Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
13 iulie 2025
Recomandări
Ce rămâne după ce nu mai suntem - vernisajul expoziției I GO, I GO, I GO a artistului Alex Manea
(Arte vizuale)
Gallery Studio 76 si Celula de Arta prezinta, in perioada 10 - 27 iulie 2025, expozitia I GO, I GO, I GO semnata de artistul vizual Alex Manea, sub curatoria Ioanei Iuna Serban. Evenimentul de deschidere va avea loc joi, 10 iulie, incepand cu ora 18:00, la sediul galeriei din cadrul Combinatului Fondului Plastic.
Expozitia reuneste o serie de lucrari din proiectul Last Lines, in care Alex Manea propune o reflectie profunda asupra ultimei forme de comunicare a unor oameni aflati in pragul sinuciderii - biletul de adio. Artistul aduna o selectie de astfel de mesaje reale, provenite din cazuri celebre, pe care le reinterpreteaza plastic intr-un demers vizual ce oscileaza intre confesiune si decorativ, intre gravitate si un aparent joc formal.

Realizate integral din plastic topit, lucrarile imita foi dictando scrise de mana, in culori vii, cu o estetica ce aminteste de ornamentele de pe un tort festiv. Aceasta pendulare intre ludic si tragic devine miezul expozitiei, in care cuvintele ultimelor clipe capata forma obiectuala si forta simbolica.

Titlul expozitiei preia ultimele cuvinte din biletul lasat de artista Diane Arbus „I go, I go, I go”,  un fragment ce functioneaza ca o incantatie, o mantra, o trecere ritualica, dar si o destructurare a sensului, in pragul pierderii limbajului.

Last Lines se distanteaza de abordarile explicative, specifice altor serii ale artistului, lasand in urma orice tentativa de justificare. Biletele expuse nu sunt doar simple note de adio, ci fragmente ale unei comunicari tensionate cu lumea, adresari intime catre un „celalalt” – cunoscut sau necunoscut, care ramane in urma.

Intr-o cultura in care sinuciderea a fost codificata divers, de la onoare suprema in traditiile antice, la pacat ireversibil in crestinism, pana la gest iconografic in cultura pop. Alex Manea reuseste sa propuna o lectura vizuala lucida si empatica a unui fenomen intens polarizant.

Expozitia poate fi vizitata intre 10 si 27 iulie 2025, in spatiul Gallery Studio 76 din Combinatul Fondului Plastic.

Last Lines | Alex Manea

Alex Manea (Romania, n. 1988) este un artist vizual din Bucuresti, Romania. Opera sa se invarte in jurul ideii ca fiecare piesa de arta ar trebui sa prezinte un mesaj puternic destinatarului si, in mod ideal, sa-l impinga sa reactioneze intr-un fel sau altul la subiectul lucrarii. De aceea, majoritatea compozitiilor sale pleaca de la chestiuni legate de preocupari sociale majore.

https://www.instagram.com/alexmaneaart/ 
https://www.alexmaneaart.com/ 

Last Lines | Alex Manea

Last Lines | Alex Manea

Last Lines | Alex Manea

Celula de Arta a debutat in 2017 ca un spatiu cu deschidere stradala, care si-a propus sa permita lucrarilor sa evadeze din spatiul clasic al galeriei, pentru a interactiona cu un public nou, care nu obisnuieste sa participe la vernisaje; in acest context, nemaiexistand o bariera fizica si temporala intre obiectul de arta si privitor, se creeaza un dialog liber, direct si nonconformist.

Galeria vine in sprijinul creatiei contemporane in ariile tematice ale artelor vizuale si incurajeaza dezvoltarea de noi forme de expresie artistica accesibila la orice ora, in spatiul-vitrina de pe B-dul Carol nr. 53, pentru publicul stradal. 

Cu o prezenta de peste 6 ani pe scena artei din Bucuresti, Celula de Arta a sustinut peste 240 de evenimente (expozitii, performance-uri, live-uri). Incepand cu anul 2022, Celula de Arta si-a extins activitatea printr-un Pop-Up Window in cadrul programului Feat. Kulterra, ce gazduieste „arta in vizita”, dar si la Galeria Verticala din incinta Random Space, la ArtSafe, singurul depozit profesional si autorizat de arta si obiecte de colectie din Romania si la Palatul Bragadiru, gratie sprijinului oferit de Bulevart.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate