Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 decembrie 2024
1857 • Se naste Joseph Conrad, (Józef Teodor Konrad Korzeniowski) scriitor britanic de origine poloneza (d. 1924)
1861 • Alexandru Ioan Cuza anunta ca „Înalta Poarta, precum si toate Puterile Garante” recunosc Unirea Principatelor
1948 • Se naste Ozzy Osbourne, solistul trupei Black Sabbath
1967 • Chirurgul sud-african Christian Barnard a efectuat, cu succes, primul transplant de inima din lume
Recomandări
Atelier de scenaristică alături de Cecilia Ștefănescu și Cristi Puiu
(Cinema)
Revista de Povestiri deschide inscrierile pentru atelierul de scenaristica „Play”, care se va desfasura la Bucuresti, intre 20 mai si 20 august 2013, sub indrumarea Ceciliei Stefanescu si a lui Cristi Puiu.

Cursul se adreseaza scenaristilor aflati la inceput de drum, care vor sa invete din experienta celor doi tutori.


Cristi Puiu
este regizor si scenarist, filmele sale (Marfa si banii, Moartea domnului Lazarescu, Aurora, Un cartus de Kent si un pachet de cafea) au fost premiate la multe festivaluri internationale.

Cecilia Stefanescu
este scriitoare si scenarista – romanul Legaturi bolnavicioase, a fost ecranizat dupa scenariul sau in 2006, de Tudor Giurgiu.

Atelierul va avea doua parti, in primele doua luni discutiile vor fi de grup, in ultima luna individuale – cei doi tutori vor discuta impreuna, cu fiecare scenarist in parte. Primele doua luni cuprind cate doua sedinte de cate doua ore pe saptamana (marti si miercuri), in ultima luna fiecare participant se va intalni o data pe saptamana cu cei doi tutori, pentru feedback pe scenariu. 

Apropo de scopul atelierului, Cecilia Stefanescu scrie: „Daca filmul e divertisment, atunci si scrierea unui scenariu ar trebui sa contina nu numai ideea de profesionalism, dar mai ales cea de placere. Iar scopul unui atelier de scenaristica nu e doar acela de a-ti dezvalui bucataria din spatele scrisului unui scenariu, ci mai ales de a te face sa-ti placa cinemaul cu adevarat, gratie sau in pofida faptului ca ii cunosti ingredientele.” 

Cei care vor sa participe sunt invitati sa trimita un scenariu de maximum 15 pagini la adresa scenaristica [at] revistadepovestiri.ro, insotit de un CV, pana pe 15 mai. Tutorii atelierului le vor alege pe cele mai bune (15), iar autorii lor vor fi invitati sa achite prima jumatate din taxa de inscriere.

Scenariile trimise pentru admitere nu trebuie sa fie neaparat aceleasi cu cele pe care se va lucra la atelier. Scenariile pe care participantii vor alege sa le slefuiasca la curs pot fi si de lungmetraj. 

Pentru mine cinemaul este o tehnica de investigare a realului, iar aparatul de filmat, un instrument cu ajutorul caruia ajung sa pot cerceta vizibilul, propria mea minte si lumea care se intimpla in exteriorul propriului meu cap.
Cred ca a sosit momentul sa luam in stapinire aceasta tehnica, si cu ajutorul ei sa incercam sa vedem, sa ascultam si sa intelegem. Sa incercam sa descifram, deci, cum, de ce si din ce sint fabricate evenimentele pe care creierul nostru le fabrica, dindu-i, astfel, cosmosului sens. 
Si pentru ca trebuie s-o apucam dintr-un capat, cred ca demontarea si remontarea mecanismelor scenariului de film ar putea conduce catre portita care da in coridorul care duce la sala motoarelor propriului nostru creier. 
Nu felul in care un text ar putea ajunge sa se transforme intr-un scenariu de film ma intereseaza, ci felul in care propriul nostru creier ajunge sa gindeasca cinema.Cristi Puiu


Pentru detalii despre atelier, intrati pe http://www.revistadepovestiri.ro/scenaristica/

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate