Dezbaterile sunt organizate de CNDB si desfasurate in parteneriat cu Moving Balkans, o platforma dinamica de dans contemporan care colaboreaza cu numeroase institutii de dans din Balcani. DanceTalk este un eveniment dedicat atat publicului larg, cat si publicului profesionist, iar accesul este gratuit.
Daca vrei sa te lasi inspirat sau pur si simplu vrei sa afli ceva nou despre dansul contemporan, stii unde sa cauti.
Programul DANCEtalk
7.04.2025, ora 19:30 Patricia Apergi [Grecia] - Batalia Diversitatii
In aceasta prelegere, Patricia Apergi propune aprofundarea raspunsurilor la intrebari precum „ce este dansul contemporan sau daca putem pune in centrul reflectoarelor orice corp?”.
Patricia Apergi este profesoara de dans, coregrafa si fondatoarea companiei de dans Aerites din Atena si a coregrafiat numeroase spectacole pe care le-a prezentat la nivel international.
Patricia Apergi (c) Pinelopi Gerasimou
8.04.2025, ora 19:30
Rita Gobi [Ungaria] - Cum sa descoperi momente si miscari ascunse
Coregrafa ne propune ca subiecte de discutie doua unelte prin care sa ne descoperim si acceptam autenticitatea: joaca si miscarea. Prin acestea, creativitatea se elibereaza, iar in acest mod invatam sa ne asumam expresia personala.
Rita Góbi este dansatoare, coregrafa si profesoara de dans. A fost distinsa cu numeroase premii nationale si internationale, iar stilul sau are o estetica geometrica, minimalista si reductionista.
Rita Gobi (c) Bobal Katalin
9.04.2025, ora 19:30
Joanna Lesnierowska [Polonia] - Introducere in dramaturgia vizuala
Cum este posibil ca design-ul de lumini, precum si alte elemente vizuale, sa aduca alte semnificatii, sa potenteze un performance si sa serveasca precum un dispozitiv dramaturgic? Coregrafa poloneza va dezvolta conceptul si principiile dramaturgiei vizuale, pornind de la propriile practici.
Joanna Lesnierowska este performer, curatoare coregrafa independenta si dramaturga vizuala. Practica ei se situeaza la granitia dintre artele vizuale si performance, explorand intersectia acestora.
Joanna Lesnierowska
10.04.2025, ora 19:30
Mihai Mihalcea [Romania] - Miscari neautorizate, de la Taylorism la dans si supraveghere digitala, o conferinta performativa
Mihai Mihalcea este performer si coregraf. Prin activitatea sa a contribuit la recunoasterea internationala a dansului contemporan romanesc si, totodata, a avut o contributie majora la infiintarea si activitatea unor structuri si institutii devenite repere ale acestei arte: Grupul Marginalii, Centrul Multi Art Dans, Festivalul IndepenDans, subRahova, Caminul Cultural (initiat impreuna de Manuel Pelmus si Brynjar Bandlien). Este co-fondator al Centrului National al Dansului Bucuresti (CNDB), al carei director a fost in perioada 2005-2013, iar in prezent, este Director de Programe si Proiecte.
Mihai Mihalcea
Pentru a afla mai multe informatii despre program accesati site-ul cndb.ro.
Daca vrei sa te lasi inspirat sau pur si simplu vrei sa afli ceva nou despre dansul contemporan stii unde sa cauti.
DanceTalk se desfasoara cu ocazia organizarii unui atelier de coregrafie initiat de proiectul Moving Balkans in parteneriat cu Centrul National al Dansului Bucuresti. Workshop-ul se va desfasura intre 7 si 12 aprilie si vor participa 25 de tineri coregrafi si dansatori din 12 tari (Bulgaria, Serbia, Slovenia, Croatia, Albania, Grecia, Macedonia de Nord, Turcia, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru, Kosovo si Romania).
Moving Balkans este un o platforma dinamica care reuneste organizatii de dans din Balcani. Misiunea sa este de a promova dansul contemporan in aceasta regiune. Printr-o o retea de parteneriate regionale, initiative de mobilitate a artistilor, ateliere, co-creatii si activitati de consolidare a capacitatilor, se urmareste constientizarea scenei de dans vibrante din Balcani.
Proiect implementat cu sprijinul financiar al Programului Europa Creativa al Uniunii Europene si al Fondului National pentru Cultura al Bulgariei.
*Opiniile si opiniile exprimate sunt totusi doar ale autorilor si nu le reflecta neaparat pe cele ale Uniunii Europene sau ale Agentiei Executive pentru Educatie si Cultura Europeana. Nici Uniunea Europeana si nici autoritatea care acorda finantarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.
Cu sprijinul: Ministerul Culturii
Parteneri Moving Balkans: Albania Dance Meeting (AL), Art Link Foundation (BG), Contemporary Dance Association Slovenia (SI), Croatian Cultural Center Rijeka (HR), Croatian Institute for Movement and Dance (HR), DAN.C.CE UNITIVA (GR), EN–KNAP Productions (SI), Interart Culture Center (MK), Kino Šiška Centre for Urban Culture (SI), The National Center for Dance Bucharest (RO), Students’ Cultural Center Novi Sad (RS).
. |