminica 23 februarie la ora 19.00
PANICA, de Mika Myllyaho – Premiera

O comedie de exceptie despre crize de identitate si zbuciumul interior al barbatilor. Cand relatia de ani de zile a unuia dintre cei trei prieteni sta sa se destrame si divoraul bate la usa lui, fapt care ii zdruncina universal, acesta cauta sprijin la prietenii lui din copilarie, care devin prin metode care mai de care “terapeutii” lui. Va puteti imagina cu siguranta ce dezastru iese, ce comedie iese cand trei barbati cu firi, personalitati, meserii si interese total diferite “incearca” sa se inteleaga si sa se consilieze reciproc.
Rezultatul este ca o melodie cantata in trei pe maxim patru voci.
Spectacolul este realizat cu sprijinul UNITER si Pro Confort Carpet
Traducerea: Cristina Toma
Cu: Jonny Badelita, Cristian Dionise si Mihai Capatina
Regia si scenografia: Dorin Boca
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate